Ian testar.Go förmiddag!
Eftersom Ian är en filtsnuttare av yttersta rang och sedan födseln typ aldrig skådats utan nån typ av textil uppgosat i ansiktet, har vi för detta ändamål en beaktansvärd samling filtar här hemma. Det är tjocka, tunna, stora, små filtar, givetvis i rengnbågens alla färger och mer därtill. Nästan så vi hittat på lite nya färger i vår iver att utöka beståndet.

Men givetvis kan en aldrig få förmånga filtar resonerade Ian och ville ha en till. Så det senaste tillskottet i filtgarderoben är en skönhet från The Buppa Brand, och jag tror bannemig vi har en ny favorit här hemma.Både jag och Ian älskar den här färgsprakande lillpläden!  Mitt bultande retrohjärta tilltalas av designen och min hårt arbetande hjärna tilltalas av funktionen, då den både är mjukt sänggosig och perfekt i vagnen med sitt regn och vindtåliga material. Ians betyg blir också "Med Utmärkt Beröm Godkänt" då han släpar runt på den vart vi än ska. Ända ner i badbaljan vill han ha med den. Men där sa vi faktiskt stopp. Nån måtta på härligheterna måste det väl ändå vara?Filten och mycker annat bra, som tex BpA-fria barnmatstillbehör och leksaker, superbra snyggdesignande bordsunderlägg i silikon och allt du kan tänka dig till runda gravidmagar och älskade småbarn hittar du här på mammashop.se. In och ta dig ett kik vettja!
 

____________________________________________________________________________________________

Detta är ett inlägg i samarbete med mammashop.se/mammashop.dkStorslagna köperier för en billig penning.


Hei hei! Idag har jag handlat grejer minsann. Shoppat. "Gjort stan". Se på fan! Och då har jag lagt 0 kr på den miniperson med storlek 98 som sliter ut varenda byxknä någonsin buret, och jag har inte heller handlat till vår bebis som behöver nya strumpor typ var tionde sekund. Nänä. Bättre opp! Idag har jag handlat till mig själv. 


Först köpte jag detta guldarmband! Åjo. Allt är visst guld som glimmar. Även om det är från HM. Och kosta 39.90...


Och sedan investerade jag djärvt en 10 styck i dessa urtjusiga nagellackeringar. 

Så allt detta bling blev mitt till ett sammanlagt pris på 70 riksdaler. Liksom KA-TCHING på glamourkontot!
*gnuggar nävarna*

 Vissa dar.


Pju-hu! Ojojoj. Ni vet, vissa dagar... Vissa dagar som bara går i ett och ändå får en inget gjort. Nada liksom. Har inte satt ner min arma bakdelen en endaste sekund idag, förutom på bussen till vårdcentralen för omlägg av Iris bandage, men trots detta vadar vi i skräp och smulor upp till knävecken, barna grinar i kano medan lunchen torkar in i grytorna.

Men ingen läpp hängd här inte. Här kommer dagens bildskörd:


I väntan på bussen till Vårdcentralen mumsade Iris knäckebröd och fick för sig att det var något att dokumentera för eftervärlden. Ba sådär "Aaaaaaaaaaaaaa".Och efter det fjärde besöket hos doktorn på fyra dagar tyckte Iris att vi sjukhusveteraner var värda lite materiell belöning. Magazines it was! Jag valde ytligheter medan Iris valde skönlitterärt.Sedan hängde vi på stadens resecentrum ett slag pga hällregn och jackbrist. Det gick så långt att familjefadern fick väcka upp sig själv, sin arma och nyborrade tand samt lillbrollan Ian och komma oss fagra möer till undsättning. Under tiden gjorde vi värsta kändisspaning på denne livsnjuteriexpert. Ärende i Skövde: Oklart.


När vi sedan blivit upplockade och hemkörda i bästa diva-style, tog vi oss ett näringsrikt mellis. Vem sa att vi i den här familjen inte också behärskar konsten att livsnjuta extremt? Nåja, det är faktiskt en hallonbåt där i mitten. Orörd förvisso, men ändå.


Och sedan rasade dagen vidare i full-fart-tempo ända tills kvällningen kom och sista lektåget gick. Tut tut i säng!
Saker jag har haft för mig idag istället för att blogga.


- Agerat högerhand åt Iris (mata, dra, hålla, hjälpa, rita, leka, hämta, bära osv i en oändlighet)

- Inget mer, då det första var ett heltidsjobb. Utan OB-tillägg.Här tränar vi vänstern lite.
Iris kommentar: "Men mamma! Dä är faktist fååååårt jööö!"En morsdag på sjukhus.


Hej! Vilken helg. Lillflingan fick stickor i fingret förra veckan som sedan promt vägrat att komma ut ur sitt varma fingervecksgömme. I fredags börjadde det värka och svullna och i lördags varade det och röda strimor spred sig som en löpeld upp över handryggen. - BLODFÖRGIFTNING! skrek mitt inre harhjärta och vi åkte i ilfart in till akuten. Väl där undersöktes Iris än hit än dit varvat med skrik och panik (den som försökt klämma flisor ut en 2,5-årings infekterade hand vet vad jag talar om). Sedan lades olika bud fram, vilka tillslut stannade vid inskrivning på barnmedicin och operation under morgondagen. Gulp.

Men lilla superhjälten tog det hela med ro och med en lånad Labanfilm slumrade vi in, sida vid sida i lanstingslakan, Iris och jag.På morgonen kämpade hon tappert sig igenom fasta, prover, salvor, stick, kläm och nålar som krånglade. Fy.


När det sedan var dags att rullas ner till operationssalen klamrade Iris sig hulkande fast vid sin pappa och vägrade släppa taget. Tillslut fick hon sövas i pappas famn. Aldrig har hjärtat värkt som i denna stund. Aldrig!


Men en timme senare hörde vi ett välbekant och ilsket tjut "VAR ÄR MIN MAMMAAAAAAAAA?!" och vi var äntligen på rätt sida om narkosen. Hjärtat fjäderlätt och magen bubblande lycklig. Bästa morsdagsgåvan nånsinn var det där surtjutet och det glädjande beskedet att allt gått bra!

 
Efter lite uppvak, 3 colaispinnar och en massa kramar och pussar på svettlockigt huvud, vilade vi lite till och tittade tillsamans på Iris superstora bandage.

"Det är mjukt", "Det är skönt", "Det är blått som mina snabba springskor".Sedan piggade vi på oss ordentligt och ägde lekrummet ett slag innan Dr. Bäst-i-hela-världen ville träffa oss och dra information om ingreppet. Tänk att två små stickor slutade med begynnade blogförgiftnig och operation. HUGA! *lägger till stickor i fingret i listan över potentiella dödsfaror*


Runt kvällningen fick vi till och med åka hem. Med oss fick vi största flaskan antibiotika så nu ska vi ha pencilinfest en gång om dagen i en vecka (önska oss lycka till) Sedan firade vi Iris tapperhet över ett Happy Meal och skålade i mjölk. Hipp hipp hura för Iris - vår superhjälte!Snabb mat från Italien.

Ciao amici! För att höja den romantiska stämningen något efter att ha expresshoppat ett par vigselringar under förmiddagen, bestämde vi oss för en italiensk middag här hemma. Vad är mer romantiskt än pasta liksom? Men eftersom även detta var tvunget att gå i racerfart pga att min sambo, snart äkta man, skulle kasta sig ut på fotbollsplanen typ ögonaböj valde vi att förtära var sin färdigrätt från Barilla.När jag efter 90 sekunder i micron ställde ner två rykande heta pastatallrikar med perfekt ál dente på bordet och deklarerade på flytande italienska: "Il mio amato fidanzato, la cena è servita - Penne Pomondoro e Basilico". (Som betyder "Min älskade fästman. Middagen är serverad, och det bjuds på Penne Pomondoro e Basilico" som jag GIVETVIS visste och inte alls behövde googla en översättning på. Gi-vet-vis). Kände jag mig så underbart nöjd. Och gott var det också!

Vill du också uppleva lite snabb vardagsromantik, och dessutom ha chansen att gångra den känslan hur mycket som helst på ett fyrstjärnigt hotell i Rom? Isåfall ska du gå in och tävla med din bästa pastabild HÄR HOS BARILLA .

Det gör nämligen jag, för jag kan inte tänka mig ett bättre bröllopsresemål än just Rom!
*håller tummarna så de blir blå*.


*tugg tugg tugg*______________________________________________________________________________________

Detta är ett inlägg i samarbete med Barilla och Blogg.se

Dagsplaner!

- Sovmorgon Sket sig. Ian samtyckte inte.

- Lung och skön frulle med nybryggt kaffe, ägg och GP Kaffet micrat, äggen slut och läser månadsgamalt reklamblad från Willys mellan grötlassen tilll Ians lillmun

- Köpa vigselringar. Jepp. Var och kolla ut blinget igår. 

- Lugn och skön dag då vi strosar runt, fikar på stan och gör mest ingenting Ehäää? Tydligen ska Jocke spela match. Borta. Hela dagen. Och då ska jag rodda hem och barn alldeles själv idag igen? Helg...? Vilken jävla bluff.

Så tydligen består dagsplanerna av att springa ner på stan i släptåg av barnen, hetsköpa ringarna och så springa hem igen för att Jocke ska hinna till matchen. *slår händerna för ansiktet och tjuter*
ASSÅ DETTA ÄR TYP DEN MEST ROMANTISKA DAGEN EVER!

...


*tittar i den metaforiska almenackan*


24 maj 2013                      
Fredag

- LEDIG FRÅN ALLT -
_______________________


Tackar!

Pjux i liten och lite större storlek.


I "Den Stora Föräldraboken Med Den Absolut Supernödvändigaste Kunskapen" står att läsa:

Kapitel 1

"Grattis till barnet!
Nu till det viktiga. Det är av största prioritet att du i alla lägen, no mather what, utgår från följande direktiv i ditt föräldraskap: Matcha alltid ditt barns utsyrsel med din egen, då inga undantag godtages."

Så bäst att en lyder liksom.Besvärligt.


God middag readers! Uuäh. Jobbiga grejer på gång. Har blivit beordrad av Jocke att telefonera lite under dagen eftersom han är citat: "trött på att behöva ringa 100 av 100 samtal det här hushållet ska göra".
Gnällspiken då liksom.

Så nu ligger den här listan framför mig:

RING NU FEGIS!

1. Försäkringskassan
2. Vårt hyresbolag
3. Din tandläkare
4. Iris tandläkare
5. Vigselförrättaren


Jag avskyr att ringa viktiga samtal. Och med viktiga menar jag typ att ens behöva göra ett endaste telefonsamtal över huvud taget. Kan till och med svettas ymningt överatt ringa pappa och bjuda in mig själv på lunch. Det är som social fobi, fast typ tvärt om. Älskar ju att vara social med människor jag MÖTER. Men genom en lur, nä fy katten. Då kryper det i lillkroppen. Brrr.

Så när jag i framtiden blir förmögen är min plan att anställa en personlig telefonerare som ska få sköta alla mina samtal. Perfectamente!

Utmanar ödet.

 
Eftersom vi bor i Sverige och sommaren är på intågande gjorde jag idag det enda rätta. Jag köpte regnkläder! Men inte vilka som helst. Jag köpte det finaste vattenresistenta barnplagg någonsin skådats. Kolla bara:
 
 
Kommer ju liksom inte göra nått om solen lyser (höhö vilken ordvitsare en är alltså) med sin frånvaro hela sommaren. Iris första sommarjobb blir i sånna fall solstand-in. Perfekt!
 
 

Trötta ben och djungeldrömmar.


Hej vänner! Jag har på sista tiden kommit att se den här bloggen som en kvällsblogg. Ty det är endast kvällstid jag har tid att plita ner alla dessa O-ER-HÖRT viktiga vardagsepos här. Men vi börjar i kronologisk ordning tycker jag.

Iris vaknade på ett strålande humör. Jag älskar att vakna! tjoade hon glatt. Och jag älskar ju en sprudlande morgonhumör så det smittade genast av sig även på mig. Hurra. Trotsen lös med sin frånvaro ända till sista trappsteget på förskolan. Då blev det för jobbigt att inte skrika NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. Men fort gjort, av med kläderna och in i leken på två sekunder *vink vink*Efter förskolelämnigen promenerade jag och lillbäret ut i friska luften. Vi njöt båda av friluften, vilket känns som en stor lyx, för sällan har jag skådat en bebis mer lämpad att ta med på promenad än denna. Han är en vagnglidare av rang, Ian.


Sedan blev benen trötta och magen kurrade ordentligt. Lunch stod på schemat! Jag åt det här:

Medan Ian åt det där.

Och nej, jag lagar inte min egen barnmat. Ni måste förväxlat mig men nån med betydligt höre föräldrapoäng än mig. Men Ian smaskade i sig ordentligt, men aktade sig noga för att få i sig någon lömsk ärtpartikel bara. De filterarde han grundligt ut i parti och minut tillsammans med ett rikligt spottbubbel. Mys.

Sedan var det sådeles dags att hämta storfjunet på förskolan. Det gick bra, men tog sin tid.


Först skulle det springas i djungel och sedan stormas på havet - förstås.
Men regnet tilltog efterhand och Ians skepsis mot det likaså. Och då bestämde vi oss för att gå in och sätta på televisionsapparaten. Bra beslut Iris! Med oss in tog vi en bukett förgätmigej med finfaktor: 100%
Bra beslut morsan!


Och sedan rullade det liksom på mot kväll. Nu ligger barnen i sina sängar och tjoar/snarkar och jag värmer tevatten på spisen. God afton!

 

FÖRRESTEN (UPPDATERAT)!


Gått från Courier till Verdana Arial här i brödtexten, as you can se.

Efter noga övervägande bestämde jag mig för att ända ta arial som typ är snyggfonten nr ett på skriven text. Fick viss hjälp från Julia som menade på att verdana var hennes hattext - och så kan vi ju ej ha det heller? Ni måste ju trivas! Men då kommer säkert nån arialhatare och skriker "Byt tillbaka jag hatar arial! BLÄSCH!" Men jag gillar't. Älskar't de facto.

Så nu kör vi såhär istället.


Saker som aldrig händer mig.


Det finns ett gäng människor här i universum som är födda helt utan tur.
Jag är en av dem*.

-
Jag vinner aldrig på nått typ av lotteri. ALDRIG. Asså, högst 2x 25 på triss eller annat skrapaktigt. Men det räknas ju inte direkt. Känner att det liksom är min tur snart? Jag är lätt värd ett plötsligt-händer det-moment. Det behöver inte vara pengar heller. Det kan bara vara en vinst i nån bloggtävling jag frekvent deltar i eller lite mer än en lösviktsplopp på chokladhjul och det kan vara en årsförbrukning kaffe på Bingolotto. Bara det är nått liksom.

- Jag hittar aldrig något sött i kylen/skafferiet om jag BARA MÅSTE HA NÅTT JUST PRECIS NU. Risken att det faktiskt skulle trilla ut en marabou ut nått dolt skrymsle när jag behöver den är liksom lika med noll.t

- Jag får aldrig tillbaka på skatten. Evva'.

- Jag har aldrig sådan tur att jag bara inbillade mig att jag skymtade en röd socka i vittvätten.


Saker som däremot alltid händer mig är följande:

Jag hänger ut tvätten och det börjar regna. Alltid. Jämt. 10 av 10 gånger. Senast idag faktiskt.


Blöt tvätt i hällregn, Maj -13

_________________________________________________________________________________

*Bortser nu givetvis från den extrema tur jag haft att träffa min tvillingsjäl och tillsamnans med denne få två underbara ungar. Samt att jag är frisk, älskad och född i Sverige. GIVETVIS - där vet jag att jag dragit hem storvinsten. 17e, 18e, 19e - en helg i bilder.


Eftersom jag detoxar sociala medier och andra cyberspacehäng på helgerna har ni kanske märkt av tendensen att det blir lite tyst här inne under veckosluten. Här har ni helgen samanfattad:

Började den som ni vet med poddinspelning. Här får ni en inblick i hur extremt NÄRA vi sitter när vi poddar. Våra knän nuddar alltså varandra. Urtrevligt för en kontaktsökare som mig.Sen kom jag hem till de här nybadade trollen och avlöste barnafadern från hans pass. Sådeles kastade han sig in i bilen och drog 10 mil västerut för att förlora en fotbollsmatch. Vi har alla våra intressen osv.


På lördagen var det dags att fira min i princip nyfödda kusin som plötsligt fyllde 18 år. SAY WHAT?! *bläddrar nostalgiskt i gamla fotoalbum* Iris fann sig tillrätta direkt och hittade fyra nya vänner att spela fotboll med tills luggarna var lockade sig av svett. Till 21 höl hon hov, sen däckade ca 15 sekunder in i bilresan hemåt.Söndagen förflöt otroligt lungt och icke-dokumenterad på bild. På kvällen satte vi oss på rumporna i soffan och tjoade för fulla halsar "Heja Sverige friskt humör det är det som susen gör" och visst gjorde susen att vi knep ett VM-guld tillsist. Hurra! Det tyckte Ian, den lilla sömnvägraren, var så himelens roligt att han mitt i ett asgarv föll bakåt på en kudde och började snarka. Dubbelvinst!

Dagens bravader.


hej kömpisar! Så, vad har hon då gjort idag, denna där som bloggar här. Spelat in pod vet ni ju. NI LYSSNAR VÄL? Amen jag tänkte la de! *tummen upp och jätteleende*

Vad mer? Öö. Typ... inget? Ibland blir det ju bara sådär att dagarna försvinner i en yra av köttfärsfläckar, ljumma vindar och upphängt tvätt. Men det är väl det som är liiiiiiivet så att säga. "Eee kul liv..............." gäspar hipsterkidsen nu. Eller haha. Som om jag skulle ha några hipsterkids här inne. Hahahaha. Eller jag det?
*skuggar ögonen med handen och blickar ut mot er i jakt på en liten välansad mustasch eller ett drömfångarrörhänge* Fick jag napp?

Tvek på det.

Hepp! Nu blir det fjedach-mus, som Iris kallar det. Hörs!

PEPPODDEN!


Nu har vi äntligen fått tid att podda lite,
Moa och jag. Vi kan ju börja med att säga att det som skulle blivit en förlossningspodd istället utvecklades till att bli en PEPPODD! Hurra! Och hav nu förtröstan, ni förlossnings-junkies, nästa vecka blir det värkpanik och huvuden som roterar genom cervix - vi lovar!

Men den här veckan kände vi direkt att det enda rätta var att haka på det kroppssnack som florerat i media den senaste tiden. Så vi snackar kropp och idéal, vikthets, ätstörningar, att gå från flicka till kvinna, hur kroppen känns efter barnafödande och varför Moa struntar i att köpa baddräkt. 

Så lyssna på direkten vettja! Ni kan som vanligt lyssna här nedan, hos Moa, på iTunes och på era smartphones, iPhone som Andriod. Och efter ni lyssnat - dela gärna med er av era egna kropps-pepp-tips. Alla kan vi hjälps åt ta tillbaka våra kroppar! PEPP!

 


Upp på tå.


Jag har välsingats med två barn. Två barn som aldrig, någonsin, ever kan vara still. Inte en sekund låter de kroppen vara i vila. Det ena, det lite äldre har sedan tiden innan födseln kastat sig runt i livet. Än hit än dit. Framåt, uppåt, tillbaka och uppånerpå. You name it and she's gonna do it.

Den yngste var i magen i för sig rätt loj. Buffade försynt till då och då. - Åå månne det kanske bli en lugnis? undrade jag medan jag vant langade ner Iris från taklampan. Men tji fick en la då.

Han sitter nu och svajar kraftigt på stället och tokgarvar när han typ nuddar golvet med luggen. Ibland får han för sig att göra frivolter bakåt. Salto typ. Men för det mesta lägger han sig skränade på mage, kör upp blöjgumpen i vädret och drar iväg. I ljusets hastighet smeker han golvytan på jakt efter outforskad mark. Och eftersom 90 kvm går rätt fort att åla över finns det nu begränsad sådan kvar. Typ bara under vår dubbelsäng. Ja, tills idag då.

När jag i knubbfötterna baxat ut världens ilsknaste upptäckare och frigjort hans luftvägar från damråttor vår damsugare ansett övermäktiga, hör jag ett klirr från köket. Rusar ut och uppflugen i skafferiet sitter Iris och kastar pastafjärilar över golvet. 

- Ffffhlyyyyyyg då. Fffffhlyyyyyyyg fjärilarna!

Asså... Ni pratar om hårda PT:s, core och crossfit. Jag har allt på hemmaplan. KRRRATIZZZ.Lill-PTn.

Sommardag och livssorger.


Tjäna tjäna. Idag blev det tydligen sommar här? Ja, jag är lika överraskad som ni att den här vintern skulle ta och ge sig nån gång. Men glatt givetvis. Hade ju nån gång i mars ställt in mig på att vi hädanefter skulle få försöka överleva någotsånär ovanpå den nya inlandsisen. Skönt att slippa det. Något säger mig att jag antagligen inte varit så speciellt bra på vare sig stadiga igloobyggen eller kollektiv slädåkning....

Men nu ska jag åter iväg från datan. Ska nämligen carpa dagen lite till och gå ut och se om jag kan odla fram nån solfräken på nos eller kind. Antagligen ej, vilket är en sorg då jag älskar fräkninga nunor. Så tjusigt! Önskar mig alltid en till två nävar fräkens strödda över kroppen på sommaren. Och jag får alltid noll st. Ja, vi har ju alla våra livssorger liksom.

JO DET KAN VISST HÄNDA ALLA!


Ni vet när en sitter hemma i godan ro och pillar sig i naveln över en kopp kaffe, men helt plötsligt slänger ett slött öga på klockan och ba: "TJUGO ÖVER TVÅ??? HÄRREGUUUU VI ÄR FÖRSENADE!!!!!" 

Det som sedan händer är att en kutar in och bryskt river upp den lungt sovande bebisen från sin vila. Efter detta av bebis otroligt opopulära tilltag utför en tvångsmatning med välling för "han har minnsan sovit långt över lunchtid och nu är det brådis" följt av stressad påklädning av diverse krångliga bodys och strumpor på stackarn bidrar inte heller till de varmaste av moderskänslor väcks hos den lille. Men vad göra? Nu är det faktiskt bråttombråttombrottom som gäller - även för bebisar.

Sedan kastar en på sig nått typ av ytterplagg (löpartights och seglarjacka), glömmer låsa dörren, bryter nästan nacken i trappen pga oknutna skosnören, slänger ner trött och felklädd bebis i vagnen för att sedan KUTA upp till förskolan som om det gällde livet, halva kungariket och en OS-medalj i 800 meter hinder med vagn. Minst!

Och sen - antiklimaxet när man står där svettig, tovig och psykadeliskt klädd i kapprummet och det inne på avdelningen är alldeles tyst. För barnen sover? Och Nalle Puh-klockan över entrén så retsamt visar 12.40 inte 14.25 som vår köksklocka stannat på. För två dagar sedan. 

Mä....?


Förtidigt hämtat barn. Dock nöjd.
När blir feminismen en allmän fråga?


Runt omkring mig börjar kvinnor tala om feminism. De talar med höjda röster och med kampglöd i blicken. De ifrågasätter. De ställer krav. De ser med nya ögon på världen, de vill förändra den och de vägrar låta sig tryckas tillbaka. På Facebook och på andra sociala medier flödar delningar av länkar, sidor och blogginlägg där budskapet är tydligt. "Nu räcker det! Nu har vi fått nog av den här jävla skiten!"

Bloggen "En blommig tekopp" ifrågasatte American Apparels vidriga sexualisering av kvinnokroppen och nådde enormt genomslag. Hurra!
Facebook plockade bort 33 anledningar till varför feminism behövs och gjorde sig där igenom skyldig till anledning 34. Blä!

Men delningarna fortsätter och de höjda rösterna tystas inte även om de får ordentligt med mothugg "Överkänsligt", "Sluta leta fel i allt", "Jävla PK-maffia", "Finns det inget viktigare att lägga energi på?", "Femenister är humorlösa fula idioter som aldrig får knulla"  gäsp och yada yada.

Men i tider som dessa syns ett mönster så tydligt. Feminism är fortfarande något som mestadels kvinnor engagerar sig i. En kvinnofråga. En "tjejgrej". Männen lyser med sin uppenbara frånvaro i delningar, i feministiska forum och på sociala medier där frågorna behandlas. Ja annat än de som gnäller, sparkar bakut och vill tystar ner då menar jag. Jag följer feministiska grupper, bloggar och andra inspirerande forum och plattformar. De är lite olika i uppbyggnad och medlemsantal men de har alla en sak gemensamt - avsaknanden av män. Visst finns de där, de män som hajat grejen, de män som faktiskt är så pass trygga att de inte ser feminismen som ett hot utan som en möjlighet att mötas i mitten. Men ofta är det män som bräker ur sig ovan nämnda kommentarer och som hatar och går på. Varför?

Jag tror svaret på den frågan är skitenkelt. De har inte fattat grejen. De har inte ens försökt att förstå. De har slått ifrån sig direkt och satt dubbla skygglappar på för att slippa ta till sig "den manshatande propaganda feministerna sprider".
Jo tjena.

Feminismens grund är enkel: LIKA rättigheter åt ALLA människor oberoende av kön, etnicitet, sexualitet osv. Busenkelt. Det finns inget hat. Det finns tvärt om bara motsatsen till hat. Feminismen är en fråga som bör röra alla världens människor, inte bara kvinnor.

Så när blir feminismen en allmän fåga istället för en "kvinnorfåga"?
När ska alla börja ta sitt jävla ansvar för att världen ska bli bättre och mer jämställd?

Jag bara undrar.


29.jpg
33.jpg

(bilder från 33 anledningar till varför feminism behövs)

PMS is coming.

 
Denna slutsats drog baserar jag på hur mycket det skulle vara rimligt att gråta till en öppningsscermoni för euorvision kontra hur mycket jag faktiskt skakgrät här hemma le söff.
Var inte ens meningen att jag skulle kolla pga noll komma noll intresse för det här med eurovision. Men hur det nu än var så zappade jag runt efter vild läggningsmatch och plötsligt fångade bilden av ett litet sjungande barn med änglastämma min uppmärksamhet.

Stannar upp och lyssnar. 
- Å. Så fint. *lyssnar lite till*
- Asså... shit vad fint. *lutar mig tillbaka och njuter*
En radda med barn som tecknar i luften dyker upp och sekunden efter brister de alla ut i ljus barnkör. *gåshud*
Sen kommer Loreen och gör sin grej och barnen tecknar vidare.
Och ja ba: UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH!
- O-o-o-o-o-o-rkar inte! Såhimlafiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiint *skakgråter*
*snörvel*
- AMEEEEH SLUUUUUUUTA DÅÅÅÅ! *vansinnesböl* då pojken brevid Loreen ser så stolt och tagen ut innan hon försvinner ner i folkhavet. Böööööööhöhöhöhöhöhöuuuuuiiiiöööböhö.
*vrider ut tröjan och snyter mig i en filt*
Sen går jag skakad och lägger mig.


 
 

Iris svarar.


när kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
Förut när jag blåste massor med bubblor med sugröret i mjölken och det blev jättebra bubblor faktiskt. Mackan blev aldeles blöt! HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA HÄRLIGT!


vilket är ditt mest använda ord denna vecka?

"NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH!"
Då som svar på diverse frågor och uppmaningar. Typ: Vill du att jag ska hjälpa dig med skorna? eller Vill du ha lite mera ris? och Jo, du orkar visst gå upp för trapporna! samt Dags att gå och lägga sig. 

har du någon fobi?
Ja! Jag är rädd för äckliga godisar och för elefanter som kommer in i mitt rum och trampar på mig när jag sover. Det är jättejobbigt faktiskt. Och leskit.

vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?
Farmors mat. Inte mammas. Den är jättebläääääh!

hur såg du ut för ett år sedan?Tzå här ba.

Och såhär


vad är det finaste någon har sagt till dig idag?
Jag gillade när mamma sa att jag fick se på film. *myser*vad tror du kommer bli roligast i helgen?
Godiset. Ääääääääääääääääääääääääääääääälskar godiset.


vilken är din pepplåt för tillfället?
10 små indianer! *indiandansar och ho-ar*


vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
Men mamma.... vad är det?


har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?
Flyga flygplan till pandaungen!


(?)


vad oroar du dig för?
Att lördagsgodiset ska ta slut.
Att min ståbräda ska sluta fungera och jag måste gå.
Att jag inte får spela på mammas telefon.
Att jag inte får spela på pappas telefon.
Att jag inte får spela på Erikas telefon.
Att min koja ska gå sönder.
Att Ian ska äta upp mina leksaker.
Att jag ska tappa bort Ian i mitt rum.
Att Ian ska bita mig jättehårt i foten.


vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?

Jag kände på pappas arm igår.

vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
Pappa sa att tror att jag inte kan få skägg. Då blev jag jätteledsen det är ju ljug jag kan visst få skägg. Måste bara växa lite till och bli stor först.


har veckan varit bra än så länge?
Ja. Fast nä. Jo lite. Mamma du ser ut som en pappa.


Era eminenta ekotips!


För ett tag sedan efterlyste jag era bästa ekotips eftersom vi jobbar aktivt med att förbättra den biten här hemma. Och det rulade in så himla många bra. Jag fick också frågan om jag sedan kunde samanställa dem i ett inlägg för er andra som också suktar efter en grönare livsstil.

Och självklart kan jag det sa jag. Så utöver det som tidigare plitats ner i bloggen, här är den då: "Den stora ekotipssamanställningen 2013"

1. Ät mindre kött!
Detta var det många klokisar som tipsade om. Vi har (typ) redan infört en vegetarisk dag i veckan från och med årsskiftet. Jocke gnäller lite, som den köttkonsumör av rang han är, men pannkakor, sallader, pastarätter och framför allt fisk (för riktigt hardcore veg. är vi ännu inte) slinker ner rätt bra det med. Och Iris är i regel typ vegetarisk redan för ungen skyr kött som pesten. 

MEN Bella nämnde också att vissa vegetariska alternativ, så som sojaprodukter och palmolja också är rediga miljöbovar. Ännu inte så himelens insatt själv, men ska läsa på om bakgrunden till dessa uppgifter *placerar stilistiskt effektiva läsglasögon på näsroten*

2. Gå överallt!
Så himla lätt ordnat pga har inget körkort, så jag och kidsen knallar stan runt alla redan. Jocke åker sparsamt med bil, samåker i den mån det går men cyklar mest.

3. Kvalitét framför kvantitet!
Jepp jepp. Låter så himla klokt. Detta är en punkt jag kan bli ljusår bättre på, om vi ser till köpbeteende. Är så totalnere i H&M (oetiskt skitföretag, jag vet, men kan inte hjälpas och jag jobbar på´t) och det är smärtsamt att försöka bryta sig loss från sitt livs kärlek. Men de har ju faktiskt en ekologisk kollektion och det känns lite mer ok att handla ifrån. Right?

Samma med käket. Släng inte maten du köpt, eller ännu bättre - köp inte mer än du behöver. Handla efter säsong och tänk till innan du handlar. Köp svenskt och så närproducerat du ba kan.

4. Bort med plasten!
- Tygkassar framför de i plast och källsortering delux.
- Använd tvättbara tygblöjor till små bebisrumpor.
- Välj bruksföremål i glas, trä, porslin, ekologiskt gummi ect ect före plast. Simple as that lix.

5. Spola (inte ner) gifterna!
- Städa och tvätta med såpa. Annars - köp klimatsäkrade städ- tvätt- och hår-/hudvårdsprodukter (check! Vi kör med Garants sortiment Såklart) Och HÄR länkar jag till nått såpa(ss) intressant som städtips *busvisslingar*
- Köp giftfria leksaker och barnartiklar of cöööörsch.

6. Små förändringar ger stora resultat!
HÄR kommer naturskyddsföreningens lista om vilka fem produkter de anser att man bör byta mot ekologiska alternativ. Så nu: in och plugga och handla därefter.

TACK alla medvetna smartisar som hjälpt mig mot nya höjder inom det här med ekosmartness. Och så lite länklove till er ekovänner på det:

liborius
Kikan
Iekw
Bella
Engla
Heh-laynah
Mimmi
Seriesoffan


Bildspel á la helg.


Hei. Vardagen är åter kommen. I helgen har vi pysslat med följisch:


Hängt vid glasskiosk med bästis och kikat in de båda fädernas bollspel över en strut/pinne.Haft svensklektion. Lärare: Morfar.Bakat. Detta är, för att förtydliga, noll komma noll procent "raw food-bollar" eller "proteinsnacks" och inte heller någon form av "healthy food" eller "eat clean"-grejs. Detta är chokladbollar med en jäkla massa socker och fett. MUMSFILLIBABBA!Och sen har vi i princip blivit vuxna??! Asså, ungen krystades ju typ ut i förrgår, lärde sig krypa cirka igår och nu trampar hon omkring och skriker: "Släpp mig pappa! Kan häääääääälv jöööööö!"
Jezez.
 

 

Lediga dagar.


Holla amigos! Jag är tillbaka efter en och en halv dags ledigt från - allt. För två dagar sedan kom Jocke hem från kneget, tog ungarna under var arm och deklarerade: "Nu är du ledig från allt. Jag tar barnen och åker iväg över natten så får du rå om om dig själv. Hejhej." Alltså, denna man jag förälskat mig i *hjärtat slår i ilfart*

Vad gör en när en är själv? Kliade mig i huvudet och satte upp prioriteringslista.

1. Prioritera bort datan+tvn+sociala medier+slöpill på telefonen.

2. Ut! Snörade på mig snabbeskorna och löpte lätt och ledigt (nåja) 4 km och promenerade 2. 

3. Långdusch (alltså tyyyyyyp härligast i värden).
 
4. Mat. Pasta med bruschetta. Åt på balkongen i kvällssol och P3 dokumentär i en lur.

5. Bädda rent och krypa ner i dubbelsängen mol alena. Missförstå mig inte, men när man delar säng med en snurrsparkande bebis och en snurrsparkande partner och ibland en hårdhänt hårsnuttare var natt, hörde jag nästan änglatrumpeter, fiolorkester och fågelsång när jag låg på diagonalen och vräkte mig på två meter.

6. Sovmorgon. 

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh. *vällustig suck*

/njutarn'


Push my buttons.


Exempel på bärsärkskompatibla grejer jag utsatts för de senaste 12 h:

1. Datorer som krånglar och segar nå så jävulusikt när man betalar räkningar.
2. Blondinbellas tjockskallade uttalande om att offentlig amning är äckligt.

MMMMMMMMÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖGNNNNNÖÖÖÖÖÖL (frustrationsläte)


 

Bra mönster åt Ian.

 
 
Bra mönster ett: "Välklädda hundar med seglarambitioner".
 
 
Bra mönster två: "Prunkande blomsterprakt i 70-talsskrud".På benen så att säga.

 
Effektivare kan ingen vara, en denna mamma med halv barnaskara, för att nästan bli religös över mitt eget slit idag. Jocke är sjuk, så då blir arbetet erhm.. jag menar föräldraansvaret för förälder frisk något större.

1. Uppstigning.
2. Påklädning och utfodring av vilda barn.
3. Förflyttning mot förskolan i kompani med någon som låssas vara panda och dennes yngre broder.
4. Kvartslång förklaring till varför de andra förskolebarnen igår roat sig med bussutflykt medan Iris typ varit hemma och pillat naveln i soffan "DÄ Ä OJÄTTVIST FAKTIJST!".
5. Hem för byte av fortskaffningsmedel. Från dubbel till singel, modell: vagn.
6. En i vanliga fall 40 minutig promenad till BVC avklarad på dryga 20. Svetten lackar.
7. Snabbkontroll av stora lillebror (11,5 kg = WOW!) Tack och hej!
8. Fem km rask promenad för uthämtning av paket som typ ALLTID måste ske i den änden av stan vi absolut inte ens är i närheten av att bo i. Stackars denna körkortslösa krake (mantra: det är motion det är motion det är motion).
9. Hem igen. Svett svett svett. Pjuh!
10. Glömde handla på vägen....................................... vänder.
11. Tydligen har Willys annordnat "Penisonärernas stora konserv-, kattmat- och grötshoppinglunch" utan min vetskap. Och tydligen bor det ca 10.000 superlångsamma panchisar i mitt närområde. Och tydligen är de också  ytterst benägna att gå i bredd om tre-fyra och relativt döva eftersom de inte alls reagerar på frasen: "Hurm hurm! Ursäkta mig, jag ska bara klämma mig förbi med vagnen... lite....snabbt? eeeh.. hallå? Hallå ursäkta?! ........nämenskitidetdå".
12. Hemåt IGEN. *svimningskänsla*
13. Åtta trappor med vilda bebin samt matkassar på armen. *svimningskänska delux*
14. Matlagning med begränskade skills. Och javisst, asäckligt blev det också.
15. Petar liv i J. Sträcker över sprattligt, tjutande, banansuget barn. "Här. Omvårdnad börjar nu!"
16. Hastar upp för att hämta lillpandan. Går sådär. Får typ brotta ner henne ifrån stans högsta klätterställnig?
17. Åtta trappor upp med en morrande panda på armen. *svimningskänsla dubbeldelux*
18. Soffläge med kaffe och choklad. Så. Jävla. Rättvist.
 
 

PENSELKIT LADY, ny pristagare!


Eftersom jag inte fått tag i en av pristagarna i Lady-tävlingen och nu ansett att tidsfristen gått ut, har jag nu utsett en ny vinnare av ett penselkit. 

Med motiveringen,

"Något hus har vi icke och lägenheten har mest tapeter som vi nog får betala dyrt om vi målar på. Men- en gul megasittpuff och ett astråkigt vitt TV-bord som någon (...) dessutom spillt vatten (och annat, ja) på så många gånger att det blivit bubblor i det vita. Så, vad vore bättre än en ommålning med LADY 10423 SPONTAN för att matcha puffen? Inte mycket! 

Jo, förresten, att vinna material till ommålningen såklart :)"

kliver J upp på prispallen och kan göra anspråk på priset.
Ian åtta månader med 16 h tillägg.


Ianpian är åtta månader. Tjoho, serpentiner och skål i vällingflaskor!

Vad har hänt sedan sist?

- Du har två nya tänder brevid de övre framtänder. Ytterst smidigt uppväxta. 
- Ditt ordföråd har fyllts på med jejjej (hejhej) dada (pappa) till de du kunde sedan tidigare, mammmm-am (mamma) och tatttatt (tacktack).
- Vi har gjort en misstänkt allergiupptäckt. Mindre spännande grej.
- Du har börjat älska att bada. Vår lilla späckhuggare.
- Du bemästrar nu åladets konst i ca ljusets hastighet och följer nu vilt tjoande i hasorna på alla personer som fått för sig att gå ifrån dig. Ingen kommer undan.
- Du kan resa dig och stå mot stöd! Goselåren jobbar hårt här hemma: upp-ner, upp-ner pjuh.
- Och så, bäst av allt, har du börjat sova hela nätter utan matuppvak (PRISA GUDARNA!!!!)

Alltid glad, alltid hungrig, alltid nyfiken och helt igenom underbar.


Bloggproblem och terapistädning.


Ett hej från ett söndagsbökigt hem! Idag känns det allmänt lite blä. Det händer skitgrejer i min närhet just nu som tar upp mycket av min tankeverksamhet och energi. Tankar och problem som är oblogg-kompatibla, både i den grad att jag haft svårt att tänka på annat i helgen och blivit allmänt depp, samt att när en tänker på sånt blir det svårt att hitta roliga och bra grejer att skriva om här vilket gör att det är glest mellan inläggen. 
(ora er inte för mig, mina barn, eller Jocke för vi mår alla bra)

Sen har också bloglovin fått för sig att det var dags att knäppa ur totalt, så när jag väl har skrivit nått här så syns det inte där? I dagarna tre har inläggen konsekvent vägrat att dyka upp i feeden. Också skit, men inte riktigt lika farligt. Bara lagom i-landsstörigt. Ja, ni fattar grejen.

Lelle blöggen har alltså dubbelbestraffats å den milda grad i helgen, stackarn.

Däremot har hemmet mitt fått sig en rejäl omgång på moppen. Alltså städmoppen. Jag, sveriges i vanliga fall stökigaste person, funkar så skevt att när livet tappar lite fotfäste så kontrollerar jag det genom att typ städa, rensa, greja och plocka. Aldrig har mitt hem varit i det fläckfria skick som under vissa kriser och dippar. Det är ju alltid nått får en ta och säga. Sedan att jag hade föredragit andra hållet om är en annan sak.Fast bäst tröst en jävla skitddag är ändå lukten i nacken hos lelle och kramar från stora. Det och rengöringsmedel.
En lek med döden.


Lilla Ian har börjat få för sig att han välsingnats med odödlighet. Vi föräldrar försöker förklara att det så inte är fallet, men han måste gång på gång motbevisa oss. Vad han roat sig med senaste tiden?

1. Förgifta sig själv med sesamfrön.
Ja, i ärlighetens namn kanske det här var mamman i familjen som hade ca noll koll på livsmedeslsverkets rekomendationer angående sesamfrön till små barn.
Resultat: Magknip & kräkningrar.
Åtgärd: Pga misstänkt nötalergi hos mkt litet barn - tömma hemmet på nötter.

2. Sätta klistermärke i halsen.
Ni vet hur läskit det är med småprylar och bebisar? Ni vet hur man finkammar hemmets alla ytor efter varenda liten möjäng med en radie under 3 cm? Ni vet hur man ser varje liten objekt som ett tänkbart kvävningsvapen? Blanda in en 2,5-åring i den ekvationen.
Resultat: Noll komma noll luft in.
Åtgärd: Lugna pappan avlägsnade lilla kliserlappen med ett flinkt finger. Sedan - tömma hemmet på smågrejer.

3. Försök till störtdyk ut soffa.
Det kvittar hur bra uppiskt en har, han ska kasta sig med huvudet före från soffan. Han bara måste. Det är som en intre röst talar til honom i Stig-Helmer-termer: "Du kan flyga, du är inte rädd" och han blint lyder. Om vi funderat på att ta honom ur soffan och placera honom ensam på golvet? Jo, tjena. Ni vet inte hur det barnet kan vråla sin vilja igenom.
Resultat: Blixtsnabba reflerxer hos båda föräldrarna, samt Iris. Nä-ä Ijan inte hoppa!
Åtgärd: Tömma soffan på kuddar och placera dem längst golvet.

Träff-kväll.


Hej! Föräldrarna som fixar barnvakt två gånger på en vecka för att roa sig, det är vi det! *ställer mother-of-the-year-priset lite mindre synligt* Äh.

Igår var vi på date, Jocke och jag. Uteserveringsöl, konsert och pizzamiddag, Ja, allt hann vi med under denna helkväll komprimerad mellan 18-21. Vilket var perfa för en kvällstrött rackare som mig.Tjopa!


1. Vad är du bäst respektive sämst på?
Bäst: Är ett jävla vällingproffs! Gör EXAKT 210 ml välling mitt i natten, utan att tända lampan, på typ 45 sek.
Sämst: Ta viktiga papper på allvar /livin' on the edge.


2. Vilken superkraft behöver du?
Ekonomisk oberoende-het. Absolut en superkraft enligt mig.

3. Är det nåt du tycker evolutionen berövat dig?
Ett extra par armar? Skulle suttit fint såhär under jätteklängiga-bär-mig-jämt-småbarns-fasen kombinerat med orkar-absolut-inte-gå-i-trappor-längre-fasen.

4. Har du slagit dig riktigt illa någon gång? Brutit ben?
Jag är rätt skadebefriad (alltså jag fattar ju hur farligt det är att skylta med blir gärna lite: "Ödet, kom å ta mä" lixom). Det värsta jag kan komma på nu är väl nått klent tåben som knäckts av under fotbollsmatch typ.

5. Vad är det äckligaste du ätit? Vad skulle få dig att äta det igen?
"Peking-Anka" i Peking. Riktig vider-mat alltså. Och det betalar folk storkovan för att få äta? Uäk. Vad som skulle få mig att äta de igen? Tja, att nån betalade tillbaka den där storkovan till mig kanske, samt lite extra som plåster på såren? Eller om apokalypsen slagit till och just anka var det enda djuret (obs alla matväxter också döda) som överlevt och liksom var den enda näringskällan som kvarstod. Då, möjligtvis.

6. Vad väljer du om du bara får välja över- eller underläpp. Motivera!


Absolut under! Det ser betydligt mer sympatiskt och vänligt ut, associationer jag tycker passar mig.


7. Vilken låt har oftast gått på repeat hos dig?
Denna hära!

8. Vem önskar du att du var kompis med?
OMG Oprah Winfrey! Hör hört att hennes hund har två egna jet-plan. Need I say more...?
Nä. Skämt å sido. Lisa och Lois hade varit så himla göttigt att få haka på. 


9. Ditt favoritgodis!10. Var sover du bäst?
På höger sida i sängen, sett från fotändan. I min egen säng som står i mitt sovrum. Helst på mage med ena handen på Jockes arm. Zzz! - som ett barn (ej nått av våra nattvakna dock).

11. Vad kommer dina memoarer heta?
"Ett helt oprofessionellt beteende" ?

(lista nallad från Karin)


Mitt-i-veckan-helgen.

 
 
Totallyxigt med ledigt mitt i veckan! Och effektiva som vi är har vi redan hunnit kräma ur det bästa av de här båda dagarna. Och bjudna på krubb har vi också blivit, flera gånger till och med. Säger det igen, ytterst effektiva.
 
 
 
Valborgsmiddag. Typ det godaste jag käkat såhär långt in på 2013.
 
 
Kolla bara vad pepp mina bordsgrannar var på maten.
 
 
Å jag med, såklart.
 
 
Idag tog vi barnen under armarna och gnetade ut i blåsten för att ansluta oss till 1 majtåget. Fast som det är med barn som bara måste inspektera stans alla fontäner, blev vi sena och missade avgång... erhum.
 
 
Men inte hängde vi läpp för det. Nä vi käka glass och spanade på flaggor istället.
 
 
Sen hade den där lilla rödluvan plötsligt fyllt 23!
 
 
Så då var det givetvis på sin plats att uppvakta med blomster och dyrbara (nåja) gåvor. Precis.
 
 


HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin