Tvodd - mode & livsstil

 
Hej vänner! Sedan i måndags finns tvoddavsnitt numero 5 på SVT-Flow. 

Den här veckan pratar vi om mode och livvstil. Kul ämne tycker vi. Vi pratar om stilen vi har idag och stilar vi haft genom åren. Något vi tycker oss se när vi särskådat trender som varit (och är) är at mode och livsstil ofta går hand i hand.

Vi visar också bilder från svunna modetider och pratar om vad vi influerats av under åren, 90-tal och 00-tal framför allt.Här visar vi en bild på JLo. Omg vad het hon och hennes Jenny from the Block-stil var tidigt 00-tal. Vem ville INTE dra på sig den här outfiten liksom?

 
Och här har jag precis berättat om den totala trendkatastrof jag var under gymnasietiden. Hu!

---> HÄÄÄÄR <--- hittar ni avsnittet!

Vill ni inte titta, eller känner att det saknas tid att sitta och kika, kan ni lyssna som en vanlig pod i mobilen. 
Här kommer instruktioner:

1. Ladda ner SVT-play-appen (gratis).
2. Sök på Moa och Matilda.
3. Klicka gång tvodden.
4. Tryck på skärmsläckarknappen på telefonen.
5. Tryck play igen - voíla!

Alla avsnitt vi gjort hittils hittar ni här.

Tipssöndag

 
Vänner! Saknar ni mig här på bloggen? Jag saknar er.
Vad jag också saknar är blogginspiration. Jag har fastnat i en otrevlig cirkel där jag skärskådar mitt liv och upplever det som totalt ointressant för alla andra än för mig själv. Dåligt när en bloggar liksom. Ett typiskt sånt scenario är:

Jag ser nått som händer och tänker: - Det här passar bloggen!
För att i nästa stund tänka precis tvärt om.
- Nä vänta här lite nu. Det kanske inte alls passar bloggen? Tänk om det är helt trist att läsa? Det kanske är cirka det mest ointressanta någon skrivit på www. Jo, så är det nog. Och ni fattar ju att så blir inte många bloggmästerverk skrivna här. Det får det bli ändring på. För en lever ju ett intressant liv ändå menar jag...

*ler mysbyxa och tekopp*
*sträcker sig mot fjärren*
*zappar planlöst*
*zzz...omnar*

Hehe. Men eftersom inspirationen har varit lite skruttig det senaste tänkte jag istället för att skriva nått litterärt bjussa på mina bästa tips såhär om söndagskvällen. Varsågod för tre grymma.

Tips 1 - En podcast
"Serial" heter den. Åh den här podden är SÅÅÅÅÅ spännande att jag typ kissar i byxan varje gång det kommer ett nytt avsnitt. Podden handlar om ett mord på en 18-åring i Baltimore 1999. Sarah Koenig (som är värd för podden) gräver djupare i fallet och försöker ta reda på vad som egentligen hände. Vem är mördaren? Hur gick det till? Och är mannen som är dömd för mordet och sitter inne på livstid entligen oskyldig? Ni hör ju.

GAAAAH! Det.är.så.spännade.att.jag.typ.dööööööör.

Först var jag lite tveksam till om jag skulle hänga med i engelskan, men det är verkligen inga problem. Det är liksom spänning och språklektion i ett. Grymt. Ni hittar den på iTunes eller här
Ni kan tacka mig när i lyssnat klart på första säsongen.

 

Tips 2 - Ett tv-program
Jag är med all säkerhet inte ensam om att tipsa om säsong två av Historieätarna. Vi lever ju ändå i ytterst matiga hipstertider menar jag. Men må så vara. Historieätarna är programmet som förtjänar varenda litet tips om sig. Varför? Det ska jag tala om för er.

Bra grej nummer ett: Älskar Lotta Lundgren. Alltså, min kärlek till Lotta kan ej beskrivas i ord. Jag är liksom kär i allt hon gör. Rolig, smart och bra på mat. Vad mer begär en av en människa? Inget!
Och Erik är också helt ok kul.

Bra grej nummer två: Älskar historia. Jag har alltid varit svag för historia och det var faktist mitt bästa och roligaste ämne på högstadiet. Fast det var ju inte så himelens coolt att gilla historia då så jag sa ofta att mitt bästa ämne var typ idrott - eller ännu ballare - rast, som alla andra. Men inom mig närde jag en liten eld som brann för vikingatid, högadel och Gustav Vasa. Mvh cool_kid_88

Bra grej nummer tre: Älskar mat. 'Nuff said.

 

Tips 3 - Ett instagramkonto
Jag och Moa jobbar ihop, poddar ihop (nytt avsnitt ute på iTunes idag!), tvoddar ihop (nytt avsnitt på Flow imorgon!) och gör en massa annat skoj ihop. Som att bo i samma stad tex och nu : instagramma ihop.

Jepp. I dagarna har vi skapat ett alldeles eget och grymt instagramkonto om Skövde, staden vi bor i. Kontot heter just @skovde och vår förhoppning är att det ska skänka glädje, inspiration, tips och annat härligt till alla som följer. Så bor du i Skövde och/eller är intresserad av Skövde är du varmt välkommen att följa. Hurra!

 


Och det mina vänner var allt för ikväll.
Vi hörs imorgon!Något jättesorgligt

 
Åh. Ibland känns livet så orättvist. Som när vår kompishund Kiton blivit sjuk och måste lämna oss. Jag har själv aldrig haft något djur i min familj innan Kiton kom. Mysiga, fina, glada Kiton. En vän till oss alla. Till mig och Jocke, helt djurovana. Till Iris som älskat från första stund och till Ian som lärt sig med tiden. Men framförallt är Kiton Sanna och Jespers allra bästa vän. Och Sanna och Jesper är våra. Det blir som en liten cirkel av sorg.
 
Att behöva se sina vänner ledsna är så hemskt.
Att cancer finns är vidrigt.
Att världens finaste hund inte ens fick fylla tre år är helt ruttet. 
 
Det behövs en Kiton i alla familjer.
 
 
Men det som är fint finns alltid kvar. Som minnen, foton, stunder och skratt vi sparat. Som Iris vid köksbordet som ritar "Min vän Kiton i himlen. Där är han glad igen. Och när jag blir gammal så ses vi igen. Det kommer bli härligt!"
 
 
Det är då en känner sig ödmjuk inför livet. Sådär på riktigt.
 
Kiton - skutta på nu. Så ses vi sen. Tack för allt som varit <3
 

Lyckojakten


 
Vänner! Det är måndag vilket betyder att det finns ett nytt tvoddavsnitt på SVT-flow. "Lyckojakten" har vi döpt det här avsnittet till. För visst är det så att det absolut finaste du kan vara är riktigt, riktigt lycklig? Det känns rätt ofta så. För att var olycklig känns iallafall inte riktigt socialt accepterat. Och är lycklig samma som lyckad i ett i-land som vårt? Vi försöker bena ut det lite grann.

Sen pratar vi om ångest också eftersom både jag och Moa är personer med släng av detta. Är alla känslor ok att känna eller ska vi bara låta de härliga få ta plats? Vi listar några myter om lycka och jag berättar om det ytterst skamfyllda ögonblick i mitt liv då jag visade mig naken för vår vaktis. Typ.

 

---> HÄÄÄÄR <-- hittar ni avsnittet!

Vill ni inte kolla, eller känner att det saknas tid att sitta och kika, kan ni lyssna som en vanlig pod i mobilen.
Här kommer instruktioner:

1. Ladda ner SVT-play-appen (gratis).
2. Sök på Moa och Matilda.
3. Klicka gång tvodden.
4. Tryck på skärmsläckarknappen på telefonen.
5. Tryck play igen - voíla!Får, föreläsning och feber


Hej vänner! Redan i rubriken gav jag er de tre f:s som sammarfattar vår min helg helt strålande.

 
I fredags efter hämtning satte sig hela familjen i bilen och tutade iväg ut i novembermörkret mot den del av vår syskonskara som bor på gård. Jesper och Sanna - de coolaste 25:åringarna i världen. Hur många har en hel bondgård full av fantastisk djur när en är 25. Jag bara undrar? De bor iallafall på gården tillsammans med världens finaste hund, två små katter, en hel drös med kor, en handfull kaniner, ett fång med (ganska så vidriga) kalkoner och fem fina får. Varav de sistnämnda verkligen har kommit att bli Ians favoriter.

"Ijan älska Bä Bä Vita Lamm" sa han cirka tusen gånger medan han hämtade ett halmstrå i taget och lade i deras mattråg. Lille bonden <3
 
 
Lördagen inleddes med att jag och Moa knatade ner och höll föreläsning på högskolan inför ett stort gäng ekonomistudenter. Alltså, det trodde jag ALDRIG skulle hända mig. Både 1 - att föreläsa på lärosäte och 2 - ha något att tillföra företagsamma siffersnillens högskoleutbildning. Men hallå, det grejade vi galant.
Såklart.

 
Efter förelsnigen fann jag mig ha en hel timme att fritt disponera på stan. Det jag tog mig för var att köpa Sveriges snyggaste vinterkappa som en julklapp till mig själv. Jag älskar mjuka paket.

 

Efter det mötte familjen upp på torget och vi styrde kosan mot lördagsgodisaffären. Efter den lilla strapatsen blev det en ytterst lugn lördag hemma eftersom Ian vaknat upp med feber som bara blev högre och högre ju längre dagen led. Och även idag har den där febern varit ytterst närvarande. Lille feberskrutten blötte ner mitt nyckelben med sina små sjukdomstårar fram tills alldeles nyss. Lille plutt. Så imorgon kör vi alltså VAB här hemma. Dvs "jobba hemifrån tillsammams med sjukt och närhetstörstande barn" som är en mycket mer realistisk bild när en är egenföretagare och liksom är i tjänst hele tin'.

Men på plussidan: jag kan jobba i pyjamasbrallor, vilket jag älskar. Tjoho :)

Mens, värk och stess

 
Hallå hörni. Har ni någonsin mötts av en neggigare bloggrubrik än denna? Nä, det ante mig.
Men sånt är livet just nu. Eller iallafall vissa delar av det.

Mens har jag sen gammalt. Dock är det här med gruvlig PMS ganska så nytt för mig. Det är svettsvallnigar hit och blossande irritation dit. Ovanpå det har naturen strösslat finnar över hela mitt fejs, välsignat mig med en toksvullen kropp och toppat det hela med en glupande hunger kombinerat med att inte vara sugen på NÅNTING!? (annat än choklad då rå). 

Värken sitter i samma region. Men det är inte mensverk vi snackar om här. Det är LJUMSKVÄRK. Sedan graviditeten med Ian har jag haft så infernaliskt ont i ljumskarna då och då. Jag gissar på att det är en kvarleva från foglossnngskampen min kropp utkämpade med dessa regioner i 43 veckor. Speciellt är det vänsterljumsken som sätter emot. Så fort jag varit ute och säg... gått i fel skor längre än 50 meter betalar sig det dyrt dagarna efter i form av känslan att var steloppererad. Det här är kanske nått en bör söka hjälp för säger mitt förnuft då och då. Och nu känns det som att det verkligen är läge för det, för såhär kan jag inte ha det kroppen. *linkar mot vårdcentralen*

Men stressen är iallfall positiv. 200 ekonomistudenter från hela Sverige ska få sin livs inspirationsföreläsning av mig och Moa imorgon! Eller ja, de ska iallfall få höra oss prata om hur en skapar sina egna chanser till jobb och andra kul grejer med hjälp av sin skarpa hjärna, sin kreativitet och internetuppkoppling. Och eftersom tid tydligen är pegar och det tar dubbelt så lång tid för mig att gå idag så måste jag vinka hej då nu.

Vi hörs!

 
 

Tvoddavsnitt nr.3 - Karriär

 
Hola amigos! Just nu sitter jag uppe i Stockholm i en uuuutruligt mjuk hotellsäng med magen till bredden fylld av sushi och choklad. Jag och Moa ska precis till att förbereda morgondagens inspelning. Men först vill jag passa på att göra er uppmärksamma på att igår släpptes avsnitt 3 av tvodden på SVT-flow.

HÄR kan ni kolla. Den här veckan pratar vi om jobb och att göra karriär i en småstad. Vi ger också våra bästa intervjutips och pratar om hur förjädra svårt det kan vara att veta vad en vill ta sig för här i livet. Dessutom delar jag med mig av en hårresande intervjuerfarenhet. Huva!

Vill du lyssna via mobilen? Ladda ner SVT-play-appen, sök på Moa&Matilda, klicka gång tvodden, tryck på skärmsläckarknappen på telefonen, tryck på play igen (om du till exempel inte har tid att titta utan bara vill lysna som en vanlig pod). Möjligheterna äro oändliga.
Typ iallafall,

Hoppas ni gillar! 

 
En person med ett arbetsintervjutrauma.Vad gör du nu för tiden?


...varför hör du aldrig av dig? Det var... jättemånga dagar sedan vi senast hördes här på bloggen.

 
Här hos mig rullar det på med jobb och helg om vartannat. Jag tror att jag och Moa just idag kickat igång en av våra mest intensiva jobbveckor hittils. Vilket är både skitkul och något skrämmande. Hur ska vi hinna? Är det här en möjlig tidsekvation vi kasatat oss in? Finns det tidvändare även för oss mugglare? Eller kommer det rent av att bli så att jag måste vänja mig vid tanken på att HOPPA ÖVER att kolla på Breaking Bad om kvällarana den här veckan? Isåfall - överlever jag det?
Ja, vi får se helt enkelt.

Men vad är det som stressar så då? Tillåt mig lista:
Vi har som vanligt tvoddinspelning i Stockholm tisdag-onsdag och sen har vi en jätteföreläsning för 200 ekonomistudenter på högskolan i helgen att förbereda.
Och så är det våra ordinare uppdrag på jobbet.
Och kanske en pod.
Och... det var nått mer...

Hum?
Jo men nått var det ju..
eh.
Jo just det ja! Jag har ju en familj också.
En familj med tillhörande überstressigt vardagspussel att få ihop.
Den lilla detaljen. *håller fast en unge under armen snyter den andra och packar gympaväska med foten*

 
Tur att vår helg var helt fantastisk och fylld av tillfällen då vi blev grundligt bortskämda av våra respektive familjer. Liksom tre olika tillfällen av lagad middag och lunch. Bara det! Och ovanpå detta en övernattning hos svärisarna och en timmes extra sovmorgon på söndag. Ja, jag kan säga att jag tankade så mycket energi under de 48 timmarna att det gott och väl kan räcka fram till jul ungefär.

Vadann denna uppsjö av härligheter kanske någon tänker? Jo, det var ju Fars dag i helgen, och tydligen firar vi i våra familjer med att morFAR och farFAR bjussar oss på lunch, middag och barnpassning.
Vilken grej! Det borde vara Fars dag typ jämt.


Betalning för Fars dag-lunch hos min pappa.


Titta på tvodden

 
 
Ja, gör det FÖR BÖVELEN! 
För det är det värt. Den här veckan pratar honom vänskap. Vi snackar kompisnormer, listar vänntyper att dumpa och ger egenknåpade tips på hur du kan träffa nya sköningar att hänga med.
 
Låter det intressant går du in på SVT-flow och söker på "Moa" (det räcker) eller så tittar du här. Och vill ni skriva till oss finns vi på #moaochmatilda
 
Gör gärna det för vi blir sååååå glada då <3 
 
 Ett bra köp


Hej hörni. Ni vet när en gör ett sånt himla strålande köp att en känner sig manad att prata om det tjugofyra sju med alla en möter? Och en känner sig lite som den där bibliska snubben med budorden, liksom utvald och upplyst. Och en ser det som sin yttersta plikt att få alla att förstå hur grym en är på att hitta bra och snygga grejer.
Inte?
Men jo.
Ni vet..? 
Ja, jag tänkte väl det.

Ett sånt gjorde jag i veckan iallafall. Ett megafint armband här ifrån. Superdupertunt i vitt och guld = det bästa smycke som någonsin vidrört min kropp.

 

Uppdatering: Det, och min vigselring. Såklart. *parerar onda ögat från Jocke*

HÄLJ


Hej kompisar! Redan söndagkväll. Hur snabbt gick inte den här helgen. Superduper. Om ni bara visste hur najs vi haft det. Och så är det så att ni bara är minuter från att veta prick allt. Ni kan tacka mig sen.


Helgen började med fredag. Det första helg:iga som hände var att jag och Moa tog fredagslunch på Glädje här i stan. Jag beställde världens i särklass godaste Bouillabaisse och ägnade mig samtidigt åt extremsportern "Äta tomatbasserad grymta iklädd vit tröja". /livin' on the edge


Sen tog vi helg. Jag hämtade kidsen lite tidigare än vanligt och skar sedan ut den pumpalykta jag tidigare skrutit friskt med. På kvällen fick vi oväntat (men ytterst härligt) besök av vän med barn. Vad vi gjorde? Åt otroliga mängder mat och fiskade upp hakorna från golvet efter att Matilda åkt ur idol. 

Lördag sen. Jag och Moa hade i uppdrag från jobbet att bevaka ett event här i stan. Och eftersom det var mycket barnvänligt tog vi sådeles med alla våra och roade dem. Det var bara Ian, den lille köhataren som påstod sig ha "tåkitt" och inte ville "vänta min tuj fakktis". Vad göra? Sätta sig i kön såklart.


Efter det åkte jag, Jocke och barnen upp och tände ljus för människor vi saknar. Här hos min farfar.På kvällen kom min syster förbi med ett monsterlass med godis och sitt bästa Så Mycket Bättre-humör. Allt var härligt! Utom Carola. Men så är det väl jämt.


Idag startade dagen lika härligt som den slutade igår - jag fick sovmorgon till tio (10) (TIO!) och vaknade till värsta hotellfrullen. 

Men för att ej få storhetsvansinne över livet vägde jag upp det med att i ensam regi storstäda hela hemmet medan reserande familj satte sig i bilen till kompisar. Nån måtta på härligheter får det allt vara. 

Okok. Jag KANSKE hann med ett avsnitt Breaking Bad i sängen med godisrester från igår under tiden familjen var iväg. Men hej - det var jag värd efter att ha dammsugit under soffan för första gången på... ett år. Fortfarande i chock efter den upplevelsen. The images will haunt me forever.

Och nu sitter jag i soffan med 50% av barnaskaran i sömnläge och make på fotbollsträning. Ett barn kvar att lägga och sen : TOTAL SÖNDAGSMYS! 

Ni då? Haft en bra helg? 
HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin