Sommarlivet!

 
Men hej! Att den drivande hjärnan bakom den här bloggen är till bredden fylld av en massa bröllopsrelaterat krafs är en av anledningarna till att det i tvenne dagar ekat tystare än i graven här inne. Att min livskamrat i linje med sin undersköterskeutbildning har går på dygnspass under sommaren en annan.

Fler anledningar är de som följer:

Beskådat fotbollsmatcher. Alltså flera stycken *hängiven fotbollsfru*

Varit på språng i finskor.

Ätit gott.
 

Jag menar jävligt gott.


Jag säger ju det!


Samt varit utomhus cirka all ledig tid. Det minimerar liksom riskerna för total härdsmälta i knoppen de 25-timmarspass jag är förälder tillsammans med en undersköterska. Rättelse: En superhjälte!

 
 
Vad är er anledning till att ni inte överöst mig med härliga kommentarer i veckan, som brukligt menar jag? Typ samma? Ja men! Då är jag ju helt ok med det! Lev sommarliv! <3

 

BRÖLLOPSPODDEN!


Nu kom den, den efterlängtade bröllopspodden! Idag snackar jag och Moa om det faktum att jag gifter mig om ynka 23 dagar! *IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII*

Därför går vi igenom allt som är väsentligt inför den stora dagen. Rädslan för att bli möhippeglömd, om att snubbla över sin brudklänning ba sådär, bryta ihop mitt i ett bröllopstal och om hur folk friar i Norge. Dessutom bjuder Moa på värsta cliffhangern om hur det egentligen gick till när de röda askarna med innehåll levererades till det Spiderchickska hemmet. Obz obz obz! Missa inte! 

Lyssnar gör ni som vanligt här nedan, på ITunes där sökordet är "Moaochmatilda" samt på era androidtelefoner och de poddverktyg som finns för dem.

 1 2 3 lyssna-leken börjar NU:


Imorgon blir en bättre dag!

Goderafton både herre och fru! Idag har inget av intresse hänt. Verkligen i.n.g.e.n.t.i.n.g Jag kan inte nog understryka vilken ointressant dag detta varit. Det mest intressanta som hänt var liksom att jag åt en ask Salta Katten. Godis mitt i veckan - så busigt. The benefits of beeing an adult osv.

MEN! Det här styr vi upp tills imorgon då jag och Moa ska podda! Någon som sitter på önskemål om vad vi ska tjöta om kanske? Kläm för i jössenamn fram'et isåfall! Kul att höra vad ni gillar.


Jag kanske misstog mig... OK?!


Jag, innan jag fick barn:

"Asså... Jag tänker ju i alla fall ALDRIG, verkligen WHAT SO EVER, sätta på mitt barn nån typ av huvudbonad så hen liknar ett litet djur som alla andra föräldrar gör. Typ det töntigaste jag vet..." *himlar med ögonen*

Jag, efter jag fick barn:

"Asså! Kolla! Jag hittade SÖTASTE kepsen till Ian. Och den matchar ju Iris pandakeps PERFEKT JÖÖÖÖÖ" *ler lyckligt*...ehum.


Ni kommer inte undan.

 
Nä! För här kommer även våra midsommarbilder. Tjoho! *föreställer mig hur ni dunkar huvudet i bordet och gnölar över ännu fler prästkragskranar och ringdanser* HÄR HAR NI BILDERNA!
 
Midsommar 2013 går till minnesbiblioteket som en bra. Massa mat, massa skratt, många vänner, hyfsat väder, galna lekar och småtimmesfest. 
 
 
 
 
Sen har Ian också passat på att klara av tredagarsfebern med bravur. Lilltapper blev hans namn.
 
 
Och Iris, vår lilla vildvittra, har roat sig kungligt. Regndansat, bästishängt, lekt lockarna svettiga och käkat upp all fågelproviant. Barndommens somrar går igen.
 

Ännu finns det sill i burkarna!

 
Javisst serru! Än klamrar vi oss fast vid midsommarhelgen och käkar sill och färskpotatis i sommarstugan. Och här finns inget nät, inget data och definitivt ingen större blogglust ändå. 
 
Tittar mest in för att säga att vi lever och frodas. Framförallt då frodas. Samt återvänder till civilisationen sent ikväll, myggbitna men glada. Hörs då!
 
 

En påminnelse!

Vänner! Ni glömmer väl inte smartingtipset jag gav er för några veckor sedan?

Vilket då, tänker ni, hon är ju så himmelens smart och bjussig med sina tips att en knappt kan hålla dem isär. *ler givmilt som Moder Teresa*

Jag talar givetvis om ju givetvis om FOGG. Tjänsten där du genom ett gratis SIM-kort kan surfa gratis med din läsplatta eller smartphone. FOGG free ger dig 1GB fri surf i Sverige, Danmark och Storbritannien och FOGG Premium ger dig 10GB surf för 149 kr/månad i Norge, Irland och Österike utöver länderna där FOGG free funkar.

Det är gratis att hämta hem ett SIM-kort. Gratis att ansluta sig och gratis att surfa. Om det låter typ för bra för att vara sant? Eh, jo det kan hända, men sant är det. Jag svär! Jag har ju givetvis själv registrerat mig som FOGG-kund.

Så om du ska utanför Sveriges gränser och har oroat dig för hur sjutton du ska kunna uppdatera bloggskrället under tiden. Eller om du helt enkelt vill slippa dela surfen mellan smartphone och läsplatta på hemmaplan är ju detta ett gyllene tillfälle att lösa dina bekymmer.

Men in och regga dig nu för bövelen, för korten är begränsade till ett visst antal, och folk börjar ju haja grejen med att gratis surf!Inlägget är ett samarbete med FOGG mobile och blogg.se


Bröllopsplanerna.


Hej! 
Egentligen vill jag kolla sista GOT-avsnittet på säsong ett, för att sedan kunna kasta mig över säsong två som ett utsvultet riddartidslejon. Vad var mitt liv innan jag fick ta del av the Seven Kingdoms? Öööh typ tomt? Betydelselöst. Inget.

Men jag fick en fråga från signaturen Ida om det stundande bröllopet som jag först tänkte bemöda mig att besvara. Såhär löd den:

"Men här läser man din underbara blogg dag in och dag ut och har ändå missat att ni skall gifta er så snart?! Kan du inte berätta lite mer om planeringen osv? Vore så kul!! :)"

Först och främst - tack Ida! Det ska bli så kul att bli få gifta sig och bli man och hustru. Tror jag, har ju aldrig testat på innan, men det blir säkert alla tiders. Äkta på riktigt liksom.

Sen till den andra delen, planeringsdelen. Och ja... Eftersom du har framför dig typ världens mest oplanerade individ (jag alltså *vinkar försynt*) så är våra planer inte så strukturella. Alls.

Men grundstomen ser iallafall  ut såhär:

Borgerlig utomhusvigsel mitt i den västgötska landsbyggdsmyllan under nån typ av löv- och blomstertak (alt. loge med hundratals tända ljus och björkris vid regn). Kort ceremoni - rejäl fest!

Sen fyller jag på med drömska önskemål och då blir det såhär:

En något bohemiskt och fridsint kärleksfest med mängder av pussar och kramar, bra musik, god sommarmat och gästerna är både barn och vuxna, vänner som släkt. Givetvis skiner solen hela dagen och lätta, ljumma sommarbrisar sveper då och då till i hår och mot kind. Mängder av vilda blommor och skira tyger över brunbränd hy. Barfortadans över utlagda trasmattor. Glödlampsslingor mellan träden och vilsamma utomhussoffor i skymningen. Varsitt Ja! in i evigheten.

Det är planen. Ett råmysigt down to earth-bröllis att bära med sig allra längst in i hjärteroten, ända tills dödagar.

 
Matminnen i hungerland.

 
Här sitter jag och är aphungrig. Noll i kylen som tilltalar min magsäck kombinerat med  mina matlagningsskills samt förmåga att äta med ögonen. Så jag får helt enkelt hålla tummarna för att Jocke svänger ihop nått gott när han behagar att komma hem. Hoppas det blir snart... *avgrundskurr från magen*

Under tiden jag väntar på min ädla riddare roar jag mig med att lista det godaste saker jag ätit under mitt snart 25-åriga liv (utan inbördes ordning givetvis):

1. "Pastabollar" i nån form av sjukligt varm tomatsås med ost.
Detta åt jag typ varje dag under min tid som utbytestudent i Italien. När jag och värdkamraten kom hem från skolan stod det alltid två rykande heta tallrikar med detta ljuvliga på köksbänken i det veronska hemmets kök. Samt en sprudlande glad italiensk mamma som nöp oss i kinderna och hetsade oss att äta. Vilket vi gjorde. Jag under andakt, värdkamraten under djupa "gud vad du är tråkig som aldrig varierar dig morsan-suck".

2. Iskall filmjölk med Kelloggs Cornflakes i mammas TV-soffa.
Detta åt jag typ varje dag då jag inte var utbytesstudent, utan bara vanlig högstadie- samt gymnasiestudent. Det kanske låter torftigt, men alltså de två perfekta smakerna samanblandade i en. Syrligt och sött. Flytandfe och krispigt. Kallt och skafferivarmt.

3. Min gamlamormor Stinas köttbullar.
Går inte att beskriva. Så gott var det alltså. Typ som om hon malt ner lite av himmelriket och format bollar av. Typ så.

4. Filmjölkslimpa på mitt eget dagis 1991-1993
Är det inte konstigt hur en kan komma ihåg hur bra en jäkla brödbit smakade för 22 år sedan? Eh jo. Därför måste den varit liksom asgod.

5. Färskpotatis.
Varje sommar.

6. Vanlig potatis.
Varje höst.

7. Allt som pappa grillar.
Han hade liksom kunnat grilla ett bildäck och det hade blivit gott. På med lite marinad och en klick tzatziki bara.


*kurr kurr kurr kurr*Kirrat bröllopskläder!


Idag har vi knatat runt på stan från morgon till sen lunch
. Inte såååå kul. Faktiskt.  Men resultatet blev bra! Efter ordet "bröllopskläder" på vår lista kan vi nu skriva CHECK! Och relativt billigt kom vi undan också, om en nu ska lägga vikt vid det. Och det ska en ju om en ej är ekonomiskt oberoende, typ Prinsessan Madeleine.

Eller ja, kostade på gjorde det faktiskt.
Fast inte så mycket i pengar, utan mer i mutor. Mutor åt vårtextremtappra lilla smakråd i kärra. Vad han krävde för att låta sig forslas runt i ett dussintals affärer var tre Ella's Kitchen, en minifralla, två smörgåsrån, en banan, en läderplånbok, två par nycklar, ett par solbrillor att bryta sönder, en strumpa, ett par iphonelurar, en napp, en föräldrahand att tugga på samt två prassliga kvitton.

Här kommer i alla fall en snabbkik på vad undertecknad lär bära den 20e juli.


Matchar tror jag att jag gör bäst med enkla sandaler och lätta guldsmycken.
Jocke kommer bära ljusgrå kavaj, vit(?) skjorta, mörkblå cigarettbrallor,  vinröda dr. m-kängor samt hatt.
Och barnen kör helmatchning på seglarkläder.

Klappat och klart! - Inte ett öga torrt.


Ska vi säga som såhär....

 
Att om en person som driver en viss blogg, är så pass uttröttad av det så kallade familjelivet att hen liksom inte mäker att luvan på one-piecedressen hen just kravlat sig i, efter ett tre timmar långt läggningspass av bångstyriga ungar, liksom på nått vänster lyckas hamna inuti klosettdelen vid ett toabesök. Och att detta först upptäcks när.. ja ni fattar... den är något blöt.

Låt oss säga att det faktiskt skulle inträffat. Då får hen ledigt från bloggen under kvällen va?

Jo men jag tänkte la det.
Rimligt? Njae, faktiskt inte.På mellandagsrean köpte vi oss en sprillans ny dator jag och Jocke,

Idag packade vi upp den ur kartongen.
Eh ja ni läste helt rätt. Det tog oss alltså cirka 5, 5 månader att ens få ström i eländet samt ta tag i allt det där skitjobbiga pillet som krävs för att uppdatera sig på tekniknyheten. Men det är lite så vi jobbar i detta småbarnska hushåll. Liksom alltid nått barn som behöver läggas/snytas/forslas från förskolan o dyl. innan vi kan prioritera sånt här.

Sen är det också så att både jag och Jocke är den typen av människor som typ hellre hugger av oss ett pekfinger än att spendera en kväll med datarelaterade måsten. Det kan ha bidragit till den något utdragna processen att få igång nykomligen. Men nu är det äntligen gjort. Hurra!

/icke teknikfrälst - Alls!


Livet i femmor.


Hittade den här bästelistan på den OHEMULSKA bloggen, som jag älskar så mycket!
(Hett följtips btw för det är så ofta jag har grava andningssvårigheter efter ett besök där inne pga oerhört skrattgramkallande och igenkännande läsning)

För fem år sedan:

Hade jag precis gått och kärat ner mig  i en ny vikarie på jobbet, över en delad och diskuterad MP3-lista. En man med störtblå ögon. Jocke var hans namn. Pojkvän blev hans titel. Sedan sambo. Och efter det barnafader. Snart äkta make. 


När det begavs sig med det där å kära ner sig TO-TALT. Omöjligt att inte, som ni ser <3


För fem månader sedan: 
Ian var fyra månader och Iris hade just accepterat sin lillebror med orden "Ijan, jag tycker nog faktiskt om dig nu". Vi var kräksjuka stup i kvarten och vi förnbannade vidervintern vareviga dag.


 
 

För fem veckor sedan:
Vi började på allvar leva betydligt mer ekologiskt här hemma. Stora pluspoäng på Bra-Människor-kontot utdelades. Våren fastnade hos oss på allvar och livet känndes lätt och för jävla härligt.

 

För fem timmar sedan:
Kom jag hem från dop, till en öde lägenhet i sällis med en stor påse godis, Game of Thrones - säsong 1 och hämt-thai. Om ett religöst skimmer lagt sig över hemmet och stunden var akompanjerad av änglasång? Svar ja.

För fem minuter sedan:
Rullade eftertexterna till GOT-avnsitt nummer två igång. Jag hade då suttit i söffan i två timmar utan att ha sprungit upp och satt i napp som trillat ut, lagt ner hoppande bebisen i sängen 14 gånger, läst 750 godnattsagor, somnat i utdragssängen två gånger, gjort tre och en halv flaskor välling samt smågnabbats med Jocke om vems tur det hade vart att ha soffans absoluta bästeplats. Sånt som annars hinns med dessa två timmar när barn samt fästman är hemma. 

Om fem minuter:
Sätter jag på avsnitt tre. Cuz' I have the right to do so. *segerdansar*

Om fem timmar:
Väcks jag nog av Jocke som klampar in efter 30-årsfesten jag i sista sekund avböjde för hemmakväll. Antagligen småfnissig och på tok för pratsam för den sena timmen. *placerar strategiskt ut öronproppar på sängbordet*

Om fem dagar:
Äre ju typ midsommar? Så antagligen förbereder jag bästa små-grodorna-tekninken samt köper färskisar och earthgubbz.

Om fem veckor:
Gifter jag mig. På dagen! IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH *sex and the city-tjuter*

Om fem månader:
Är det november och förhoppningsvis har vi hunnit åka på bröllopsresa bara jag och Jocke till nån spännade stad. Ian har kanske börjat förskolan, eller om det sker tidigt 2014 (den som lever och distanspluggar får se)? Iris har iallfall börjat på stora avdelningen på förskolan och jag kommer antagligen fulgrina av sentimentalitet då jag drar mig till minnes allra första förisdagen då hon som 14 månaders packade lillryggan och sa - 'ej 'ej baaanaa till de pyttebarn som nu är hennes busiga 3årsvänner. *megadarr på läppen*


På väg hem från förskolan oktober -11. Lillpinglan då :')


Om fem år:
Kanske vi har plusat på barnaskaran med ytterligare en till två ungar. Vi har givetvis köpt det där knarriga huset på landet, men med lagom avstånd från stan och renoverat det varsamt och stilfullt. Jag jobbar med kvinnligt nyföretagande och hjälper tuffa power-kvinns ut i företagsvärlden! Mer kvinnliga VDs åt fölket! Min och Moas podcast ligger stadigt etta på alla topplistor och vi reser land och rike runt och föreläser som de mediagurus vi är. Hurra!

9 månaders och deras jävla intressen...


Jag vet inte hur det är med era bebisar hemma, men vår har iallafall gått totally bananas nowadays.
Exempel på intressen Ian utveckal senaste månaden:

- Skrika rakt ut. 
Inte argt, inte ledset. Bara för att testa lung- och röstfunktionen samt olika rums akustik. Minst 10 min i en repa utan andningsupphehåll är standard. MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ AAAAAAAAAAA!


- Göra hotfulla utfall mot handen som matar.
Tänk björnram som kommer farande genom luften med ett SVOSCH för att grabba tag i skeden och krama den mellan knubbfingarna och mjeheheheheh-skratta. Var måltid kräver heltäckande stänkskydd inför och grov fläckbekämpning efteåt. En ska va glad om 30% av tallriksinnehållet någonsin vidrör bebimagmunnen.- Sova cirka ingenting.

Eller jo, på dagen. Znarkeliznark som en purken tonåring. Men på natten - då kör vi bebirave med tjutande skrik och en lillpanna som dunkar rytmiskt mot sängspjälorna. 

- Balansera kaxigt mot livsfarliga delar av hemmet.
Barvagnen med hjul.
Eldamsugaren med sin gingliga ställning.
Diskmaskinsluckan - gärna då nämda apparat är fylld av vassa knivar.
Glasdörren i duschen som kan svänga innåt.
Mot stängda dörrar med någon på andra sidan.
Iris Bobbycar som samtidigt rullar iväg.

- Äta allt (utom mat från sked).
Vare sig det är kattbajs, tejp eller tusenskönor. Allt går ner.

 
 
 
 

Iris klurar vidare.Det tråkigaste som hänt dig i år. 
- När jag tappade bort Ian och jag letade och letade och ledade överallt men jag såg honom inte. Sen låg han i en låda med frukt och åt päron. Då blev jag så ledsen. Jag gillar också päron och det var jätteorättvist att Ian fick äta päron och inte jag. FUSKIT! Och då grät jag jättemycket och då blev Ian en fågel och pickade på ett päron som jag fick. Det var lite bra. Fast det kunde ha varit bättre. För Ian kunde haft med sig bananer också.

- Är detta något du hittat på eller drömt Iris?

- Nä. Det är sant. Heeeeeelt sant. Du var med ju mamma.

´- Jaså. Fast mitt minne är fortfarande lite suddigt. När var det?

- Idag. Precis innan klockan två. JÖ! *lägger huvudet på sned*


Det bästa som hänt i år. 

- När jag var på sjuhkuset. Det var roligt! Kan vi åka dit igen?

- Eh. Helst inte...


Nuvarande beroende:  
musik: Min egen musik *skriksjunger och trummar öronbedövade med sked i golv*
tv-serie: Mamma mu. Hon är så jätterolig! Hon kan cykla fast hon är en ko. Hurra!
kläder: Linne. Älskar linne! Då kan jag svänga på armarna såhär *gör 360-gradiga armrotationer*
mat: Riskaka. Mumsfilibabba!


Ett jobb du aldrig kan ha. 
Jag kan inte köra tåg. Det verkar så svårt. Fast lätt. Jag kanske kan?Något du inte gillar hos andra. 
Dom som bits. Dom är dumma. Jättedumma. BAJSDUMMA!En dålig sida med dig själv. 
- Vet inte.
- Kanske att du typ skriker och blir skitarg när du inte får som du vill?
- Men mamma. Det är ju bra ju!


En maträtt du är sugen på just nu. 
Fisk och sås. Det åt jag idag på förskolan. Jag ville ha mer men då ska fröken att det var slut för jag ätit tre tallrikar. Hoppas vi får imorgon också! Då ska jag dansa som en fisk.

 

Helgplaner?
Gå på kalas.
Gå på kalas.
Gå på kalas.
Äta godis. Kalasgodis!Fotograf: Caroline Johansson

Vad ska du göra idag? Lyssna på förlossningspod såklart!


Äntligen är den här - nya podden! Tjiho! Givetvis strulade tekniken nå jävulskt även igår (det är vår eviga förbannelse), men nu ligger den uppe och frodas glattt uppe på iTunes. Ni kan också lyssna här nedan och via era andriodteleföns. Så smidigt.

Den här gången guidar vi er genom förlossningens magiska land och givetvis får ni höra allt om våra samanlagt fyra förlossningar, ingen den andra lik.
En var supersnabb.
En superlång.
En slutade i snitt.
Och en blev igångsatt tre veckor över tiden.

Vi snackar flummiga lustgasminnen, nervösa partners, intensiv värkpanik, om att bli halvt förlamad, svettiga krystningar och allt annat som hör till. Dessutom om hur det är att föda allt för tidigt och om hur det känns att få beskedet att din bebis inte mår så himla bra. 

Inte kan ni väl missa det? Nä just precis.
Ujujuj.


Hällow.
 Idag har barnafadern varit utom hushållet heeeeeeela dan. 07-20 förvarnade han om. Och jag säger bara:

fucking SÖSS 

!

Barna' har hängt och fladdrat i taklampor, kilat fast sig under byråer, vält en rullvagn, klätrat in i diskmaskinen samt vänt upp och ner på en nypåfylld burk kaffe (- NÄÄÄÄÄJ! MITT GULD). Hela tiden under morska skrianden (Ian) och högludd sång (Iris). Och än sover de inte...

 
 
Semesterns kostcirkel och annat trevligt.


Asså vår helg. Så bra! Och med helg menar jag nu dagarna 6 juni - 9 juni 2013, en långhelg alltså. Full av sol, brända axlar, poolplask, cykelturer, grilldoft, blöta lockar och kortspelskvällar. Dessutom har vi varit på urtrevlig examensmiddag för grymmaste Lisen, som fixat sluttampen på sin socionomutbildning med en sprattlande bebis i magen. Respekt!

Temat för helgen har varit mat och nationaldagsfirande, och slår en ihop dessa två blir det lätt så att temat liksom morfar ihop sig till "svensk mat". Exempel på vad vi ätit under denna helg:


Bästa mackan.


Godaste glassen.


Trädgårdsodlade gurkan.Kallaste ölen med smarrigaste bäret.


Skönaste klassikern.

Utöver detta också tre st grillmiddagar (burgare samt kött x 2)

/rullar glatt fram

Åter i 3G-land!Nån här?

Asch! Imorgon kommer den stora superduperlånghelgsuppdateringen från rätt sida 3G-gränsen. Tjolahopp tills dess!

 

Ian nio månader + en dag.Ja du kryparn'. Glömde bort att skriva om din niomånadersdag igår. Fast det är du faktiskt ytterst medskyldigt till då du nu förtiden håller dina föräldrar samt äldre syster konstant upptagna med att rusa dig i hasorna och säga "ajaj", "nej" "inte där", "akta dig Ian" osv. Du är liksom överallt! Och det är ett heltidsjobba att bara hålla koll på dig. Under sängar, stående mot gingliga hjulbeskodda möbler, fastkilad mellan soffan och väggen. Finns det ett ställe som är mindre lämpat för bebisar, ja då är du där.

Du tjattrar, härmar efter och pratar hemmasnickrad Ianska. "Hohoiii hägnöööjjjjjjjiiiiiii bababammmmmmmmmmmmmöööööööööööö l l l l l  iijjjjjjj äääääääämmmmmmm. pffff ee-he mammmmmaaaaa" 

Vad du väger har vi ingen aning om men tung är du fortfarande, och lång. Uppe och nosar på 86 i kläder. Och en massa fjunhår pryder nu både hjässa och nacke. Rakt som på en mjuk liten katt, inte alls syrrans bångstyriga lammlockiga. En av varje.

Sover sådär, men äter bra.. Äntligen har du fått upp smaklökarna för annat än rena grönskakspuré och frukt. Nu slinker sk. "riktiga rätter" ner i svalget med nöjda smackar. Du har upptäckt youhurt som absoluta favoritfödeämne efter att syrran (med föräldrar) lämnat en lite sådär halväten inom bebisarms avstånd. Slurp och nom nom.Många kan i min-bebis-är-nio-månader-inläget påstå att nu har jag haft min bebis lika länge utanför magen som inne i. Fast inte vi Ian, det får vi vänta ytterliggare några veckor på att få påstå... hurmhurm..vecka fyrtiotre hurm host.
"Ska ni inte podda snart?"


Under helgen och veckan har jag fått den här frågan typ cirka jättemånga gånger. Och svaret är givetvis:
JO! Det ska vi. Från början var planen att göra det förra veckan, sedan blev det ny plan på måndag och sedan på tisdag och nu... ja nästa vecka.

Det är ju så att det inte bara är Moa och jag som bestämmer poddscemat. Nänä. Pga pågående familjeliv har vi också blandat in fyra ungar och två livskamtarer med vetorätt. Det är liksom inte så att jag kan säga: "Moa, vi ses på måndag kl. 10" och sen räkna med att stå i hennes tambur vid sagda slagna klockslag. Nej, det är nästan alltid nått barn som typ drar på sig blodförgiftning, eller monstersnuva, akut sovvägran eller gap-och-skriksjukan en kvart innan. Det kan också vara så att någon av oss måste hämta tidigare på förskolan pga ont och nån annan tydligan hade lovat att åka till leklandet med en tvååring som redan packat lillväskan. Det kan också vara så att någons sambo glömt bort sin psykologitenta och ba måste rusa iväg på stört eller har  fotbollsmatcher som ska spelas. Nån annan måste jobba både dagar och kvällar i ett schema en måste vara typ jobbschemesforskardoktorand för att kunna förstå sig på.
Så det är inte lätt.

Men det går.

För nästa vecka är det spikat. Med dubbla spikar! Då kommer inget emellan oss och poddelodden - så håll ut you poddlovers! 
En månad genom Insta.


Läsers! Ni vet väl om att jag huserar friskt på instagram? oprofessionell2 heter jag där. Bara söka upp och klicka den blå knappen grön för er med intresse.

Lite såhär har det sett ut där under den månad som precis gått:Ian har äntligen växt i bästetbodyn. Vilken fezt!
Bönorna sov en dag ikapp. Znark Znark.
 


Köpt skor åt både ett litet och ett lite större fotpar. Klippeti-klippeti-klopp.


Jag har delat med mig av blandad gomat som typ det här: hårdbrö' med ägg-å-räkgojs samt avoccado. Slurp!


Sen har Iris varit bandagerad, men glad ändå. Tummen upp!


Och Ian varit skeptisk mot att ökad solighet  medför solskyddande huvudbeklädnad. Tummen ner, tyckte han.


Detta var givetvis inte allt då jag är en flitig, fast givetvis inte spammig, uppdaterare! *insäljande uppsyn* 
Vi ses där!

Semestertider är mobilräkningstider. Fast inte längre!


Halli-hallå!
 Nu har jag värsta tipset åt er som ofta är på resande fot och är sugna på gratis surf i Sverige och utomlands! Och för er som bara allmänt är sugna på att surfa gratis. Ja men typ alla då.

FOGG är en ny tjänst som ger dig möjlighet att surfa gratis för 1GB (free) och för 10GB (premium) för 149:- och är ett simkort som gör att man kan surfa med sin läsplatta eller lur utan att behöva bekymra sig om dyr roaming och höga telefonräkningar, om man tex. är på semester och känner ett sug efter att läsa sin mail, poolkantsblogga eller ladda upp alla härliga sol- och drinkbilder på fejan. Smart va? Det är också en fantastisk grej för dig som vill sänka kostnaderna och surfa helt gratis med läsplattan du har hemma, då du med FOGG slipper dela internetuppkoplingen mellan smartphone och platta.

Eftersom FOGG är en ny tjänst som behöver testas är simkorten gratis (!) men det finns ett begränsat antal att lägga vantarna på. Så ila in på direkten och och pix-paxa ett! Det har jag själv givetvis gjort. Gi-vet-vis, nått annat vore ju direkt brottsligt dumt.

Så inga kotnader, ingen bindningstid och det är fritt att byta mellan free och premium hur man vill och beroende på vart man befinner sig. Asså, jag vet att det nästan låter för bra för att vara sant! Fast det ÄR det, sant alltså.

Skaffa FOGG HÄR!Just nu fungerar FOGG free i Sverige, Danmark och  Storbritannien,
FOGG Premium fungerar i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien, Irland och Österrike 
Men ju fler som singar upp destå fler länder kan gå med. Finland, Åland, Tyskland, Italien, Nederländerna, Polen, Belgien, Portugal och Turkiet står och trampar i farstun för att få komma in i gratissurf-gemenskapen.  Frisk luft, grönt gräs och varma vindar.


Under fredagsmorgonen
svepte värmen in över vår del av landet. Vindarna var ljumma och solen strålade hett.
- Hurra! skriade vi svältfödda på finväder och gav oss ut. Och dedan kom vi liksom aldrig in riktit igen förens sent söndag kväll.


Första annhalt denna helg var stadens berg och naturområde med skogar, sjöar och lekparker. Dit brummade vi med vår skorv fullastad med fika och solskydd till barnen. Tydligen skulle vi gett plats åt solskydd till vuxna med, för axlarna på en 24-åring kan också svedas. Ajajaj. Får bli en annan gång.

Vi ploppade sten i timmar, fikade på bryggor där Iris utvecklade en enorm lust att öva upp sina icke-existerande simkunskaper och ägnade sedan vesäntligt tid åt att vifta bort de getingar som tyckte att de hade rätt att crascha vår picknik och spatsera över skalpen på vår bebis. Jobbig stämning och så typiskt att vissa inte vet vart gränsen går liksom.Senare på dagen skeppades Iris via sin farmor ut till dennes, med tillhörande farfar, ägda sommarstuga och påbörjade stughänget en kväll innan sina föräldrar. Vi anslöt dock ganska omgående efter faderns lördagsspelade fotbollsmatch. Det första vi gjorde vid ankomst var att cykla och bada hunden Kiton och kasta lite mera sten. Plopp plopp. Sedan kunde njutet maxas till nivå 100, då vi blev serverade grillad lax, sommarsallad och svalkande dryck i sällis av hela familjen. Vi blev även nedbäddade i svala lakan och erbjöds sovmorgon nästkommande dag. Fatta lyxen!Under söndagen hängde vi vidare utomhus och ägnade oss åt idyllisk skrindåkning genom försommarlandskap och gräsmattehäng, där Ian plockade varenda tusensköna inom en knubbarms räckvidd. Perfekt avslutning på en helg med sommarvibbar.


Ät gott och RES TILL ROM!

 
 
Tänkte bara passa på att påminna er om Barillas fototävling där ni har chans att vinna en resa till Rom för två personer. Tävlar gör ni hääääär! 
 
Det bästa är ju att det förutom att ligga ett grymt pris och locka i potten, är superenkelt att vara med! Knäpp en bild på valfri pastarätt och klicka in ditt bidrag. Och är du en av oss som tycker pasta bör tillagas av proffs som kirrar perfekt tomatsås i sömnen och behärskar al dentets ädla konst, kan ni med fördel avnjuta en Barilla färdigrätt - klar på ynka 90 sekunder i micron pga noll komma noll konserveringsmedel i, och fota den i bara farten.
 
Igår åt jag själv en Bolongnese, som tillsammans med lite parmesan och färsk basilika skrev nån typ av kullinarisk världshistoria i vårt kök. Så gott att jag dregglar än när minnet av den dyker upp som en färsk fläkt av varm tomatsås i lillhjärnan. Möms!
 
 
 


HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin