The worry list.

Jag blev utmanad av Alabama Sthlm, som förövrigt ska ha en bebis i dagarna och dessutom har en skiiitbra blogg, väl värd minst ett besök om dagen.
Eftersom jag är en såpass erfaren baby-mama nu förtiden tar jag mig an utmaningen med ett leende på läpparna. Bebisfrågor, det kommer ju bli lätt som en plätt!

Få sen nu.
Fråga 1. Vad var det värsta som hände under din förlossning? läser med koncentrerad min.
Värsta. Hände. Förlossning.
Hum.
Eeeh...
Ska bara försöka minnas tiden innan Iris fötts och min snart 2 år långa frånvaro av sömn trädde in.
Vänta lite bara.

Eh?

(...)


1. Vad var det värsta som hände under förlossningen? Alltså, får man svara: typ det mesta?
Smärtan, att vara helt utlämnad åt sin kropp. Och framförallt, att det tog en sån jävla tid. Hade önskat mig en sån där förlossning man ser på TV. Vattnet går. AJ! Ont direkt. Kasta sig in i bilen. Bråttom bråttom! KÖÖÖÖR PAPPA KÖÖÖÖÖR! Hen kommer när som helst. Framme. In i rullstol. Läggas i säng. Svettig. 5 minuter krystning och sen plopp är man MAMMA!

Och ovanpå det, eftervärkarna. VEM FAN HAR HÖRT TALAS OM SKITSMÄRTSAMMA EFTERVÄRKAR? Och att man ska krysta ut den där jävla moderkakan på ett kilo helt själv. Och att man sys utan bedövning. 
Annars var det lungt.

2. Vad var det bästa (förutom att bebin kom ut)? All hjälp man faktiskt får och all underbar personal på förlossningen. Epiduralen, (thank's god for science!), självförtroendet man boostas med efter att ha fött fram en bebis och smörgåsbrickan med flagga och juice i champagneglas.

3. Hur startade förlossningen? Jag gick till sängs som vanligt, två dagar innan BF. Sa - Godnatt, sov gott åt Jocke. Vände mig om på sidan och så knäpp! Det känndes typ som om någon snärtar till dig med fingret fast på insidan av magen och vattnet gick. Fostervatten och slempropp och hela tjotabaletten över lakanen. Faktiskt rätt äckligt. Smått chockad. Nu? Verkligen? Gick på toa. Bäddade om. Tog en dusch. Började få värkar. Först som mensvärk, sedan som nått annat. Hade ont. Lungnade sambon som hoppande i hallen skrek: - SKA VI ÅKA IN!!??? SKA JAG STARTA BILEEEEN?? HALLÅÅÅ!!?? VAAAAD I HELVETE SKA VI GÖRA! SVARA MIG!!!!! - Vi ringer förlossningen, sa jag coolt som om jag var van vid sånt här. Sen blev det en himla massa väntan med en himla massa ont. 00.10 gick vattnet. 17.30 skrevs vi in på förlossningen. Då öppen 4 cm.

4. Hur valdes namnet på bebisen? Jocke hade ventilerat namnet Iris några gånger under graviditeten. Jag hade viftat bort. Sagt det blir en med snopp. En som ska heta Jack. Blir det en med snippa får hon heta nått annat av de 5 namnet på en tös jag hade kommit på. Sen, när bebisen kom ut sa jag: - Titta. Det blev en Iris. Och så var det bestämt.

5. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden? Varandra (och bröstpumpen).

6. Saknade du magen efter den försvunnit? Inte en endaste minut.

7. Tyckte du att din bebis var fin/söt första gånnen du såg henom? Haha! Nä. När hon kom var hon rätt lilablek, lite svullen i ansiktet, hade toppigt huvud och fosterklet överallt... Iris blev sötare med dagarna som kom. 

8. Vad är det bästa med att vara förälder? Åh. Allt är bra med att vara förälder. I stunden du blir det får ditt liv fullkomlig mening. Du lär känna en person som du kommer att älska mer än dig själv så länge du lever. Du blir bekräftad, älskad och uppskattade tillbaka. Du får ta del i och förmånen att ta hand om och förvalta början på en människas liv och du känner att du verkligen har åstakommit något stort.

9. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er? Vi har delat rakt av. 50-50.

10. Vart sover er bebis? Nu är vår bebis stor och har egen säng och eget rum där 70% av nätterna spenderas. Resterande 30% inkilad under pappas arm nära nära och sina fötter vilt sparkandes på mamma.

Men som bebis: 10% i sin säng brevid våran.
30% i vår säng.
20% i bärselen, då om man rörde på sig konstant.
40% vid mammas bröst, i soffan, i mamma-får-nackspärrläge.

11. Har ni husdjur och i såfall hur har det gått sedan en bebis flyttat in hos er? Inga husdjur - inga problem.



Kommentarer
Postat av: Alabamasthlm

Underbara svar!

2012-04-25 @ 14:34:02
URL: http://www.alabamasthlm.se
Postat av: Hanna - Mode och min vardag

Kul att läsa! :-)

2012-04-25 @ 21:21:19
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: maxiander

Vilken trevlig blogg och härliga svar.

2012-04-26 @ 13:41:10
URL: http://www.maxiander.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback