Hjälp oss! Vi vill vinna pris.


Hoj hoj kära vänner! 

Nu har Veckorevyn släppt nomineringarna till årets BlogAwards och vad skådar mitt norra öga om inte en podcastkategori. TJOFADERITTAN! *lysnade pilar pekar på vår pod*

Så nu hade jag och Moa blivit så himla glada och alldeles tåris om ni vill nominera oss och vårt lilla skötebarn (podden alltså). Tänk om det slutar med att gå på gala och frottera oss med diverse kändisar. Blir typ knäsvag av tanken. Jag som blir starstrucked om jag ser Bert Karlsson på macken.

I vilket fall som helst. → HÄR  nominerar ni, och som adress kan ni skriva i vår podsida som heter moaochmatilda.se, vår sida där vi samlar vi alla utgivna avsnitt.

Återigen - vi skulle bli så HIMLA HIMLA HIMLA glada om ni tog er tid att nominera oss och kanske skriva en liten motivering till varför Moa & Matildas podcast är asbra.

Kram och kärlek från oss som vill gå på gala

 

Ny pödkästPrisa podgudarna (alltså mig och Moa) - för söndagspodden är här!

Vi pratar skönhet den här veckan. Om krämer, rynkor, rutiner, smink och allt det där. Vad gör vi för våra ansikten, hur mycket pengar kan en egentligen kleta in i fejset och vem av oss smyger med rabattkuponger på HMs hudavdelning? Sen briljerar Moa genom att klockrent jämföra olika hudområden med papperstyper. Det är ett magiskt ögonblick. En hade kunnat tro att det bor en dermatolog i min kollega (...eller inte).

Vidrare snackar vi om det här med att uppfostra andras barn. Är det ok eller bara sjukt otrevligt mot både barn och föräldrer? Vi lutar iallfall starkt åt det sista alternativet.

Och vad vore ett avsnitt av Moa & Matildas Podcast utan vassa råd om förhållanden? Typ inget, så givetvis får du det på köpet också. Plus prat om ett stundande party för alla i Skövdetrakten. Ja men ni hör ju - det här avsnittet har allt.

Lyssnar gör du via iTunes, i din android (appen podkicker ska funka fint har vi hört) eller här på bloggen. Vi finns på Facebook Moa & Matildas Podcast söker du på och så hänger vi flitigt på instagram. Jag hittas på @oprofessionell2 och vill du dela något du tycker vi bör se så använder du #moaochmatilda.Listar livet

 

jag gillar verkligen trädgårdsarbete. Synd att jag inte har någon egen. Än.

 

jag sjunger typ jämt. Och givetvis sjunger jag falskt också. 


jag älskar det faktum att jag har en liten familj att dela livet med. Det är min skatt.

 
 
 


jag är inte speciellt bra på att passa tider. Antingen 10 min sen eller 15 min tidig. Folk som kommer på pricken = superhjältar och lord of time. 


jag föredrar kaffe framför te, hårdkokt framför löskokt, ostbricka framför snacksskålar, serier framför film, insta framför twitter, rött framför vitt, hemmakväll framför utekväll, iPhone framför andriod, Ikea framför Ullared, SVT framför TV4.

 

jag tycker om att kolla på bilder av övergivna byggander och platser. ÄLSKAR DET! Det är så himla spännande och fascinerande och läskigt på en gång. Tänk att folk levt där och sen bara dratt. Och lämnat det åt naturen. BALLT. Drömresemål: Tjernobylsightseeing.

Ok ok. Hör att det är lätt störd vibb på det. *visslar oskyldigt och backar försiktigt ur ert synfällt*


bild nallad från pinterest


jag är beroende av pussar från kidsen, somna med podcast i öronen, egentid, solljus, choklad, sociala medier och daglig kroppskontakt med honom jag gift mig med.


jag har på mig fladderbyxor, modell urtvättade. Luvtröja, modell fläckig. Trosor, modell för löst resår. Håret har jag stylat med torkad välling.

 

jag lyssnar på F!s grymma valskiva JÄTTEHÖGT.

 

jag blir arg på folk som röstar på SD.

 

jag är rädd för att Sverige blivit kallt *pekar menande mot SDarnas valsiffror* och spindlar, höjder samt sjukdomen på C.


jag önskar mig roliga uppdrag åt företaget, min och mina käras hälsa i behåll, en fin sommar samt något ökad pigmentering och en egen trädgård. Plus en jättehög pengar. Nått annat vore ljug.

jag är pinsamt dålig på att diskutera lungt och sakligt med personer som provocerar mig med sina puckade åsikter.

 
 

jag är uppväxt i två hem med en packad väska och en vecka emellan. Men jättefint ändå <3

 

jag gillar inte varma mackor. Fy för fasen vilket vider till maträtt.


Svajig service och rätt kontakter

 

Hej alla äggätare! Och ni andra också såklart.

Hoppas ni har en fin påskhelg och att ni som jag har fått åtnjuta Sveriges bästa sida, den med sol och t-shirtväder. Dessutom tänkte jag nu levera världens stämningshöjare till er helg - ett nytt avsnitt av Moa & Matildas podcast. Tjohej!

Den här veckan pratar vi bland annatom service. Moa har haft oturen att möta så himla dålig service det senaste. Tjuriga expiditer, otrevligt bemötande ja hela den balunsen ni vet. Vi pratar också om det här att ha rätt kontakter, behövs de för att komma någonstans eller kan en klara sig fint ändå? Om kvinnor på podcastoppen, förnedrande anställnigsintervjuer och sist men inte minst de OTROLIGA skamsköljningarna som svepte in över mitt liv i veckan. Iiih. Kan typ inte ens tänka på det ännu. 

Ni hittar oss som vanligt på iTunes, till Androiden om du har en sådan, eller direkt här på bloggen. Dessutomhar vi en snajsig Facebooksida ni kan klicka gilla på för att ta del av mer av oss under veckorna. Vi finns också som två ivrika aktörer på instagram. Jag hittas på @oprofessionell2

Hoppas ni gillar avsnittet! 


Stolthet och tålamod


Hej kompisar! Att jag är nere i någon form av svacka när det kommer till bloggen har väl inte undgått någon här inne. Det är givetvis lite trist, men jag ser det som övergående. Det har det alltid varit tidigare iallfall.

Så vi behöver väl inte lägga någon större vikt vid det just nu, utan ägna oss åt att prata om en härlig sak som hänt senaste dagarna. Det skedde faktiskt i helgen, då jag testade på det här med ensamståenderiet ett tag när Jocke pös ner till Köpenhamn, den boven.

Och det härliga i det var då alltså inte att min man avvek från hemmet, utan att det gick så himla bra för oss som stannade kvar. Andra gånger då det kommit sig att bli så att jag ska klara av vildbasarna själv flera dagar i sträck har jag blivit alldeles kallsvettig av bara tanken, och i samma stund Jocke stängt dörren har jag rafsat ihop övernattningsväskor, barn och dragit till första bästa föräldrahem i ren panik.

Har noll komma noll jag-klarar-mig-själv-stolthet när det kommer till sådana situationer och lägger absolut ingen prestige i att aldrig ta hjälp av närstående när jag är själv med kidesn. Herregud, utsätt mig bara för några timmar av intensivt trots, tjut och gap ovanpå all stress jag känner för att ha fullt ansvar varenda sekund och jag skulle fråga första bästa granne om hjälp. Eller för att vara heeelt ärlig, första bästa förbipasserande på gatan om hen såg någolunda snäll ut.

Men i helgen gick allt så lungt och stilla till. Barnen var glada och änglalika (jo det är sant jag ljuger ej) och jag var lugn, pedagogisk och höll nere pulsen typ hela tiden (asså fortfarande helt sant inge ljug alls). Och vips hade vi haft den trevligaste helgen på länge <3

Så himla rättvist tycker jag.

 
 
 
 


Söndagspodden är här!

 

Jovisst kompisar! Återigen gryr söndagen över vår bleka skuldror och ännu ett avsnitt av Moa & Matildas Podcast smyger sig upp på iTunes. Hurra!

Den här veckan är vi lite irriterade så att säga. Just precis vad vi är irriterade på får ni höra i detalj i podden, men om vi ska vi teasa lite så rör vår irritation tex män som vill ha cred efter en förlossning (jo på riktigt, de finns sådanna) och om folk som hatar orakade kvinnor (och kvinnor överlag). Irriterade på puckon alltså.

Vi pratar också om vår hektiska vecka som i kombination med PMS har skapat denna irri. Alltså, vi lever så himla spännande nu med mängder av roliga möten och stora förhoppningar om framtiden vilket givetvis är DÖKUL! Men också döstressigt. Och med stress kommer givetvis ångest som ett brev på snigelposten. Så vi tar också upp ångesthantering, känslan av att var fejk, att jämföra sig med andra och terapishopping. 

Urbra avsnitt om jag får säga det själv.
Vilket jag givetvis får.

Lyssna på iTunes, via androiden eller direkt här på bloggen. Ni kan också när ni ändå är i farten gilla oss på facebook och följa oss på instagram. Jag hittas där på @oprofessionell2. Och vill ni läsa Moas blogg så gör ni det här 

Kan handla på HM


Hej kompisar! Jag har tänkt på en sak.
Om det helt plötsligt kom fram en mystisk person till mig, och påstod med en hotfull, viskande stämma att jag enbart skulle få handla mina kläder på HM under våren. Då...

Skulle jag och den personen nog ändå kunna komma bra överens.


 
 

Vårdagar och traktorpatruller


Hej hej hallå! Vi lever. I allra högsta grad faktiskt. I Skövde har våren liksom gått all in och bara strålat på av bara fasen vilket givetvis har tagits vara på utomhus dyngnets alla lediga ljusa timmar. I måndags gick jag till och med runt UTAN JACKA UTAN ATT FÖRFRYSA!? I fem minuter visserligen men det är mindre viktigt, för säg ett bättre vårtecken än just det? Typ omöjligt.

 
Annat vårigt vi pysslat med att att klippa och klä påskris. Pråligt värre!


Jag har dessutom stött på patrull när det kommer till att sitta vid datan. Patrullen består av mitt yngsta barn för som den sanna traktorfantast han är har Ian som ett barn av sin tid givetvis lärt sig att traktorer går utmärkt att youtuba. Gärna i timmar. 

En kan ju undra om det verkligen är möjligt att det ligger timmatal med traktorvideos på www. Men se, det kan jag berätta att: det gör det. Speciellt om en inte är så kräsen med språket. För det verkar OMÅTTLIGT populärt att filma traktorer och dess förehavande (åka, gräva, fastna, välta) i Ryssland, Holland och i södra USA. Och ja, jag kan nog stolt påstå att jag har sett mera traktor de senaste två veckorna än de flesta människor gör under en livstid. Kan typ doktorera i ämnet "Hur en på bästa sätt får loss traktor som fastnat på leråker med hjälp av andra stora maskiner". Ledråd: Gasa och svär.

Och när vi ljuger och säger att "Nä Ian, datorn är trasig... (jo, en FÅR ljuga för sina barn). Ojoj. Tråikigt tråkigt. Kom så går vi ut och leker! JA!" är det ingen garanti att slippa dem. Traktorerna alltså.


Lägligt med bästa parkett till parkeringsplatsbygge precis utanför entrén. 

Om en med lägligt menar olägligt.En pod kommer lastad

 Yes hörrni. I veckan snackar vi skolgång. Från lekis till högskola. Hur har vi haft det i skolan? Vad har vi läst? Och hur har det gått? Vilka i klasssen var vi? Coola, utstötta eller i befann vi oss i mellanmjölksskvimpet där i mitten - ja den som lyssnar får veta.

Vi pratar också om svettningarna vi får när vi tänker på att våra små står bara nått ynkligt år ifrån skolstarten, om nojor kring det och förhoppningar hur vi kommer vara på föräldramöten. Ledtråd: TIGER.

Vi har den här veckan dessutom ett samarbete med Högskolan i Skövde och har pga detta spelat in veckans pod där. Trevligt och ytterst flaschbackigt, eftersom jag lagt mycket tid på campusområdet själv under mina år som student där. Dessutom fick vi chansen att träffa personerna som medverkar högskolans egen realityserie Kaffe och 28 kvadrat

Podden hittar du som vanligt på iTunes, till android eller här nedan på bloggen. Och får du inte nog av Moa & Matilda via podden utan vill höra mer från på daglig basis så kan du gilla oss på facebook.


Fredagslista


Det ser jag fram emot i veckan:
Ja, alltså, det är ju redag fredag idag men... jag ser väl fram emot helgen som 99,9% av Sveriges övriga befolkning kan jag tro. De där övriga 0,1% har jag räknat som folk som helgarbetar. Och nä, jag är ingen särskillt skillad matematiker nej.

 

Det känns mindre kul i veckan:
Att min man tillgör de där 0,1%:en. Snopet.


Det finaste jag vet överlag:
Min man i födelsedagskoststymen... (asså hihihih naken heheheheheehee) 


Ok. Seriöst - när mina ungar kramas med varandra/sover sött/ tassar in till oss på morgonen, solidaritet, lycklig kärlek, tigrar och pandor, svensk natur, systraskap och annat urfint <3


Det lyssnar jag på i veckan:
Min älskade, peppigaste Kvinnokamp ♀ - lista. Såklart.
 

Det tittar jag på i veckan: 
Tittade igår på ett program på SVT om danska människor som plastikopererade sig. Vet inte varför, men jag faschineras så av dem. Danskar alltså. På ett bra sätt.

Annat jag kollat på:

The Killing. Mmm såhär jäkla långt efter alla andra pga sist på bollen. Men det skäms jag inte för .
Bara pytte.

 

Det jag stör mig på överlag:
Machokulturen stör mig NÅTT ÖVERJÄVLIGT just nu *dunkar huvudet i väggen och vrålar* Men det är bra motivation eftersom jag nu har uppgiften och förmånen att fostra en liten, liten pojke till att aldrig behöva känna att han måste ta till våld när känslor bubblar upp inom honom, utan att det ska vara fullt naturligt att prata eller gråta och framförallt bearbeta på annat sätt än genom primalbeteende. 

 

Det söker jag efter:

 

 

En Monstera-växt pga har sett den i coola magasin och hos inredningsbloggare och som den lättledda lilla lammunge jag är, när det kommer till inredning, bara känner ATT JAG MÅSTE HA EN *pintrestar maniskt ett Monstreta-board*Det jag längtar efter mest av allt under 2014:
En någolunda stabil ekonomi (hej företagslivet) samt massa roliga uppdrag åt företaget. Och SOMMAREN! Aaaah vad jag längtar. Till stugliv och semsterveckor (fast hej igen företagslivet) men ok - semsterVECKA. Eller semesterDAGAR. Eller.... Vi fokar på saker en kan göra utan att vara jätteledig. Som att sitta en solig kväll, med ett glas rosé och grilla sparris och kött över brandgula kolbriketter. Den härliga klyschan längat jag till. 

Och bara solkyssta ben, ljusa slingor i håret, ljumma kvällar och myggor, solsvedda axlar och hela underbara skiten.


 

Varsågoda för sommarbonanzan.

HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin