Vi har plockat jordgubbar

Hej kompisar! Igår hämtade min syster upp mig och kidsen och vi styrde sedan kosan mot en förmodad härlig naturupplevelse. "Plocka solvarma jordgubbar och njut av underbar natur, mitt i den västgötska idyllen", som jordgubbsplantaget beskrev vad som väntade oss på hemsidan. "Välkommen till en plats mittemellan Skövde, Falköping och Tidaholm!" Vem blir inte sugen på att åka dit? Jag bara undrar.

Minns att jag själv älskade att plocka jordgubbar som barn. Att gå i de mjuka gångarna, lyfta på bladen, hitta stora klarröda bär och stoppa ett i munnen och ett i hinken. Hur vi spenderade långa förmiddagar på fältet, jag, mina systrar, min mamma och min mormor. Åh, underbart!

Jag längtade efter att ge mina barn samma upplevelse. Är vi anlände var barnen taggade. De pekade och skrattade. Första gången på ett ENORMT jordgubbsfält kanske har den effekten på barn. Vi fick gå lååååååångt för att komma fram till stället som var öppet för plockning. Barnen sprang före och valde gång att plocka i. Visst kivades de lite, med det ger sig väl när de får börja plocka, tänkte jag.


Väl framme satte Ian igång att äta jordgubbar som om han inte sett föda på 3 veckor. Att gubbarna inte var så himla solvarma, utan mer dyblöta och av regn nedkylda, gjorde inte så mycket. Vi var glada och naturen var underbar. Härligt. 

Efter 5 minuter sa Iris: 
- Mamma! Jag är...
Och här får ni välja alternativ att sätta in i meningen:
1. ...så himla sugen på att taggad jordgubbar!
2. ...lycklig över att få uppleva den västgötska naturen tillsammans med er!
3. ...SUPERKISSENÖDIG!!!!!!!!

Har ni valt?
Mm, 3:an är rätt, såklart.


Så det var bara att ta Iris i handen och rusa tillbaka den låååååånga vägen till parkeringen + en lika lååååång väg till den lilla låda som var utmärkt med bokstäverna WC på. 

Och nä, varken nått vatten eller någon klosett såg jag skymten av. Det var lite falsk marknadsföring att kalla västgötaslättens minsta dass för WC. Iris (som är 110 cm lång) fick knappt plats. Men ändå. Kissa kunde vi, och sen fick vi gå den låååååånga vägen tillbaka. Dock under mindre tjo och tjim. Iris frågade typ 1000 gånger när vi skulle åka hem. Hon tyckte nämligen det här var det citat: "TRÅKIGASTE i hela mitt LIV!" Slut citat.

Vi stannade en halvtimme till, för att ens få vår hinks vikt att komma upp i nått utslag på utcheckningsvågen. Alla var blöta, kalla och hungriga.Vid närmare eftertanke minndes jag att jag själv kanske var 10 år när jag plockade jordgubbar. Och hur snabbt jag tröttnade. Och hur jag vänligt men bestämt berättade för mamma att jag nog aldrig skulle plocka jordgubbar mer i mitt liv.

Just det ja.


När augusti snart är här

Idag är det den 29 juli. Kväll. Två dagar kvar av juli, årets högsommarmånad. Men alla vi som bor i Sverige vet ju att det inte blev så mycket av det där med sommar i juli 2015. Vi får väl helt enkelt sätta vårt hopp till augusti.

Nått annat jag tänker vi kan sätta vårt hopp till är att jag nu bestämt att jag är med blogg igen. Saknat den rackarn'. Och er! <3

Jag har satt ihop på saker som hänt och inte hänt det senaste, så ni är med på tåget. Höpp!

Antal semesterveckor jag haft i år: ca 2. Det får räcka för en egenföretagare. 

Festivaler jag varit på: En. Öland Roots. En reggaefestival. Med våra bästisar. Det vill säga en fantastisk festival.


Antal bröllis jag varit på: Ett. Det vackraste och roligaste någonsin.


Antal timmar jag suttit på vår nya altan med en bok och ett glas vin om kvällen sådär jag tänkte jag skulle göra för jämnan innan sommaren kom: 0. Jag vill väl inte frysa ihjäl heller!

Antal gånger jag badat ute: 2. Anledning- Se föregående punkt. Iris höjer dock badstatiatiken i familjen något. 

Antal år jag hunnit bli: 27. Lika gammal som Amy, Jimi, Janis, Jim, Bryan och Kurt. (Ps. Tänker leva längre.)


Och det var väl det av yttersta värde för stunden. Vad här hänt er i sommar? Vad har ni gjort/sett/firat/hoppats? Kan nu inte berätta? Älskar att läsa saker om er!


Tankar från en filt

Hola amigos! Här kommer ett livstecken från mig. Vi hänger i stugan och semestrar. Eller ja, jag har inte semester på riktigt, men familjen har det och eftersom jag har lyxen att ofta kunna jobba ifrån prick exakt det ställer jag befinner mig på, kan vi säga att jag har semester jag med. Typ.

De senaste dagarna har min hjärna gått in i semestermode iallafall. Jag har liksom bara tankar som kretsar kring semestersaker kretsande innanför pannbenet. Som tex. hur stora myggbett faktiskt skulle kunna bli? Jag för noggranna studier på ett på min vad och ett på min högra skinka. I dagsläget lika stora som två kliande äpplekart. Ej särskilt mys. Mvh allergisk.

Nått annat jag försökt få grepp om de senaste dagarna är hur mycket grillat jag kan äta innan jag tröttnar. Mycket skulle jag säga, eftersom jag ätit mat halstrad över glöd oavbrutet i tre dagar nu utan att känna tillstymmelse till att längta efter något annat. Det känns nästan som om jag är otrogen mot grillat om jag tänker på typ... spenatsoppa eller nån annan spismat. Vi får se om det vänder. 

Antagligen.


Tidigare idag. En ej obehaglig stund.HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin