Ärvt, funnet och fått till skänks


Ni som hängt med ett tag vet att jag har ett intresse för att Bo Fint™ och därför aktivt försöker plocka ihop saker jag tycker är tjusiga att placera ut hemma. Jag köper inte bara själv utan har ibland fått dem av snälla människor, ibland ärvt av någon älskad och ibland haft rena turen. Här kommer några ganska oväntade hemfavoriter ur varje rubrikskategori:

1. Ärvt
Min mans anktikälskande farfar lämnade oss för några år sedan. Jättetråkigt och hemskt sorgligt. Givetvis är det också så att inga saker i världen ersätta någon älskad och saknad. Men att få ärva pinaler är ändå trevligt i det avseende att sakerna får än mer själ och skänker extra glädje när en tittar på dem.

Skeva gamla mässingsljusstakar och en mintgröna krukor på fot blir lätt skatter då <3

 
2. Funnet
I en 5 kronors-back på en inte allt för glammig loppis hittade jag en gång en liten rådjurs(?)trofé. Och den såg så hemskt skamfilad och sorgsen ut när den låg där mellan glasunderlägg i kork och trasiga ramar att jag genast kände att jag måste ta med den hem, trots att jag inte alls är en jakttrofé-person. Men det kändes likosm fel att den skulle ligga där alldeles ensam med sina sorgsna ögonhålor och inte vara värd mer än fem kronor. Väl hemma fick den ett varsamt bad, en egen spik att hänga på och ett gnistrande uppdrag. Den ansvarar nu för mina bästa smycken. 

Tack rådjuret, du är en klippa.

 
3. Fått till skänks
Förr sa jag, ganska föraktfullt: "Fy. Drömfångare är det fulaste jag vet."

Sen blev jag äldre och fick ett barn som drömmer mardrömmar. Blev dock ej vidskeplig och tyckte fortfarande drömfångare var ganska...hum... icke-fina. Men en dag kom min syster med en i present åt mitt barn, en drömfångare för mardrömmarna, som jag (rätt motvilligt) hängde upp över hennes 
lilla växasäng och ~ poff ~
No more mardröms.

Nu: drömfångare i mitt hjärta.


 
 
Har ni nån oväntad favoritpryl hemma?

(p)inspiration


Hallå kompisar! Som typ den sista moderna människan i hela världen har jag totalt kärat ner mig i Pinterest. Jag gav det faktiskt ett försök för sisådär 1,5 år sedan, men fattade då verkligen inte grejen då jag inte är någon DIY:are eller cupcakesperson.

Alls.

Men nu har jag alltså trillat dit nå jävulskt då jag kom på att det går ju ta mig tusan pinna allt annat också som inte är frosting eller egensnickrade blomsterpallar . Känner mig dessutom otroligt världsvan, finsmakig och typ... hipstrig där jag sitter och pinnar schysta New York-lägenheter till mitt "Home"-board och frotterar mig i de ballaste veggo-dumplings-kretsarna ever i tanken om att jag kanske kommer laga det själv. Nån gång.

Så kompisar. Om ni också ofta sitter med lillnosen tryckt mot en skärm och pinnar er iväg i drömmarnas land, kan ni väl hälsa på inne hos mig. Det ät trevligt där. Fullt av feminism, härliga anleten, goda drinkar och färgglada barngummistövlar
 
 
Välkommna!
  
 
Tappad tid

 
Hallå eller? Nu när det har uppenbarat sig en massa ledig tid pga semster hade jag tänkt att det det skulle bli lite "jippi hurra då får jag en himla massa tid till bloggen och roliga idéer och sånt därnt" fast det i själva verket blivit just precis tvärt om? Har liksom mest drällt omkring med glass till ungarna, blitt bjuden på grillmiddagar, fått myggbett, gått morgonpromenader på grusvägar och annat ashärligt. Inte alls sittit vid nån dator.

Snopet.

Men ändå megahärligt. Det är ju trots allt väldigt angenäma tidsfördriv.
Förutom myggen då.Annat jag inte haft tid med det senaste:

1) Vara social med andra än mina ungar.
Sommarlov är sommarlov för barn, inte så mycket för barnens föräldrar. Så att packa väskor med ena handen, smörja pannor med den andra och samtidigt leta efter nappen/snutten/bollen/kompisen/den andre föräldern är nu efter en vecka piece of cake.

2) Läsa mina semesterböcker
Men det visste jag ju redan. Har dock läst en himla massa barnböcker. Typ "Visst kan Lotta cykla".
 
Ca 58 gånger.
 
Bara idag...
 
 
3) Posta ett paket till en unge som väntar på det.
Åh gud. Finns det ett straff till en person som lovat att skicka en bok på posten till ett litet barn men sen ba: "Oj har inte tid idag..." *slänger in paketet i bagaget på bilen* *glömmer bort dess existens en hel vecka* hör en barnröst säga: "ÅÅÅÅÅÅ ett paket!!! Är det till mig mamma???" *blir kall i hjärtat* *visualiserar en uppgiven tvååring vid en brevlåda i en annan stad med en besviken tår rinnande ner för den rundade kinden och en liten näve hårt knuten* *kastar sig iväg till närmsta postlåda* är jag beredd att ta det på en gång.


Jaja. Nu vet ni i alla fall hur det är ställt med mig.

Hur är det med er kompisar? Har er semster börjat än?
Det hoppas jag att den har.Jag tror på sommaren - en listaHur ser dina planer ut för sommaren?
Då min äkta hälft heltidsjobbar hela sommaren är de inte storslagna direkt. Inga tvåveckorsresor till medelhavet osv. Men den ska nog bli himla göttig ändå. Helgtrippar, slappa dagar och barnplaner är våra ledord.

Inbokat resmål:
Köpenhamn.
Barnfria.

*tindrar med ögonen*

Vad ska du göra på midsommar?
Hum. Jag var visst lite sen med den här listan... Men så himla smidigt att jag kan länka er vidare till min midsommar om det skulle vara av intresse att läsa om. Följ isåfall den här länken.

 

Vilken är din bästa sommarfrukost?
Frukt, babybel och lufttorkad skinka och svart kaffe. MMMMMMM!

Bästa sommarlåten?

Svårt med specifika låtar, men sånt som jag förknippar med sommaren är:

Xavier Rudd
Fleetwood Mac
Bob Marley
Veronica Maggio
Håkan Hellström
Lana del Ray
Tallest Man on Earth
First Aid Kit
Kapten Röd
Labyrint
Mumford and Sons
Timbuktu
Neil Young

Knappra in på Spotify ni med vettja.

Ska du åka på någon festival i sommar?
I wish! Men det ser verkligen inte så ut...
Men skulle jag åka tycker jag att den här line-upen inte ser allt för pjåkig ut.

Vad vill du helst grilla?
Champinjoner, zuccini, majskolvar, halloumi, lax, kyckling och BANAN MED MINTCHOKLAD *ser ut som emojin med hjärtögon*

 

Vad dricker du i sommar?
Efter att föregående sommrar fått för mig att rosé inte var vad som skulle fylla mitt vinglas och nu helt plötsligt gjort en u-sväng i den frågan, har jag en hel del att dricka igen. Så rosé med klirrande isbitar - så föga orginellt känner jag /en på miljonen 

(ps. bälgar inte i mig utan dricker måttfullt - såklart).

Vilket är ditt favoritplagg för sommaren?
Mina  p e r f e k t a  jeansshorts!

Perfekt längd.
Perfekt hög midja.
Perfekt passform.
Perfekt komfort.
Och perfekt slitage.

Planerar att bo i dem.

Vad ska du läsa i sommar?

I mitt frodiga sommarbiliotek står följande titlar:

"Systrar & Bröder" av Maria Sveland 
"Egenmäktigt förfarande" av Lena Anderson
"In i labyrinten" av Sigge Eklund

Hur många jag tror att jag hinner med: 0 st. 

(Antagandet om att jag de flesta av dygnets vakna timmar kommer att springa i hasorna på en tvååring och en fyraåring och väsa "nejnejnej", "akta akta" och "stopp! kom tillbaka" ligger som stadig grund till denna klena siffra)

Bästa parken?
I sommar kommer det lätt vara Boulogerskogen i Skövde. Kommunen har äntligen tagit sitt sommriga ansvar och byggt oss Skövdebor en central badsjö med tillhörande kiosk. Kan knappt fatta att det är sant. Min, kidsen och de andra 49,997 skövdebende personernas lycka är gjord. 

Bästa badstället?
Se punkten ovan (hoppas jag).
Annars - hav utomlands.

 
 

 


Tillfälligt husboende


Hoj hoj kompisar! Allt bra hoppas jag. Den här långhelgen, vart tog den vägen? Vettekatten alltså. Men då är det ju himla perfekt att det står "semester" i min almanacka fram till vecka 32 *kastar mig i solstolen*

Sånt som känns än mer perfekt såhär i lediga tider är att vi checkat in på vandrarhem Svärföräldrar. Eftersom de är stugbor över sommarhalvåret tycker både vi och dom att det är onödigt att det står ett helt härligt hus obebot i flera veckor. Ett hus som uppfyller mina tre hetaste boendelängt just nu:

a) markplan
b) egen trädgård
c) altan att sitta på om kvällen

Åh. Måtte vår ekonomiska situation snart gå från nyutexemierad student + nyeteblerad egenföretagare till fastanställd + framgångsrik egenföretagare. LÄNGTET att faktiskt kunna surfa in på hemnet med en budgivningsbugdget för mer än "övrigt: rivningskåk vid tungt trafikerad motorväg".

Men tills dess är vi så glad att vi får låna ett drömboende. Tack käraste svärisar <3

 
Och självklart jobbar vi för att väga upp tjänsten. Vi har redan satt barnen i hårt trädgårdsarbete.
Människa 3,0


Vänner till Moa&Matildas podcast! Här kommer ett nytt avsnitt susande genom sommarluften rätt upp på iTunes.
Så lägligt.

Det här avsnittet tar upp allt som vi upplevt med att gå från ett barn till två. Sömnbristen, logistiken, tiden på BB, de oväntade insikterna och känslorna. Herregud känslorna. När vi spelade in det här avsnittet var jag lite ärrad av en natt med noll komma noll samanhängande timmars sömn, så jag kan ge en något orättvis (nåja) bild av tvåbarnsföräldraskapet till en början. Men jag tror jag räddar upp det ganska bra.

Vi pratar dessutom om födelsedagar, ålderstankar och Moas tre livsepoker. Så sammnfattningsvis: Ett avsnitt om sömnbrist, flerbarnsföräldraskap och epoker.

Sen är det så att vi i och med det här avsnittet går på lite sommarlov. Och där kanske nån förfärat satte förmiddagskaffet i vrångstrupen och började tänka obehagliga tankar på en hel sommar utan sveriges bästa podcast som strandsällis. Men nej nej. FRUKTA ICKE. Det kommer givetvis nya avsnitt även i sommar, men med två veckors mellanrum under juli. Hoppas att det känns ok kompisar? För oss känns det iallafall helt strålande - tänk vad mycket podinspirtation vi ska hitta.

Och skulle ni får total Moa och Matilda-abstinens under de podlediga veckorna finns vi såklart på vår facebooksida och våra instagramkonton - vilka vi kommer hålla frekvent uppdaterade även semstertid.

Kram och trevlig söndag på er
 
 
 

Midsommar 2014 - jag gillar din stil.

 

Vänner!
 Har ni sussat sött på blomster och drömt om kärleken inatt? Trevligt isåfall. Själv ligger cirka en ziljon timmar back på sömnkontot tack vara familjens minsta nattskrikhals. Men jag förstår honom, soleksem och myggbett rimmar illa tillsammans. Särskillt om natten. 


 
Men midsommar har varit så himla bra ändå. I år gick vi ifrån traditionsenligt sommerstugefir och uppehöll oss lite närmare civilisationen pga Jockes jobbschema. Men inte blev det sämre för det inte. Vi, och stora delar av våra syskonskaror, band kransar av hundkex, grillade grönsakspett och kött, hoppade säck och spelade blindboll, vilket vill säga lade fotbollsstraffar med ögonbindel (OBS! Supersvårt! Tur att en är värsta Zlatan).

Och vad ännu härligare är - allt detta i strålande sol. Mm. Gnuggade ögonen flera gånger i häpen förundran. Sänggång blev dessutom något senarelagd pga urkul spel, så jag hann därför bara snudda med kinden mot örngottet innan lillkliarn' började jämra sig brevid. Därför har jag nu fått en halvtimmes beordrar sängvila innan Jocke drar på nattpass. Som jag tydligen bloggade upp... ops. 
 
Nu hör jag dessutom hur lördagsgodisrövarna börjat smyga utanför dörren i väntan på att vi drar ett stråt upp till affärn för att utkräva ett byte med lysmelk och malacofiskar.

Och inte mig emot. Hej hej.
 

Vinnare presentkort INDISKA

 
Vinnare i tävlingen av presentkort blev Frida och Caroline.
 
Frida vinner presentkort för 1000 kr

Indiska stödjer barns skolgång, vilket är underbart! 

Min absoluta favorit är deras FAYE-klänning. Den skulle jag vilja bära upp tillsammans med både brister, snygghet, fel, mjukhet och allt där emellan på midsommar :) //Frida


Caroline vinner presentkort för 500 kr
 
Hejja Indiska som stödjer bl.a kvinnogruppen, barns skolgång, yrkeshögskolan samt har ett vattenprojekt där favvisen Ingegerd Råman har designat en fantastisk vattenkollektion! 

Favoritlistan kan göras lång med bland annat Ingegerds vackra karaff och glas. Men just nu cravar min varma, svullna och gravida kropp efter den här: PATCH hängmatta multi!! 
Åhhh vad jag cravar! // Caroline

 

Grattis båda två! Ni har fått mail :)

Favoritföräldrar på www


Vänner!
Ibland dimper det in förfrågningar om jag skulle kunna tipsa om bra föräldrabloggar. "Visst kan jag det" tänker jag, planerar att skriva ett inlägg om ämnet till kvällningen och... ba glömmer. Gång på gång.

Men nu kom jag ihåg det när jag satte mig ner en stund och blev så till mig att jag knåpade ihop ett litet kollage av bilder tjuvade från bloggarna i fråga. Så, mina vänner, tillåt mig att presentera: 

Fyra fantastiska föräldrafavoriter!

 
1. Idaekw
Åå. Ida är min tvillingsjäl fast ändå olik på någe vis. Med lilla S och sin kärlekshälft bor hon i norr, läser till lärare och normkritisk sexualinformatör (<3<3<3<3) och tar så himla fina bilder på rubbet att jag kan förlora mig helt visuellt där inne. Lätt internets mysigaste häng.

2. Josefin Knave
När som helst kommer bebisen! Det är sååå spännande iiih! Josefin verkar vara en så rolig och härlig person att det känns som jag träffat henne på riktigt och vi är bundisar. Jag kan liksom komma på mig själv med att referera till henne som som om det vore så. Typ: "Josefin gjorde också..." och folk runt omkring tror att det är en irl-kompis till mig. Inte mig emot hehe.

3. Onekligen
Lisa författar fina böcker, bloggar urmysigt och verkar så underfundigt älskvärd och klok. Vill liksom ta mitt pick och pack och åka hem till henne, lägga mig på en filt på gräset och dricka rabarbersaft i randiga sugrör. Det känns som om jag skulle fått det hur härligt som helst om jag gjorde så. 

4. Ohemul
Det finns roliga bloggar och så finns det HYSTERISKT ASMEGAROLIGA bloggar. Ohemul är det sistnämnda. Att Lois som skriver dessutom är supersmart och värsta grymma tvåbarnsföräldern gör inte det hela sämre. Inte alls faktiskt.


Så. Det var mina favoriter det.
Har ni några andra? 
 

Helgen - fan vad fin den varit


Jo men verkligen. En sån där drömhelg har vi haft. Nu har den precis svept förbi och det är söndag kväll. Jag har fått några timmar för mig själv i sängen med datan, för det kommer sig som så att min och Jockes gifta tvåsamhet har blivit lite av en tresamhet just för tillfället. Det är nämligen så att jag och en annan flamma tävlar om hans uppmärksamhet om kvällarna, och som det verkar kommer jag gå ut som icke-segrare typ varje kväll i en månads tid. Den andra är nämligen en stormig förälskelse från Brasilien med namn fotbolls-vm. Humpf.

Men åter till helgen.


Det fina började redan i fredags då jag hoppade i mina bästa och bekvämaste afterwork-brallor och med lätta steg gick ner mot stan för att spendera tid på en uteservering med ett glas rosevin på bordet framför mig. Där satt jag sedan i några timmar tillsammans med en vän och berörde allt från livets allvarligaste turer till vart vi ska fira midsommar. Högt och lågt, nära tårar och i skratt. Allt med solen i ögonen och en ljum bris genom håret. Precis som det ska vara.

 
På lördagen var jag och kidsen utan faderligt stöd förkroppsligat i hemmet. Och ja, lördagen kanske kan sägas var för den mest... friktionsartade... dagen för tålamodet under helgen, med två barn som från arla morgonstund bestämde sig för att ligga i luven på varandra. Men hade absolut jättefina ögonblick den med. Som lördagsgodis på lekplatsen tex. Åh, ljuvligt. För vi vet ju alla att socker som tystar barn är socker även för föräldrahjärtan. Typ.
 
Och idag har vi varit i Hjo. För er som inte är bekanta med lilla Hjo vid Vättern kan jag samanfatta det såhär: Det är inte asfult och helt ohärligt där inte.
Och vi gick verkligen in rejält på sommaren. Mellan kl. 10 och 18 hann vi med följande sommarlovsaktiviteter:

- Bada i pool och i sjö. Check.
- Äta glass i hamnen. Check.
- Leka i park. Check.
- Äta gatuköksmat. Check.
- Titta på båtar. Check.
- Vara en milimeter att drutta i från kajen utan flytväst. Check.
- Packa in hela familjen under fullt kaos i en asvarm bil och småstressat fara hemmåt vilt sjungande "lilla snigel" fyrtioelva gånger jättehögt för att de två minsta i familjen inte skulle få för sig att somna och sedan vara helt omöjliga att lägga hemma. Check.

Summa summarum: En perfekt dag. Och en perfekt helg.

Rättvist!


 
 

Ny podcast


Så är det vänner! En helt ny och väldigt härlig pod ligger uppe för lyssning på iTunes

Den här veckan berättar vi om vårt senaste besök i Stockholm och kommer osökt in på shoppingpersonligheter. Vi pratar också om att åka tåg och hur otroligt intimt det kan bli att dela kupé med folk i olika situationer.

Vi pratar också om stress. Vi berättar om våra mest stressiga livsögonblick. Mitt när jag var med om en ordentlig trafikolycka och Moas då hon hittade en livlös man på gatan mitt i en pöl med blod. Vi spelar också upp ett ljudklipp med en helt ljuvlig stressreaktion. Ååå gud vad vi skrattat (igenkännade).

Avslutningsvis delar jag med mig av min senaste upptäckt ängående min egen personlighet och hur det känns när pusselbitar en sökt om sig själv ett helt liv faller på plats (ledråd: förjävla skönt).

Och: har ni inte gjort det än så tycker jag att ni ska gå in och gilla Moa & Matildas Podcast på facebook. Och när ni ändå är i farten kan ni passa på att följa oss på instagram också. Där söker ni på @oprofessionell2 så hittar ni mig.

Trevlig lyssning!Vill ni läsa mer om Indiskas viktiga arbete för miljön kan ni läsa här.
 
Fram till 22/6 får ni 20% rabatt om ni handlar i Indiskas webshop och uppger koden: moamatilda.
 
I samarbete med Indiska.

Tävling

Vänner! Eftersom vi har ett poddsamarbete med INDISKA håller vi tillsamans med dem en finfin tävling. Minns ni det? Nu är det bara några dagar kvar! Iiih! Skynda skynda *min bästa Gunde Svan-imitation*

1:a pris: 1000 kronor i presentkort på Indiska
2: pris: 500 kronor i presentkort på Indiska.
 
För att delta. Svara på följande två frågor:
 
• INDISKA stödjer sedan många år ett flertal projekt inom organisationen Peace Trust i Indien. Nämn minst ett av dessa projekt.
 
• Vilken är din favoritprodukt i INDISKA:s kollektion just nu (uppge namnet på produkten och länka gärna, det kan vara något från både kläder, accessoar eller inredning) och varför?
 
Tävlingen pågår 8/6-15/6. Vinnare presenteras 16/6

 
Mina favoriter.
Åh vad jag själv önskar mig ett pressikort så jag kunde köpa  p r e c i s  allt. 

 
 

OITNB


Ja jag vet, jag lovade lite mer action här inne så sent som förra veckan. Och sen... 

 
Sen kom säsong 2 av Orange Is The New Black! Omg. SOM jag plöjt. Herregud, jag älskar denna serie så o r i m l i g t  mycket. Massor med härliga kvinnor som får vara roliga, fräcka, osexiga och kära i vem de vill. Typ. Det jag älskar allra, allra mest är hur otroligt rimliga alla karraktärer och dialoger känns. Så briljant.

Mina topp tre favoriter är:

 
 
1. Poussey
Ååå. Hon är så genomunderbar. Jag kan liksom se hur vi två hade bildat lag i finkan direkt och haft en jolly good time precis hela tiden. Hon är liksom en fin och snäll person jag trr att jag skulle må sjukt bra av att hänga med, speciellt bakom galler då det känns som bra bunk buddies-egenskaper.

Och ja, jag erkänner. Har även värsta CRUSHEN på henne. <3<3<3  
*pinterestar maniskt bilder och sparar i min crushes-mapp*2. Red
Älskar Red och hela hennes bitska power, listiga planer och ryska accent. Hon är lätt den coolaste karraktären i hela serien ch min absoluta chefsförebild. Eh, ja minus att hon brännde upp en av sina anställda då rå. Men annars. 

 
3. Pennsatucky
Älskar det faktum att hon är ett komplett wacko. Så galen, så rolig och såååå asläskig.

Har dessutm fått höra att skulle vara lika till utseendet. Väljer dock att blunda för att liknelsen kom innan hon fick tänderna fixade...


 


Pepp-podden 2,0


Käraste ni! Visst är det en strålande dag för att plugga in lurarana och fullkomligt vältra sig i podcastpepp? Det är det. Vi lovar.

Vi tycker att det är dags att vi slutar att begränsa oss själva bara baserat på hur våra kroppar ser ut. Att vi inte ska låta normer och idéer ställa till det så pass att vi inte käkar den där tallriken med pasta, går och badar, dricker ett gals vin, njuter av sin bröllopsdag osv osv. Helt enkelt försöka flytta fokus från "hur ser min kropp" ut till "hur känns min kropp".

Moa berättar dessutom mer om sin KBT-behandling hon kickat igång i veckan. Första uppdraget - lär känna
ångesten. I samarbete med Indiska har vi en tävling.

1:a pris 1000 kronor i presentkort på Indiska
2: pris 500 kronor i presentkort på Indiska.
 
Tävlingen pågår 8/6-15/6. Vinnare presenteras 16/6
 
För att delta. Svara på följande två frågor:
 
• INDISKA stödjer sedan många år ett flertal projekt inom organisationen Peace Trust i Indien. Nämn minst ett av dessa projekt.
 
• Vilken är din favoritprodukt i INDISKA:s kollektion just nu (uppge namnet på produkten och länka gärna, det kan vara något från både kläder, accessoar eller inredning) och varför?

Lycka till!

Den blomstertid nu kommer


Hoj hoj mina vänner! Sablar vad vi vältrat oss i försommarprakt det senaste. Blommsterkvastar, jordgubbstårtor och skolavslutningar har stått som spön i backen. Och igår kröntes det hela av en nationaldag med grill. Ja, det blir nästan parodiskt i all sin härlighet.

Vi är väl som folk är mest och firar inte nationaldagen ett endaste dugg. Har tex extremt dålig koll på varför 6:e juni är satt som nationaldagen. Har nått ytterst luddigt minne om att det kan ha nått att göra med nått papper som undertecknades av några viktigpettrar på typ 1800-telet (??). Hum, jag märker att jag mörligtvis befunnit mig på annan plats under just den SO-lektion som behandlade detta närmare. Sen är det också så att jag aldrig känt mig särskillt bekväm i hela nationalsångskulturen. Folkdräkt är inte min kopp med te.

 
Men nu har Iris, det lilla geniet, äntligen förklarat för mig på vad det är som ska firas. På förmiddagen igår sa hon med klar stämma: "Idag har Sverige födelsedag mamma. Vi måste plocka blommor och ha hatt!"
 
Och givetvis. Det är så genialiskt att det är löjligt. Ett födelsedagskalas för ett helt härligt land, klart en är med på det! Madickenkläderna på och ut bland lupinerna bums.

 
Sen har vi haft fler anledningar att fira friskt i familjen M. Den prima personen jag är gift med har nämligen avlagt vårdexamen och ingen är stoltare än jag. Det är så himla rätt person på rätt plats. För det är givetvis så att det aldrig är roligt att vara sjuk eller på annat sätt behöva hjälp, men med dig i närheten kommer det iallfall bli lite lättare.  Heja Jocke!Och heja alla ni andra varma händer att hålla, alla nattvakare, sällskapshållare, trygghetsspridare och extra-ansträngingskrigare. Ni är alla så viktiga <3

 

Förvirringen fortsätter


TACK
 HÖRNI för alla era sjukt smarta inputs i emojidebatten. Jag visste väl att jag hade nätets smartaste läsare. *blinkar flirtigt med ena ögat* 

Jag har fått lära mig mycket, tillexempel att det finns något som heter emojipedia.org vilket jag naturligtvis ÄLSKAR! Så genialt. Emojipedia talat dock inte riktigt klarspråk med mig angående emojin i fråga:

"Two hands placed firmly together, used to represent praying hands, and also meaningsorry in Japanese.

Other uses for this Emoji include pleading, or  a High-Five Emoji, due to the similarity in appearance to a high-five gesture in the Apple artwork."

 

Men eftersom ni klokingar övervägande sa "bön" i komentarsfältet var jag helt beredd på att gå på den vägen. Kändes SÅ skönt att äntligen kunna lita på mig själv igen. *sänder en bön*

Tills jag såg det här på insta...


Jävlar!
 

Har förvirrat mig själv


Vänner! Jag behöver er hjälp. Jag är en sån där person som älskar att använda emojis när jag skriver saker med min smarta telefon. Ibland känner jag att det vore hur härligt som helst allt bara kommunicera med hjälp av dessa genialiska bilder. 

"Ett liv i rebusar är ett härligt liv" - Gammalt emojiskt ordspråk

Synd att jag anser mig vara så pass vän av ordning och tillika språkpolis att jag förbjuder mig själv att gå så långt. Men så ofta jag bara kan pillar jag in en emoji och känner glädjen över dess totala genialitet bubbla. 

Nåväl. Jag har stött på ett problem över ett tecken som jag annars älskar att använda, nämligen det här:
Jag har länge sett det som två små trinda händer som sänder ut en bön/välsignelse över något.
Tillåt mig att ge exempel från min instagram.
 
Bildtext: Nobelpriset i kemi åt hen som uppfann vaniljkesella     <--- (illustrerar en tacksam bön) 

Men en dag fick jag plötsligt för mig att det var ett high five-tecken (!?) och kan nu inte bestämma mig för om jag såg rätt eller fel. Den förvirring jag på något vänster lyckats orsaka mig själv över detta obetydliga är inte nådig. Jag är inte mig själv längre. Stirrar ut i det blå och mumlar bekymmrat om livets stora frågor. Måste.Få.Veta.

Så nu startar jag omröstning här. Bön eller high five?
Hjälp mig, o allsvetande bloggläsare! <3
 

Den Vidriga Nattningen™


Hallå hörni!
Idag har jag varit själv med barnen eftersom J är iväg. Jag kan tycka det är lite tjorvigt ibland och kan lätt stressa upp mig över uppgiften, och eftersom mina barn är som blodhundar på stress brukar de förvandlas till två illbattingar när vi är utan faderligt stöd. Men inte idag.

Morgonen gick fint och att lämna dem på förskolan gick också bra.
Att hämta dem gick strålande.
Att leka hos kompisar och sedan snällt följa med hem utan trubbel gick helt enligt protokoll.
Och att äta kvällsmat och att göra sig i ordning för kvällen gick av bara farten.

Hann självklart tänka "det är typ för bra för att vara sant!"
Vilket det givetvis var.

Klockan är 18.45:

Iris bölar lite i kudden när hon placeras i sängen. "Jag längtar efter min paa-ha-h-haapppa-a-aha" och fair enough, han är bäste Irisläggare. Men den situationen är inget lite iPad-mut inte råder bot på.
(ja, hon får ligga med iPaden tills lillbrollan somnat in för natten när jag är själv pga vill hålla nere nivån av total madness på hanterbar nivå).
Funkar fint.
Ian somnar i efter 15 min.
Hostar något oroväckande när jag bär in.
Jag plockar bort iPad och lägger mig och läser för Iris.
Ian hostar.
Jättemycket.
Jättejättejättemycket. "Hoppas att han inte krä..."
Ian kräks.
Ian gråter.
Jag svär (tyst, så inte Iris hör).
Jag går upp, torkar bort kräk, tvättar av Ian, tröstar, lägger ner, går ut.
Ian skriker.
Jättemycket.
Jag svär (väldigt tyst).
Jag säger till Iris: "Mamma måste sitta en stund till med Ian"
Iris blinkar.
Iris storbölar.
Jag svär (tyst).
Jag hämtar Ian.
Ian skrattar.
Jättemycket.
Ian är pigg.
Jättepigg.
Jättejättejättepigg faktiskt.
Jag svär (ganska tyst).
Jag mutar Iris med iPad.
Iris glad igen.
Jag sitter med Ian som hostar, skrattar, viftar, hejar, ålar, tjuter = sover ej.
Men blir snart tyngre i min famn och andas djupare, och nu sover han no...
Iris (öronbedövande): "MHAMMAAAAHHH JA MÅSTE KISSA!!!!!!!!!", kommer rusande.
Ian vaknar.
Ian: ~* u l t r a p i g g *~
Jag svär (högt).
Kissar med Iris.
Lägger in Iris.
Iris får förhoppningen om att jag ska läsa klart.
Vi försöker.
Ian... förstör.
Jag säger att jag måste sitta med Ian en stund till.
Iris vrålar: "DÖMMA MAMMA DU ÄR ALDRIG MED MIG BARA IAN!"
Jag: *lider svåra samvetskval*
Ian hoppar i sängen.
Jag svär (mellan samanbitna tänder).
Jag mutar med iPad. Går sådär.
Mitt hjärta skaver.
Ian skrattar.
Går ut med Ian.
Försöker natta i kämpiga 30 min medan ungen dansar rave i mitt knä. Typ.
Jag lipar. Typ.
Ger upp.
Kollar till Iris.
Iris sover (ovapå iPaden).
Hjärtskav.
Ian får välling och kolla på iPaden.
Vi sitter i fem minuter.
Ian somnar, som en liten gris. 

Jag kysser iPadens skärm och viskar ömt: "Jag älskar dig"

Klockan är 21.45, vilket gör att vi klockar in på tre timmar av galenskap.
*torkar svetten i pannan*
*lutar mig tillbaka*
*ger mig själv en klapp på axeln*

Skriver påminnelse: ladda iPadbatteriet.


En annan, bättre kväll <3Inspiration - ett knytnävsslag mitt i magen. Fast snällt.Vänner! Hörrni. Hur står det till? Jag sitter iallafall och lyssnar på jojk. Jag har såhär cirka tre veckor efter alla andra coola lyckats snubbla över Talang-jojkaren och ba: OMG! BRA UPPTÄCKT! Ståpäls+hulkgråt+en oförklarlig lust att bosätta mig på fjället och driva renjordar över viddrerna kan intyga hur pass mycket jag älskar detta

Och med den känslan kommer också min inspiration att göra kreativa saker. Jag har liksom varit lite under ytan med mina egna kanaler det senaste. Att jobba med att vara kreativ och komma på mängder av förslag och idéer åt andra är visserligen SNORKUL och himla givande och helt fantastiskt, men det tar också på det som finns kvar åt mig. Mig personligen alltså.

Men nu jojkades det där efterlängtade suget i mellangärdet fram. Suget som talar om för mig att jag kan, jag borde och jag ska och bara ignorera stör-känslan av att vilja skjuta upp och fram allt hela tiden. Gör nu istället för sen liksom. 

Okej? 

Okej.

*skakar hand med mig själv*


Pengar in pengar ut

 
Hej vänner! Det är måndag och här sitter jag och muttrar och mumlar över momstillägg. Så otroligt spännnde och lärorik del av att starta företag det här med bokföring och ekonomi. Jag har verkligen börjat tycka det är galet intressant och vill fördjupa mig i ämnet och lära mig mer.

I N T E.
Asså fyyyfaaan vad tråkigt det är!
Jag tror att det lätt att det skulle kunna användas som effektiv tortyrmetod i fängelser.

Tortyrmetoder - "Bokföraren"
Fångar dömda för nått alldeles särskillt hemskt placeras mol alena vid ett skrivbord med stora fakturahögar, kvitton och bös med enbart en sketen liten miniräknare till hjälp. 

Vakt: Seså vidriga brottsling. Få ihop det här konsultföretagets bokföring. Om fem timmar ska det vara klart och inte ett öre fel, då blir det övertid. ÄR'E FÖRSTÅTT!?

Fånge: Neeeeeeeej snälla! Jag gör vad som helst. Vaaaaaaad som heeeeeelst bara jag slipper momsavdrag!

Vakt: Det skulle du tänkt på innan du började läcka hemligstämplad infommation till fienden. Mohhahahahahaha! *slänger huvudet bakåt och skurkskrattar*

Jag vet, det kan låta ganska rått och fruktansvärt.
Men någon måste göra det, och bara det inte är jag så är jag nöjd.Massmördare och kommunikatörer


Hallå vänner! Ny pod uppe da intranät.

Vi pratar om att definera sig utifrån sitt yrke, att det i många fall förväntas av oss att vi ska presentera oss enligt följande: "Hej, jag heter Matilda och är *insert yrke here*..." Hur stressigt är inte det om en inte har något jobb, eller har ett jobb en inte alls vill identifiera sig med? Vi pratar också om vad vi ville bli som barn och hur ens föräldrars jobb har influerat en i valet av yrkeskarriär.
 
Vi pratar om att vara kvinna och känna skräck över att gå hem själv på kvällarna. Är alla män potentiella våldtäktsmän? Nä, det tror vi inte - men ensam på en mörk gata känns det definitivt så. Jag pratar om den gången jag faktiskt blev jagad och Moa återger ett obehagligt minne av Londons ödsligaste timme på dygnet.
 
Vidare diskuterar vi hur vi kommunicerar med varandra på nätet och hur viktigt det är att tänka på sin formulering. Om svårtydda kommentarer, att inte vilja vara en förebild och om varma kärleksvindar via tangenter.

Ni får även stifta en kortare bekantskap med personen som arbetar med Indiskas etik och miljöarbete. En otroligt inspirerande kvinna! Här kan ni läsa mer om Indiskas ansvarstagande.
 
Just nu får ni 20% rabatt om ni handlar i Indiskas webshop.
 
Enjoy!
 
I samarbete med Indiska.


HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin