Bestyr en tisdag.

 
Cheinare cheinare!
 
Idag har regnet öst ner här över götalands slätter och vi har liksom blivit kvar inomhus. Som ni förstår är detta inte riktigt optimalt för springiga ben och sprittande gräsmattefötter. Nä, inredning och planlösning får verkligen bekänna färg en väggklättrardag som denna.
 
Men vad gör väl det när vi har en inbokad minisemester på tu man hand (Ja. Eller på tre man hand för att vara exakt) med vår dotter, Joakim och jag. Imorgon bitti drar vi nämligen ett tåg ner till götet och checkar in på hotell, och den gode Ian får snällt stanna hemma. Och ni som här i fasa plockade upp närmsta smartphone och googlade "socialförvaltning+Skövde+akut" kan lugnt lägga ifrån er den igen. Det går ingen nöd på Ian. Han checkar nämligen i samma stund in på Hotell Farmor över natten. 
 
Det ska bli så fantastiskt att få ägna all tid, och framför allt all energi och tålamod, åt storfjunet några dagar. Det har ju knappt hänt sedan Ian gjorde entré i framstupa kronbjudning för drygt ett år sedan, den lilla uppmärksamhetstjuven.
 
Iris fick ikväll ansvara för packning av sin egen väska. Saker hon tyckte passade du sådär jättemegabra att ta med sig:
 
4 mjukishundar
1 ficklampa
1 mössa
3 kritor
2 kronor
1 gummistövel (hands up, det är ju ändå gbg)
1 linne, model fläckigt
samt 1 lillebror (fick ej plats, samt skrek "jobbigt")
 
Så nu ligger ett pirrigt litet lockhuvud inne i sängen och försöker somna. Inte det lättaste alla gånger. Inte det lättaste alls.
 
 
 

Varma hälsningar från 3G-skuggeland


HÄJ HÖRRNI! Där blev ni allt lite skraja att jag kolat vippen genom en plötslig grillspetsförgiftning eller ihjälklining på myggbett va? Men näeråå. Jag lever och mår bra. Mycket bra till och med.

Vi har i veckan befunnit oss i den mörkaste mobilskugga en kan tänka sig sedan början av -02 *håller upp mobilen mot himlen och viftar efter staplar* Fast jag skulle ju ljuga om jag påstod att det inte har varit både skönt och välbehövligt att detoxa hjärna och näthinna från sociala medier-feedz. Jag känner mig harmonisk i själen och slät i skallen på någ'e vis.

Men nu är jag tillbaka! Vi äntrade det moderna samhället åter under gårdagskväll, och under dagen har jag liksom ba catchat upp rejält med datan, mobben och dumburken *fyrkantsögon* Dessutom har jag återupptäckt mat som INTE är grillad. Lustigt hur det alltid blir så att grillning är det enda legitima sättet att laga nått på under sommaren Kött, fisk, fågel, mittemellan, grönsak, glass och fredagsmys. Allt går att grilla liksom.

Men nu luktar min thai-take away på tok för gott för att stå på köksbänken och kallna så vi får allt höras vidare imorgon.

 
 

Poddproblematik och lyssnarhjälp

 
Alltså, som ni uppmärksamma läsare/lyssnare kanske märkt var det längesedan jag och Moa spelade in en podd. Verkligen superduperlängesedan, för att vara exakt.

Detta beror på följande:

1. Moas dator har lagt ner. Liksom gett oss fulfingret och gått i förtidspension. Snöpligt.
2. Lånemacar är sällsynta på markaden. Vi har EN, och ägaren till den är på semester... (Ursäkta mig, men vad är det för jävla sil liksom?!?!!) 

Men vi har högtidligt tagit i hand på att när augusti är kommen återvänder vi med pompa och ståt! Vi har massor med grymma upplägg på poddz och ska verkligen försöka maxa på lite under hösten. Mer poddar åt folket!

Och nu vill vi ha er hjälp med en grej. Vi fnular lite på en frågepodd. Och allt vi behöver då är ju då att få in en massa smartfrågor från er lyssnare. Så om det finns något ni vill ha svar på är detta er gyllene chans.

Take it away on the frågz och gör det....
 
1
 
2
 
3
 
NUUUUUUHUHHUUHUHUUUUUUU!
Varma strömmar av sommardrömmar

 
...VÄCKS TILL LIIIIIIIIIIIIIIIIIIV I MIIIIIIIIIIIIIIIIIG! som min pre-pubertala mellanstadieklass sjöng för fulla halsar när det vankades sommarlov back in the days -98 *rasslar med pärlflätorna all over again*

Vi lever verkligen sommardrömmen nu. Ni vet den där en förnimmer som en ljummen smekning över hjärta och förnuft när en drar upp persiennen en råkall februarimorgon och möts av fem ton nysnö (fy fan).

Men vilket självplågande PUCKO sitter och tänker på vintern nu? Inte vi! Kolla in oss:

Bilden som skulle platsa i vilken föräldrafolder utdelad av BVC som helst, säg vid underrubrik "Glada barn".


Småsälarna i böljan den blå.


*hjärtsmält*


Och så höll vi SM i korvätning för de delar av familjen som äter korv. Den lilla vann.

Idag jobbar Jocke igen och jag skulle egentligen stämplat in på ytterligare ett 24h-pass som ensamförälder. Men eftersom jag både är bekväm och ytterst listig tog jag min tillflykt till svärisarnas sommarstuga, där jag vips fick båda händer fria och rumpan placerad i en solstol.

Inte illa.
Inte illa alls.
Reseplanerarna!


Tjopa!

Nu går vi i resetankar här hemma. Bröllopet resulterade efter våra önskemål i en betydligt utökad resekassa. Tjoho och hurra! Och vi har förnärvarande två mål. 

1. Barcelona
Bara jag och den äkta mannen. Säg en tors-sön i mitten september på flärdigt hotell. Alltså, en är ju förhoppningsvis bara på bröllopsresa en gång i livet och det kanske då en ska ta och checka in på det däringa *****-hotellet en annars bara blängt surmulet på. Så överös mig gärna med era bästa barcatips, och gör det just precis nu tack (som då GIVETVIS utesluter Ramblas och Camp Nou).

2. Nya Zeeland
Nu är det ju som så att Jockes allra bästa vän bestämt sig för att bosätta sig så långt bort från honom på klotet som bara möjligt. He-he. Och nu när han både är gift med världens fantastiskaste hippiebrud vars hemadress är Christchurch, NZ, och samtidigt går i väntans tider måste vi ju naturligtvis åka och hälsa på. Ni vet, vara de där jobbiga jäklarna som bara vill tränga sig på typ en månad i stöten med två vilda barn, för att bebisgosa med deras lilla OCH uppleva landet. Typ så *ler insmickrande och klipper med fransarna* 

So Max and Gemms' (and little baby <3), soon we' ll meet again, and thanx for the LOVELY wedding gifts you guys sent us <3 Love you!Och så var jag någons fru.

 
Hej vänner! Med hela sängen fylld av kastat ris, ringprydd och med ett nytt namn skrotar jag lyckligt runt här hemma.

Lördagen var fantastisk. Eller fantastisk är egentligen en jätteunderdrift, den var perfekt. Det är ju sällan något blir som en tänkt sig det, och det blev inte vår bröllopsdag den heller. Den blev ÄNNU bättre. Att få dela denna storstund med alla (nästan iallafall) nära och kära en kan komma på är större än något jag gjort tidigare (med vissa reservationer för att välkomna två barn till världen, men ja, ni fattar).

Ett längre, mer ingående inlägg om själva dagen kommer snart. Det svär jag på! Men vi väntar på alla bilder och lite andrum innan jag kan ge mig på uppgiften att få er att förstå mer ingående hur dagen blev.

Och just nu har jag i alla fall fullt sjå med att hålla klåfingerungarna borta från att välta vaser med blommor, käka upp alla gratulationskort och leka bröllopslekar med Iris alla mjukdjur. Nyss vigdes Starke-Man med katten Sigge. Idag jobbar Jocke och vi resterande familj tänkte strax gå ut och njuta av finvädret en stund. Snart. När jag luktat på blommorna en gång till, och lipat några fler tårar över hur fina våra nära är. Vi mot världen.


Idag gifter jag mig med min bästa vän. Personen med det största hjärtat, de blåaste ögonen och det härligaste skrattet. Knepigt men ändå så självklart.

Joakim, jag har älskat dig i fem år. Älskat som jag aldrig gjort förr. Älskat självklart och tryggt. Med dig är jag hel.

Vilken lycka att få vara jag!


Att glömma bort sin egen födelsedag.


Hurra för mig! Idag fyller jag 25 stolta år!

- Plats för er att passande pilla in ett Grattis! i komentarsfältet -

Nä, men ska vi vara allvarliga för en stund så har jag typ glömt bort att jag fyller år. I år igen... Känns det inte så att med åren som går blir en födelsedag allt mindre viktigt? Kommer aldrig kunna drabbas av någon ålderskris i stil med 30/40, eftersom jag inte ens kommer ihåg att jag fyller år. Perfekt! Kan ju knappt minnas senaste gången jag var lite pirrig i magtrakten och typ.. önskat mig nått? De senaste åren ha jag ba:

- Om jag vill ha nått? Äh! Kom hit med lite bullar, saft och ett glatt humör *fritidsledarleende*

Herregud. Snart önskar jag mig väl föräldraklassikern "snälla barn" också. Fast jag tar hellre det än nått egengjort (som är det andra alternativet en faktiskt FÅR önska sig av sina kids) eftersom det typ blir kottar strösslade med sand och myror. Och vi redan har ju redan så mycket sand över golv, i skor och jackfickor här hemma.
Inget är kul i överflöd liksom.

Fast jag ljuger ju om jag säger att vi inte kommer fira. För bröllopsdatumet är ju valt med yttersta omsorg kring min lilla bemärkelsedag, så lite glans på mig kanske det kommer kastas (ja, jag kräver minst 25 minuter - en minut per år känns rimligt tycker jag). Hur firade/ska ni fira ni er födelsedag i år? 
Förra året hade jag tydligen både en partyplaner och blev serverad föda efter önskemål. Vilken fest!
 *UNTZ UNTZ*Äntligen kan jag svara på dessa typer av annonser:


 
Sökes: Erfaren ninja, alternativt urstark Kung-fu-mästare.

Jepp. Här har ni mig *vinkar nonchalant* 
 

Svar på en bröllopsfråga.


Någon av er läsare uttryckte en viss oro för att vi valt att hålla utomhusvigsel eftersom det kan bli regn (en befogad rädsla givetvis då vi bor i Sverige - landet med typ 340mindre exemplariska väderdar). Och jag ska inte vara den som inte erkänner att jag i parti och minut går in och hetsuppdaterar diverse väderappar med hjärtat i halsgropen.
Lörda.
Llllllllördalördalördalörda
*scrollar frenetiskt*
lördag!

SOL! FORTFARANDE SOOOOOOOOOOOL! *nävarna upp i luften*

Men frukta icke, du omtänksamma läsare! Vi HAR behandlat detta icke-önskvärda väderscenario enligt följande: 

Vid regn vigs vi innomhus på logen där det ändå är planerat att festen ska hållas. Och förutsättningarna med en vigsel under träbalkar, på slitna plankgolv, bland björkris och lampslingor i taket får mig nästan hoppas på regn...

*drar efter andan*

Eh... NÄSTAN sa jag! NÄ-STA-A-A-A-A-A NNNNNNNNNN.
KOLLA HIT! Jag har en ytterst viktig grej att dela med mig av!


Nu är det sommar och badstränderna fylls till bredden av njutande semesterfirare. Ni som har långt till närmsta utomhusdopp kanske tar ett svalkande bad i hemmet, det är också skönt! Många av er har barn, känner barn, har sett ett barn eller kanske rent av är ett barn själva. Det är NI som ska spärra upp öronen, och ni ska göra det NU.

För ett tag sedan fick jag information om att drunkning är den vanligaste dödsorsaken bland barn mellan 1-6 år. Fy vad hjärtat värker av att höra.

För att öka tryggheten för våra barn har Svenska Livräddningssällskapet och Trygg Hansa tillsammans utformat ett flytprogram och som går ut på att lära våra barn att flyta av egen maskin som går att öva på hemma, borta, på stranden, i poolen - ja wherever theres water. BABYBOJEN är dess stolta namn, och kan en flyta minskar ju risken för drunkning avsevärt.

Givetvis övar vi med Iris och Ian redan eftersom båda två uppvisat en extrem vattenkärlek och dykvilja. Själv upplärdes jag i simningens ädla konst sommaren då jag skulle fylla 5 och morfar tragglade bentag och hur en bäst fräste ut kallsupsvatten ur systemet. Bästemorfar! Mina barn ska också lära sig simma så snabbt det bara går, men tills dess är ju detta med flytning ett utmärkt komplement.

Titta in på babybojen.se för att se instruktionsfilmer hur flytträningen läggs upp och för att beställa hem ett gratis babybojenkit.

Jag har också fått i uppdrag att lotta ut ett babybojen-kit till er läsare. Ett kit som innehåller följande:

Badhanduk
Tygpåse
Pingisboll (att ha till övningarna då rå)
Vattenkanna (åter, till övningarna, även om en säkert kan använda dem till dess ursprungsidé också)
Och babybojen-programmet att läsa och följa

 

Vill du ha ett kit? Släng då in en kommentar på stört!
Och tills vi hörs igen - float on!


 
 

Jag skulle kunna säga

 
att anledning till att jag inte bloggar så frekvent just under de här veckorna kunde vara det faktum att jag gifter mig om 5 ynka dagar.
Och att jag just pysslat ihop ca 40 meter vimplar till det tillfället.Och det har ju faktiskt också möhippats och svensexats hej vilt i helgen också, glöm inte det.


Och om det inte var nog, så har jag haft egentid i solen. Amen visst serru!


Å sen får vi ju inte glömma ungarna, för de kräver ju sitt om en säger så.

 
Men om jag nu ska vara riktigt ärlig mot er, och det är ju så jag jobbar, så beror bloggtorkan mångt och mycket på det dumma beslutet att placera den välkända godisappen på touchscreenen.

Idiotiskt.
Verkligen superkorkat!


Fast om jag kanske skulle gå och se efter om jag fått nått nytt liv...
Eller nä...?

...fast jo!

*spelar loss*

Tydligen var det dags idag!


Klockan 09.05 ringde det på dörren och jag fick öl i handen, ögonbindel över gluggarna och blev bortförd av ett gäng fnissande bästemänniskor. Sedan dess har jag hunnit falla 25 meter fritt iförd nått P. Anderson rodnat i, ätit 5 kulor glass samt agerat wailande Beoncey inför en krävande folkmassa. *blossande kinder* Uppdatering följer!


Rekar lite.

 
Hello folks! Vi är sjukt busy busy med brölizet just nu. Varenda liten detalj ska planeras in på millimetern för att alla ska få det där avslappnade och skönt spontana intrycket av att vi liksom inte planerat alls mycket. Öh, ja ni fattar. Som att lägga en "naturlig makeup", ja de där som tar ca två och en halv timme att lägga ni vet. 
 
Igår rekade vi utemiljöerna vid gården vi abonnerat för vigsel. De där FANTASTISKA vyerna vi hoppas att vädrets makter tillåter oss att utnyttja. Följ med på en kik vettja!
 
 
Idyllisk vy 1. Som en kullis ur valfri Astrid Lindgrenfilm.
 
 
Idyllisk vy 2. Hagar, gärdsgårdar och sjöutsikt = backdropp till vigselakt.
 
 
Och här under trädet ska vi vigas. Det ko-o-o-ommmmme-eh-e-e-hrrr bli-hihi så f-i-i-i-inth *fulgråter*
 
 
Välsignade av en svan!
 
 

West coast yo!

I fredags morse satte vi oss i bilen och brötade ner till Orust för att möta upp två glada semesterfirare att dela stuga med.

Så mysigt!


Väl nere förvandlades Iris snabbt från betongkid till krabbfiskatglin på två röda, om ens det.

Västkusten levererade solsken och ljumma brisar, så på lördagen vi såg oss om och hamnade i Lysekil. Bra ställe att hamna på osv.Vi spanade på fina hus

schysta båtar

tjusiga flaggspel


och gamla ord.

Sen besökte vi givetvis Havets Hus där Iris tyckte att en rutschkana och ett goselejon var det mest intressanta de hade att erbjuda. Tack för de välinvesterade 210 kr/person. Fast vi över 18 gillade ju att spana på koraller, plattfiskar och eremitkrabbor förstås.


Och väl på färjan hem slog de över mig, barndomsminnena. De där då jag stog hand i hand med pappa/mamma på en gulmålad färja och spanade efter brännmaneter bland kobbar och skär, precis som Iris gjorde nu. Känslan!

 
Gullmaj :')

Sen bejakade jag livet på en pinne då jag iförd helkroppsmjukis sövde barn på kaj. KÄNSAN IGEN!

När dag tre av tre nalkades sade vi "på återseende" till havsdjurenoch for till Nordens Ark för "hej hej" till bland annat varg, lo, vitryggad hackspett, järv och skruvhornsjhort, samt den här käcka kanaljen:

 

BÖÖH!

Vi hälsadeockså på hens kompis tigern

och hästen, vilken jag inte knäppte någon bild på då jag var fullt upptagen med att skratta åt lillfjunet och hans fascination för hästar.


Blir till att boka in honom i stallet när han är 5 fyllda ser jag.

Vi träffade även på en filur vars latinska namn var "gnällus treåristrotsesus" som vi tog med oss hem.

Och sen, efter bara två felkörningar och ett panikbajsblöjebyte i förarsätet (stillastående givetvis) var vi hemma igen. KÄNSLAN! 

Med huvudet fullt!


Men hej! *sträcker på mig och stönar* Alltså, jag får be så hemskt mycket om ursäkt för min frånvaro, men nu är det 15 rätt ynkliga dagar kvar bröllopet och huvudet är fullt av sista-minuten-planering-och-idéer-vi-borde-kommit-på-tidigare-som-vi-nu-måste-hoppa-över-men-de-är-så-bra-att-det-känns-som-en-omöjlighet-att-gifta-sig-i-avsaknaden-av-dessa-tankar. Muuuäääääääh!!!! *stressbrölar*

Men.
Det blir nog bra ändå!
Får vi hoppas.

Imorgon åker vi dessutom på minisemester till västkusten, och en kan ju verkligen undra hur vi egentligen tänkte i planeringen där. Typ lite såhär kanske:

"Vi gifter oss inte förens vecka 29, så helgen vecka 27 är ju säkert ganska lugn och passar bra att viga åt semester väl?" *förtränger ivrigt att vi alltid gör allt i sista minuten*

Ja, det låter faktiskt precis som oss.
...tyvärr.


En lista!


Nämn en bra sak med dig själv:
Jag är snäll. Det ÄR jag faktiskt. Assnäll!

 

Nämn en mindre bra sak med dig själv: Superdålig på att hålla tider. Alltså löjligt dålig. Vore det ett brott hade jag suttit inne, på minst livstid (ironin i det).

 

Vad var det senaste du sa högt? AHMEN VA FAN DITT JÄVLA IDIOTPUCKOHELVETE!? (Åt TV:n som visade Jimmy Åkesson )

 

Vad var det senaste du googlade? Mowgli (se bild nedan)

 

Vad åt du senast? Te. Eller åt och åt. Säg en näve Polly igår innan jag slumrade in. (Ja, givetvis borstade jag bissingarna emellan där, mamma/tomten/tandläkaren)

 

I vilken bil åkte du senast? Jobbets jourbil. Ballt. Eh, nej.

 

Hur skulle du se ut om du aldrig hade ändrat något med ditt utseende? Jag skulle antagligen haft kvar min rätt släta mage och mina två rätt högt upp sittande tuttar. Men jag skulle ju ej byta tillbaka om en säger så eftersom resultatet blev såhär bra:

 
 

 

Vilka kändisar har du blivit jämförd med?

 

 
Vi har tydligen gått och klippt till samma frippa.
 

Vad är du rädd för? Allt som är läskigt. Såklart. För att ge exempel:

Sverigedemokratisk politik
Att något ska hända barnen
Spindlar

 

Vad var du rädd för när du var liten? Äta jordgubbar pga den stenhåda tron på att det var gubbar på riktigt, förklädda till bär.

Någon som inspirerar dig: Liv Strömqvist, Nanna Johansson, Maria Sveland och en lång rad andra härliga kvinns.

Värsta smärtan du råkat ut för: Aktivt värkarbete med bebishuvud som roterar genom cervix. Aj!(Lista listigt rippad från balla iekw)


Att ta vara på egentiden.

När jag kom hem efter jobbet idag var barnen med tillhörande far inte hemma. Nä, de förlustade sig i sommarstugan minsann. Sådeles hade jag ju typ en halv ocean (mätt i småbarnspärons måttstock då) av tid att disponera över fritt.
 
Saker jag hade tänkt ta mig för:
 
1. Städa/diska
2. Betala räkningarna (ja, jag vet satt det är 1:e idag *livin' on the edge*
3. Släppa lös stora njuteriet.
 
Saker jag istället gjorde:
 
1. Betalade räkningarna.
2. Fick livskris.
3. Orkade ej njuta och verkligen inte städa/diska.
4. Bästämde mig för att släppa fram det stora O-njuteriet iställt, och kollade i led med detta på kvällspassset av Sverigedemokraternas Almedalsdag.
5. Fick grav ångest över idiotpuckon som vill definiera vem som är svensk eller ej och samtidigt har noll koll på jämställdhet och annat grundläggande för människors lika värde.
6. Grät! 50% sorg - 50% frustration.
7. Gick å la mig *drama queen-style*
8. Kom fram till att egentid i hemmet nog inte är något för mig.
 
Synd.
 
 
 
 
 

Gått och blitt med sommarjobb.


Sitter i skrivande stund och vräker i mig lite hetsfrulle. Kl. 7 ska en nämligen infinna sig på jobbe. Har nämligen gått och blitt med sommarjobb. Fast bara i 4 dagar.

Mitt jobb är ett jobb jag egentligen älskar. I perioder har jag jobbat här i två års tid. Och varje sommar sedan jag var 16 små finniga år.

Således även i år- trodde jag. För jag kom på att hur mycket jag än älskar jobbet, så ger det mig tyvärr inget tillbaka. Så det var dags att ta sig i kragen och se sig om efter nya utmaningar. Därför reducerade jag mina tänkta veckor till dagar och börjar därefter med nya grejer. Grejer som gör att jag kan va hemma med la familia under sommaren. Grejer som är utvecklande och asroliga. Och framförallt grejer som ger mig saker tillbaka. Blir en asbraig sömmar det här!HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin