Det här är jag!


Mellannamn: Elin

Längd: 156 cm

Tre eminenta egenskaper jag har:
1. Kreativ som tusan. 
2. Känslig för "stämningar". 
3. Awesome på att anpassa mig efter situationer.

Det här visste ni inte om mig: 
Att jag gjorde ett IQ-test (ett riktigt alltså, inte ett sån där felstavat Facebook-historia) en gång som visade på att jag har högt IQ - alltså högre än medel. Men jag kan ändå inte huvudräkna och har kämpat med skolmatten hela mitt liv.

Topp tre coola grejer jag är stolt över:
1. Mina kids
2. Mitt företag
3. Min kreativitet

Favoritord:
Kapitel

Min paradrätt:
Är QUEEN på lasagne!

Saker jag funderar på att styra upp i mitt liv:
Bli vegetarian
Lära mig att strukturera upp vardagen
Börja lägga mig i tid

Topp tre sköna känslor:
1. Tystnaden då en trycker på mute-knappen
2. Att färdigställa nått riktigt betyngande (tänk bokföring, betala räkningar, putsa fönster osv)
3. När barnen sover

Fem läskiga grejer enligt mig:
Spindlar
Höjder
Att inte ha kontroll
Elektricitet
Dålig stämning

Om 10 år ser mitt liv ut såhär (om jag får fantisera fritt):
Jag är så jävla framgångsrik på jobbet och min familj mår kanonbra. Vi bor i Sverige april-oktober och resten av året någon annanstans. Vi är ekonomiskt oberoende men fortfarande avslappnade, empatiska och medmänskliga personer. 

Det här tror jag mina barn gör i framtiden:
Iris - Går lätt estetisk linje på gymnasiet och sysslar sedan med dans, musik och står på scen.
Ian - Arbetar med humor och/eller retorik. Alternativt har en blomstrande kockkarriär. 

Det bästa med mitt liv är:
Att jag har så himla, himla kul - jätteofta. Och att jag har underbara människor i min absoluta närhet. Vill inte byta liv med en endaste krake <3


 

Dags att slå pattarna i taket!


Yes! Så är det. Jag och Moa är i Stockholm och hänger med genierna bakom Full Patte, Bianca och Tiffany Kronlöf med crew. Skitkul, eftersom Full Patte det är det bästa jag sett på svensk television. Anledningen att vi är här är att vi ska samarbeta kring Slå Pattarna i Taket-pjäsen de drar iväg på turné med i höst. Ännu mer skitkul!
Igår minglade vi på Södra Teatern och idag är det dags för föreläsningar och annat på Riksteatern i Hallunda. 


Hepp! Nu måste vi rusa mot tunnelbanan. Vi hörs! <3


Barnlängt på resande fot

Hej hallå! Jag är på väg till Kalmar för att jobba. Tillåt mig beskriva känslan idag: *hjärtvärk*

Vet ej varför jag saknar barnen så gruvligt redan. Jag är inte ens framme än, och den här jobbsvängen är den kortaste hittills. Bara en natt. Ändå känns det som jag har och ska vara borta en hel evighet. Jag brukar annars tycka det är rätt skönt att komma iväg på jobb såhär. Men inte idag. 

Det kan kanske bero på flytten i helgen och att de storögt snubblade upp imorse och med skeptiska miner konstaterade att hela deras hem var nerpackat i kartonger. Spännande och konstigt på samma gång liksom. Mina små hjärtan <3 

Det kan också bero på att jag har MAJOR PMS och känslorna därför är all over the place, för att citera en prins. Det kan absolut vara därför. 

Men jag åt nyss en chokladkaka och då kändes det lite bättre. Jag får kanske ta en till.
Husbilder

 
Hej vänner! Här är jag, mitt uppe i renovering. Den här veckan kommer att gå till historian som "stora slipa-grunda-lacka-täcka-måla-veckan". No time for internet så att säga. Maj gadd vad vi har jobbat! Från morgon till kväll och både dag och natt. Igår gick vi och la oss kl. 3.30 (!) Sann historia. 
 
Och än är vi inte klara. Det är fortfarande en del väggar som behöver ytterligare ett lager färg, lister som ska grundas och målas, trappor och panel som behöver ytterligare omsorg och en synnerligen ful trappmatta som ska bytas. Vi vill gärna bli klara med det innan vi byter boende. Och bråttom är de också. För på lördag flyttar vi in. Tjoho! Men nån (dvs jag) ska vara borta två nätter den här veckan. Inte så tjoho! Inte alls så tjoho faktiskt. Men samtidigt har jag betalat igen mitt sviktande samvete i mitt eget svett den här helgen. 

Jag vill tacka alla som haft en hjälpande hand över i helgen, som lagat mat, målat, kommit med bra råd och vaktat barn. Vad funkar bäst? Teamwork liksom.

Men nu till det viktigaste: Vill ni se bilder?
Tänkte väl det.

Hall:
 
 

Kök:
 
Trapp:
 
 
Tv-rum uppe:
 
 
Iris rum:
 
 
Ians rum:
 

Som ni ser, ej färdigt. Färgmässigt satsar vi på vitt, svart och grått. Sen är tanken att trycka in så mycket färgglada och härlia möbler och textilier som möjligt. Jag ser det som en tämligen angenäm uppgift. Återkommer med resultat :)

 
 
 
 

Barnrum 2.0

 
Yo yo yo! Det är kvällning och här sitter jag och surfar på heminredningssajter. Det är faktiskt ett av mina största intressen nu för tiden. Det och Pinterest tar upp all min tid framför datamaskinen. Har knappt sett en serie, läst en blogg eller varit inne på Facebook sen typ... mars? 

Den här flytten har jag gett mig sjutton på att vi INTE ska göra massa impulsartade köp pga oklart hur vi vill ha det hemma. Avskyr att stå på IKEA med noll koll och ba: men den HÄR sängen då? Och det HÄR bordet? Och den HÄR grunkan vi absolut inte behöver men som i studen känns jättenödvändig men som blir liggande i en garderob i ca tre år? Vi kör på det! *blippar in i kassan* Typ.

Nä, så vill jag inte ha det. Det tar för mycket tid och energi, och speciellt om en inte blir nöjd med resultatet. Kalla mig ytlig och allt det där, men sånt kan ge mig rejäl ångest. När det inte "känns rätt" alltså. Jocke har dessutom nån befängd idé om att åta barnen själva inreda sina rum... *skräck-skriks-emoji* Alltså, jag jag ser ju det roliga och pedagogiska i det. Men vilket inferno av Frost-tapeter, kattungekuddar och Blixten McQueenmattor det skulle bli. Hu! Nej. Det pallar jag inte.

Men vi är ett team såklart, så vi får försöka jobba ihop. Och båda kidsen klappade i händerna när jag visade dem följade inspo-kollage (ja, jag har blivet en sån person). Det tog jag som ett okej från deras sida.

Iris vill ha "rosa och nån annan färg" i rummet. Så jag tänker ljust granitgrå med en vägg med puderrrosa möbeldetaljer. Som att vi målar hennes skrivbord i det osv. Tror det kommer bli fett! Och till Ian tänker jag Sandberg Mia-tapet pga totalt älskvärd och att möblerna får gå i svart och gult.
+ Mycket färg och pepp till båda. 


// Iris rum -  Alcros kulörer "Fjäder" och "Gräddnos" // Vimplar, Lagerhaus //
// Affisch, Lagerhaus // Kudde, HM Home // Påslakan, Ellos // Pallar, IKEA // 

// Ians rum - Mia, Sanderg Tapeter // Vimplar, Lagerhaus //  Korg, Afroart
// Anslagstavla HM Home // Affisch, Lagerhaus, Påslakan, Ellos //Flytthjälp, födelsedag och fy fasen


Vänner! Jag är i livet och vid god hälsa (ja än så länge iallafall) - men mer om det strax.

Valborg kom och gick och med den även första maj. Två dagar jag alltid tyckt mycket, mycket om. Så även detta år. Valborg = min systers födelsedag så henne har vi firat i vanlig ordning. Det här året lite mer än vanligt, hon fyllde nämligen 25. Få saker har gett mig sån åldersnoja som att min lillasyrra som nyss var en småunge med glugg i överkäken och bamseplåster på knäna fyller 25. Det betyder att hon är jättevuxen nu. Och det, i sin tur, betyder att jag också är det. Livet går sannerligen sin gilla gång rätt snabbt nu för'tin. 

Men kalasade gjorde vi, så det stod härliga till. 1:a maj däremot firades ej som brukligt med tågande och slagord. Nä, det här året stod flytt på schemat. Svärisarna flyttar ut ur huset till sin nya lägga. Och vi kan här med titulera oss villaboende. Eller ja, nästan. Vi flyttar ju inte in förens om en månad, men nu är det fritt fram att börja renovera. Tjoho! 


Men sen var det inte så mycket tjoho längre då Ians immunförsvar bestämde sig för att fira in våren med sjukdomen som inte får nämnas vid namn (pssst! Magsjukdom som härjar värst november-mars). Inte kul. Inte kul alls. Allra minst för lilla ynket som fortfarande får leva på piggelin och små vattensipp i sugrör. Kraken <3 och eftersom Ian när han är sjuk gärna kryper under skinnet på mig, har jag nu burit runt på en tickande smittobomb i 48h. Let's see vad mitt immunförsvar har att sätta emot. Spänningen är ooooolidlig! 
....Fy fasen. Dessutom behöver vårt hem börja fyllas på med packade flyttkartonger. Och sa jag att vi ska börja renovera ett hus i veckan? Nämnde jag att det är crazy på jobbe'? Och att det står tandläkartider, utvecklingssamtal och en himla massa annat i kalendern också? Vem har tid att bli sjuk då? Inte jag iallafall. Hör du det, kroppen?! Vi är ett team - ok? 
Ok.


HEJ VÄNNER! Jag heter Matilda är 26 och allmänt awesome. Jag är dessutom morsa och feminist. Vidare skulle jag påstå att jag både är rätt rolig och lätt att älska.

SEN PODDAR JAG OCKSÅ. Tillsammans med min kollega MOA sänder jag "Moa&Matildas podcast" med 250.000 lyssnare i månaden. Ni kan lyssna här eller via iTunes.Vill du prata närmare med mig? oprofessionellblogg@gmail.combloglovin