Starten på slutet

Gott nytt år vänner! Nyårsafton hade kunnat starta betydligt mer fröjdsamt än den faktiskt gjorde. Klockan halv sex imorse hostade nämligen lillbrosan till och sen var det full gång med kräkfyverkerier i hink fram till 10. Stackars hjärtat.

Vi fick sådeles avstyra den nyårsmiddag vi planerat att hålla tillsammans med vänner. och på köpet, grusa deras nyårsplaner. Jaha... mvh partykiller_gang. Men nu verkar lillbäret repat på sig något och hoppet lever fortfarande om en kräkfri nyårskväll, om än på hemmaplan.

Mitt i den här intensiva starten på morgonen ringde Radio Skaraborg upp för en årssumering och för att höra om mina och Moas planer inför 2015. Kul! Det piggar likosm alltid upp att hamna mitt i direktsänd radio under en nyvaken kräksejour. Absolut. Men det gick bra och jag hoppas att jag sa nått som lät smart och intressant.

Idag tänkte jag ta mig friheten att summera mitt 2014 även här på bloggen. Det har varit ett himla härligt år det här. Ett av det bästa någonsin faktiskt. Så håll utkik - årssumering comin' right up!

 
Klapparna, en inventering

Och julklappar fick vi också, hela familjen.
Så pass många att det var lite svårt att hålla koll på dem under helgen. Det har varit väldigt mycket:
Är det här våran? Fick vi den? Iris, är det här hennes grej? Ian då? Den här va? när det ska packas in i bilar och påsar.
Men eftersom mellandagarna är till för att inventera gåvorna (visst är det så?) kommer nu här en liten sammanställning.

Jag & Jocke:
1 st marmorbricka som jag (eh jag menar VI) önskat oss
1 st väska att bära i som jag (eh jag menar VI) behöver
1 st vattenkokare som jag (eh... VI såklart, VI) kan ha till tekokning osv
1 st juicepress som jag (...VI menar jag) tycker verkar skitnajs
1 st presentkort på Lagerhause som jag (jaja VI...) längrar efter att sätta sprätt på
1 st resturangmiddag som ja-a.. VI (haha!) ska avnjuta helt barnfria
1 st relax&spa-kväll tillsammans med Jockes syskon+respektive som ska bli störtskön för OSS ALLA!Iris & Ian:
1 st våningssäng med en 120 säng i botten = underlättade sovsituationer för hela familjen = BÄSTA KLAPPEN!
2 st megasnygga påslakan till nya sängen
1 st snowracer som de ska samsas syskonligt om
3 st filmer om coola brudar (Frost, Modig och Trassel) att ha som Disney-föråd istället för det gamla tramset
2 st prinsesskronor
1 st verktygslåda innehållande ALLT
1 st städkit även det innehållande ALLT
1 st discolampa
1 miljon legogrejer som jag redan trampat på varje dag+ det Iris mest av allt ville ha - snö!

 
Tack för allt!

Julen 2014, en resumé


Hej vänner! Här kommer en liten samanfattning av min jul för den som ivrigt sitter och väntar på en ;)
Det jag vill börja med att säga är att jag verkligen har insett hur rik jag är. Rik på kärlek och familj. Tänk att vi har öppnat minst fyra sånna här kransprydda dörrar och innaför mötts av "GOD JUL", buller, skratt, mat och kärlek. Vad urbota fint det är! Hela helgen har det pirrat i mig av "tänk-vad-fint-vi-har-det-känslor".
 
Vår jul är lång. Det blir lätt det med många familjer på olika håll. Vi börja med att åka till svärisarna den 23:e och fira där under kvällen med Jockes syskon och respektive. Sen sover vi alla över inklämda i små rum huller om buller för att på julaftons morgon vakna till värsta brakfrullen. Därefter åker några iväg på julfiranden med sina familjer och några stannar kvar några timmar till. Vi det sistnämnda. Vi ägnar sedan dagen åt julmat, tomtar (och Ians tomteskräck), Kalle Anka och hela den härliga grejen.

 
På kvällen åker vi hem till oss i stan. Det är vår nya grej som vi började med förra året och som är så himla mysig. Då kommer min mamma, mina systrar och min mormor & morfar på skinkmacka, julgröt och paketutdelning. barnen får vara uppe tills de självdäckar vid 23 mitt i ett språng med nya klappar. Det är tradition.
 
 
På juldagen åker vi vidare till firande nummer tre hos min pappa. Behöver jag nämna att vi även där äter massa mat och öppnar klappar? Nä, det säger kanske sig självt. Efter det ligger vi i deras megasköna soffor med var sin chokladask på magen och ser på julfimler till supersent. Mys!
 
 
Dagen efter det är en annandag. Eller en annan dag. Det är lite hur man väljer att se på det. Vi valde illafall att var ute i finvädret och sen packa in hela familjen i bilen och styra den mot Jockes farmor som gjort lutfisk till hela släkten. Och (eftersom ingen människa vid sina sinnens fulla bruk äter lutfisk) även annan mat. Jag kan tycka att den där lutfisken kanske skulle kunna kvitta. Men den är visst tradition, lelle lutfesken'.

Och det var ungefär det vi hann med, julen 2014.
Men för att sammanfatta den ytterligare: För jäkla fin alltså.

 


Busy busy busy doin' nothing at all

 
 
Ja, på bloggen alltså.

Fast det är inte faktamässigt korrekt för det är full rulle här borta hos mig.
Julstök och frammanad julstämning av diveres juliga projekt. Som att pressa sig runt i ett människohav på Jul på Liseberg, stå med kölapp 106 i affärens delikatessdisk när mummer 48 betjänas och svettandes mota bort barn från granen 25 gånger om dagen som "baja ska öppna lite på katen däj jö mamma" på klapparna.
 
 
 
Så det går ingen nöd på mig. Och eftersom jag drabbats av monstruös bloggtorka så ska jag slå ett slag för min instagram ---> @oprofessionell2 där det händer betydligt festligare grejer än här för tillfället. Men räds icke. Det här är inte ett avslut på bloggen. Det är blott ett jullov.Vi hörs! Vi ses!
Och ha en riktigt god jul <3Sociala medier-tvodden

 
Vänner! I måndags släpptes ett nytt avsnitt av tvodden på SVT-flow. 

Den här veckan pratar vi om sociala medier. Jag känner på rak arm att jag skulle kunna göra en hel tvodd- eller podserie om detta ämne. Ty åååååh vad jag älskar sociala medier. Mitt liv skulle vara ganska trist utan dem (får jag iallafall anta eftersom jag både spenderar en stor del av min arbetstid och min fritid hängandes där),

I tvodden nostalgitrippar vi ända tillbaka till Lunarstorm. Vi pratar om vår blogghistoria, listar störiga grejer på Instagram, Moa berättar om när hon avslöjade en anonym hater på sin blogg och jag berättar om det dödshot jag fick motta här på min back in the days.

Ni hittar avsnittet HÄR och vill ni kan ni bara lyssna, precis som en podd. Det är uppbyggt så att det inte är en nödvändighet att kolla (men det blir såklart mycket, mycket roligare att göra det).

Hoppas ni gillar avsnittet!
 
 
 
 

Min önskelista

Vänner, familj och intresseklubben!
Lystring. Här kommer min önskelista för julen 2014.

Jag tycker faktiskt att det känns ganska ovant och lite obekvämt att önska sig saker. Jag känner sällan att det finns något jag vill ha av andra. Grejen med det är nog att jag nu verkligen förstått det jag som 8-åring inte gjorde. Alltså det när mamma/pappa sa att de inte önskade sig någonting på jul?! Mitt barn-jag tänkte såklart att det var en FET LÖGN och att de innerst inne satt där och fejkade att de blev glada för en chokladkartong, ett fritidspärlat armband i tveksam färgkombination och en domkraft till bilen. Stackars stackars mamma, bara supertrista grejer i år igen... brukade jag tänka. Men nu är jag där själv där inget känns särskillt nödvändigt att få av tomten. Jag kan ju köpa det mesta själv liksom :)

Men eftersom det anses socialt accepterat att faktiskt knåpa ihop en önskelista och dela ut till alla som känner sig förpliktigade att förse mig med juklappar, har jag gjort en här:

// Sjal, Asos // Weekendbag, HM // Tröja, MQ // Lampa, Lageraus //
// Ring, Monki // Affisch, Lagerhaus // Marmorfat, Cervera //
 
 
 
Matildas Önskelista 2014:

En rutig sjal pga assnygg samt varm.
En rymlig väska pga reser mycket (ok, egntligen hade det varit bättre att önska sig en mindre modell på hjul men den här är betydligt snyggare).
En lång tröja pga har letat efter den perfekta superlänge.
En lampa pga mörkt hemma + snygg som tusan.
En ring pga har för lite stilfullt bling.
En affisch pga kala väggar.
En marmorbricka pga JAG VILL HA EN SÅN *emoji med hjärtögon*.


Komsi komsi Tomten.

Jul i vårt hus!


Då var det jul hemma hos oss i år igen. Ja, eller typ. Jag är ingen julfantast  i den bemärkelsen att jag dekorerar varje liten centimeter med pynt, nej. Snarare är jag den personen som gärna se så lite tomtar i mitt hem som bara möjligt. Noll stycken för att vara exakt, om jag skulle följa magkänslan fullt ut.

Men sen är jag också förälder och vet med mig att det kommer jobbas in några tomtar från barnens håll. Både nån förskolegjord toalettrullehistoria med ett ganska sorgligt litet bommulskägg och ögon på sne (älskvärd ändå) och nån köpt fasansfull vi har på vinden som Iris älskar. Men där är vi inte än. Just nu är det bara andventigt (är det ett existerande ord?) och i mina ögon perfekt juligt.

 
Har hakat på trenden med rumsgran. Jepp. Kan ej släppa hur SUPERFANTASTISK jag tycker att den är, lille barrpinnen. Älskar den <3

 
Och sen har jag som varje är gått loss på hyacinter i blomsteraffären. Först köpte jag tre. Och sen köpte jag tre till. Och sen en stor. Och sen två till, för jag ville ha blåa också. Och nu vet jag ju, vis av tidigare julars erfarenheter, att dessa aldrig kommer stå sig fram till jul. Men det gör inget. För då får jag anledning att köpa nya... mjihiihihihih *gnuggar händerna*
 
 
Och så lite stämningsfulla kvällsbilder, som en mjuk uttoning på detta uuutruliga Hemma Hos-repotage. 
Varsågoda för julstämningen.
Dagen då allt förändrades

 
Hej vänner. Eftersom den här bloggkraken förvandlats till ett svart slukhål av ingenting snor jag bloggboost från världens bästa Knave. El blogglista. Och alltså nä, det är inte så troligt att jag kommer att skriva alla de här inläggen, jag känner mig själv. Men jag tänkte att jag hakar på den de dagar jag känner mig inspirerad och har något att säga. Och idag är ju första dagen och det vore rent av ofint att inte starta då.

Dagen då allt förändrades.
Jag skulle kunna ta hur många dagar som helst. Som dagen då jag satte ner min första flyttlåda i min alldeles egna lägenhet. Dagen då jag blev vrålkär i ett lunchrum. Eller dagen då jag nervöst skvätte lite stressat kiss på ett graviditetstest på Jockes toalett. Eller dagen då jag i fruktansvärda smärtor födde den där ungen som kom 9:e månader senare. Och dagen två år senare, då dennes lillsyskon kom. 

Alla lika otroligt förändrande dagar i mitt liv. Absolut.

Men jag väljer ändå dagen då jag fick ett facebook-meddelande som såg ut såhär:

 Som jag svarade såhär (galet övertaggat) på:
 
 
Alltså dagen då jag och Moa hade vårt allra första samtal om att starta en pod tillsammans.
Och vad jag vet nu, som jag inte visste då, var att när jag gick iväg för att "ta en kopp och prata lite löst om idéen" skulle möta en person som jag nu umgås med dagligen.
Som jag har en vällyssnad podcast tillsammans med.
Och som jag sänder en tvodd på SVT med.
Och som jag driver ett företag ihop med.

Och som nu dessutom är min vän och en himla härlig person att ha i sitt liv.

Allt på mindre än två år. Att få det där meddelandet kanske inte just den dagen förändrade särskilt mycket mer än att jag tyckte det verkade kul och såg fram emot att få två barnfria timmar på ett fik nästföljande dag. Men ser jag tillbaka på det förändrade den cirka allt.

Det var starten på att gå all in i ett nytt projekt med ett högt satt mål.
Det var starten på att jobba svinhårt helt gratis, för att sedan förstå att betalningen var erfarenheten och kunskapen vi fått på vägen.
Det var starten på en process där jag skulle inse att det faktiskt är helt ok att vilja jobba kreativ. Och att jag visst kan driva ett företag, föreläsa inför massor av människor, sända TV och podda inför 100.000-tals människor.

SÅKLART att jag kan det.
Det vet ja nu, men det visste jag inte då. 
Därför blir den 18 mars 2013 dagen som förändrade precis allt.
 
 
 
 
 


 HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin