Varje gång du möter min blick.


Det gör mig glad
Att umgås med Jocke. Allt med Iris, utom trotsen. Mina vänner. Att sitta i soffan med Jocke och kolla på bra TV-serier. Att vara duktig i skolan. Att få beröm för något jag gjort. Att mina närstående är lyckliga. Bra besked. Bebissparkar. Asiatisk hämtmat. Helg och långledigt.

Det gör mig ledsen När jag misslyckas med något jag trodde att jag skulle klara av. Att jag ibland känner att jag inte räcker till. Folk som förstör saker med flit. Barn på film som är ledsna och har det svårt.  

När jag inte jobbar brukar jag Öh. Nu jobbar jag ju inte, men när jag inte pluggar brukar jag sitta vid datorn. Sova. Lyssna på musik. Vara med min familj. Bjuda in mig själv på "kvällsmat" lite överallt. Gå på stan och spendera pengar. Våndas över skolan.

Ett fint minne jag har Är när Jocke äntligen sa "Jag älskar dig" till mig första gången. Idioten han hade låtit mig vänta på det i 5 veckor efter jag sa det till honom första gången. Det känndes lite olustigt, men när han sa det var det perfekt. Sitta på motorhuv mitt i natten och prata. Varma somrar. BB-natten då jag började älska Iris.

Jag blir riktigt arg av Här skulle jag kunna gå bananas och rabbla upp en hel drös med saker. Jag är visst en argsint person. Men i stora drag blir det; genusmotståndare, kvinnoförakt, folk som slåss, orättvisa i stort, missbruk och bortförklaringar, utseendefixering - både min och omvärldens.  När nätet går sakta och att förlora i spel.

Vanligaste missuppfattningen om mig är Hum, jag vet inte. Men kanske att jag är något avståndstagande och ointresserad. Det är det att jag varken är särskillt nyfiken eller bra på att kallprata.

Den bästa resan jag varit på är Nu i efterhand är det den till Kina. Upplevelsen på plats är säkert någon partyresa i solen.

Ett bra ställe i min hemstad är Vasakullens lekplats. Pim's. Carlings och H&M. Uteserveringar med vinglas, askkopp och filt. Åbrovallen. 

Jag njuter som mest av Ligga med huvudet på Jockes axel i soffan. Barn som precis har somnat. Utklassa mina vänner i spel. Salongsberusning på gott vin. Godkänt betyg. En städad utekväll då man både känner sig snygg och cool. Ett bra inköp till garderoben. Iris pussar.

Detta hör jag just nu, in skrivandets stund Fräsande kaffebryggare. Datorfläkt. Snabba kanpptryckningar. Klocktick. INGEN MUSIK? ... Nu, hör jag bara musik.

Om jag fick ändra en grej med mig själv vore det Min slappa inställning till viktiga saker. Jag vill bli bättre på att ta lite ansvar. Typ över pluggandet, ta tag i att betala räkningar innan datumen passerar, sluta impulsshoppa, laga närinsrik mat till Iris och sluta vara så förbannat slarvig och skaffa mig lite ordning på mig själv.

Allra bäst med mig är Att jag älskar mig själv. Min inneboende kärlek till mig själv har mina föräldrar stoppat i mig, med kärlek och omtanke och peppande ord. Sen har mina vänner och nära hjälpt mig att hålla kvar den. Men mest delaktig i det är jag själv. Jag har aldrig låtit någon komma åt den där känslan av att jag är förbannat bra och stark och fantastisk. Att livet går upp och ner beror inte på vem du är, det beror på hur du väljer att leva. Och så är jag rätt rolig och smart också.

Det ser jag fram emot Mycket! Att träffa Iris ikväll efter skolan. Kommande helg i sthlm. Att få gå på bröllop i sommar. Att bli tvåbarnsmamma. Att köpa hus. Att gifta mig. Att få öppna min dröm-second handbutik. Att leva ett grymt liv, fullt av val och kval.



Kommentarer
Postat av: Alabamasthlm

Mysig lista. Gillar speciellt "BB-natten då jag började älska Iris." Så fint.

2012-04-11 @ 17:41:55
URL: http://www.alabamasthlm.se
Postat av: Anna

du är så jävla bra på att skriva listor man verkligen vill läsa. För ofta är det ju bara korta meningar och trams egentligen. Men dina är superbra! Mer sånna!

2012-04-11 @ 20:07:01
Postat av: Camilla

bra skrivet :)

2012-04-11 @ 20:16:15
URL: http://camillaedlund.blogg.se/
Postat av: Pyttianna

Mysig läsning! :)



Kram

2012-04-11 @ 20:38:02
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Sandra

Oj, den här listan var så fin att jag nog tar mig friheten att norpa den, om man får? ;)

2012-04-11 @ 21:02:02
URL: http://rockgrodan.com
Postat av: Anonym

fin lista <3

2012-04-12 @ 13:08:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback