Mooooot Sälen

Yo kömpisar! Nu är den här familjen på väg till Sälen. Jag bävade lite i förväg över uppgiften att frakta två barn i bil sträckan Skövde - Sälen mitt under brinnande trotsålder. Men det har gått... Jättebra! Med 30 minuter kvar är det faktiskt undertecknad som ställt till flest problem. Som att bli monsterkissnödig 1-2-3 gånger, spilla ut en Festis i mitt eget knä och tappa Iris pommes i snön. 

Ingen skugga ska alltså falla över barnen. De har sovit, spelat iPad under total tystnad och lekt (?) och skrattat (?) med varandra (?!). Ok. Det är så vi rullar. 

Nu: Understället på och i backen ut. Vi hörs!Pödden kömmer!

 
Ehum. Ja. Jo. Vi har ju svikit er ett bra tag nu, älskade finaste bästa podlyssnare.

Men som jag nämnde tidigare har min och Moas arbetsbörda gått från ca 75% till... 300%? *emojis med ömsom hjärtögon ömsom skräckskrik*

DÄRFÖR har podden blivit lidade. Alldeles otroligt lidande. Men vi har inga planer på att lägga ner. VI har bara inte riktigt kommit underfund med när den passar att lägga in i schemat. Men jag har jättemycket jag vill dela med mig av till er via mikorofon. Som till exempel:
 
1. Hur rädd jag är när jag tittar på en tv-serie.
2. Vad vi tyckte om 50 shades of Gray (OBS! har ännu inte sett. Refererar till schema)
3. Min frustration jämteomot en himla massa grejer. Senast igår SKREK jag rätt ut. Bland folk! Hum. Vi måste prata mer om det.
4. Att känna sig känslomäsigt instabil
5. Att jobba/vabba/vobba
6. Barnprogrammet Bacillakuten

Nu förstår jag att ni knapt kan bärga er ute i stugorna. Det är väl ett under att ni inte redan rest er till en enda stor poddtörstande skara människor som löper amok på gatorna. Visst?

Ja, jag tänkte väl det.

Nä, men skämt å sido. Håll ut, podvänner, I sinom tid kommer podden. Vi är så glada för att ni saknar oss. Ni är bäst ingen protest! <3

 
Struktur och annat viktigt

 
Hej vänner!
Hur är det med er? Bra hoppas jag <3 Sedan sist har följande hänt:

1. Det har blivit vår. NAJS!
2. Det har blivit vinter igen. BAJS!
3. Det har blivit... (och nu jinxar jag kanske)... vår.... igen? HOPPAS!

Varsågoda för den lilla väderleksrapporten. Utöver klimatförändringar har mycket annat hänt också.

Till exempel har mitt och Moas företag gått in i en slags superjobbfas. Jisses vad vi jobbar. Och jag förstår om det är tråkigt att 1. läsa om någons jobb (om en inte typ är Kenza) och 2. ännu tråkigare att läsa lösryckta meningar från någon som egentligen inte bloggar om sitt jobb, men ändå känner sig obligerad att ha någon slags förklaring till varför den här bloggens uppdateringar är lika sällsynta som leende snubbar på tidningsomslag och bra program på tv6.

Utöver jobbet försöker vi strukturera upp vår flytt. Alltså, jag var uppe på vinden en dag för att se över ägorna. Det jag frågade mig själv när jag blickade in genom nätdörren (har slarvat bort nyckeln) var om det ens är laglig att äga så mycket prylar som vi gör? Varför har inte skräpkonstapeln arresterat mig för typ tre år sedan för allmänt nedskräpande av vinsdföråd? Det kan en verkigen fråga sig. 

Så i flyttrensningafrågan är vi inte riktigt i fas. Alls. 

Men på latsidan har jag ändå inte legat. Jag har ägnat mig åt betydligt viktigare (eller ja, roligare iallafall) grejer. Som att pinteresta meningar som "home interior" och hänga olovligt mycket på ikea.se. Städa och rensa kan Jocke göra.
 
Tycker jag.


Två trötta små i ett vardagsrum vi snart flyttar ifrån. 
 
En galet rolig helg!

Hej vänner! I helgen var jag i Göteborg. På schemat stod följande:
1. Chill
2. Fest
3. 8:e mars-demo

Allt var himla trevligt. Om vi börjar med chillet så bestod det av lunch på stan, second hand-shopping och hundpromenad.

 
Går vi vidare till festandet var även det kalas. Det var liksom längesedan jag dansade till klockan sex (6:00) SEX! på morgonen. Hujedamig, fick nästan en mindre livskris när vi släntrade hem i gryningen. Vem är jag? Har är det 2009 igen? Varför sover jag inte? Men sen redde jag ut det hela och kom fram till att jag är jag, året är 2015 och vår kväll hade varit så jädra najs att det bara inte hade gått att gå och lägga sig tidigare. Så det så.

 
Dagen efter (eller ja, samma dag) var det dags att höja sina röster för att höras. Vi samlade ihop ett litet gäng och anslöt oss till det betydligt större 4000-personersgänget på Götaplatsen. Åh, vad ja älskar att vara en del av något stort och mäktigt och underbart.
 
Upp till kamp liksom. Inga sexister på våra jädra gator för i helvete! Ge oss säker förossningsvård. Och lön hela dagen ska vi självklart också ha. Vad fan är det här? 2015, leverera mera.
 

Sen spurtade vi till stationen med andran i halsen och slängde oss på tåget. Väl hemma somnade jag klockan 20.15 på soffan. Och det var det hela.

PS! Till dig fantastiska bloggläsare och podlyssnare som kom fram för att hälsa och peppa. Vad glad du gjorde mig! Tack igen :)
  
 
 
 
 
 

Accessoarer jag vill äga

 
Hej vänner! Det är Mars! Hurra.
 
Mars = vår.
Vår = sug efter en ny vårgarderob.
Sug efter en ny vårgarderob = dyrt.
Dyrt = ej inom min budget.
Suck.

Men att titta är som bekant gratis, så jädrar vad jag tittar på accessoarer just nu. Här är fem grejer jag skulle vilja titta lite närmare på. Alltså "närmare" som i på-min-kropp-närmare.// Sjal, H&M // Klocka, Asos // Solglasögon, Gina Tricot // Pumps, H&M // Sneakers, H&M //


Fatta så snyggt det här skulle vara tillsammans med den där vårgarderoben jag i mitt huvud redan äger. Eller ja, det kanske är svårt att fatta, efter som den bara existerar i mitt huvud. Men ändå. Tänk allt på bilden tillsammans med enfärgade bomullsskjortor, balla sweatshirts, bekväma och snygga kostymbyxor, en svart hatt och en skinnjacka. MAJ GADD så tjusigt. Jag bara säger.

Pst! Det kan vara så att jag redan äger brillorna. För det KAN vara så att jag tittade såpass nära på dem i butik häromdagen att jag såg att de endast kostade 79 kr (!)


HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin