Namnsdag och tävlingar


 
Igår hade mössfrillan här ovan namnsdag. Och alla ni som känner en treåring vet att de tar alla möjligheter till storslaget firande som finns. Så när vi högtidligt stämt upp i ett unisont och fyrfalldigt leve till hennes ära vid uppstgning och serverat önskefrulle, bestämde hon att det inte bara var hon som skulle få njuta så av den här dagen. Nä alla ska få grattis sa hon och delade ut "Grattis så mycket på Irisdagen!" till alla vi mötte under förmiddagen, (vilket var två grannar, en brevbärare, typ åtta personer i mataffären samt kassapersonalen, en hund med tillhörade koppelhållare och en förskoleavdelning på utflykt) vilket minst sagt spred en härlig kalasstämning. 

Och tydligen ligger det i Jockes släkts gener att namnnsdagar är något som ska firas, så Iris farmor kom fram mot eftermiddagen förbi med namnsdagspresenter i form av:

 
1. Av namnsdagsbarnet utpekade - nya supersnabba springskor!



2. Bullar till oss andra.

Så lyckan var givetvis stor, både över bullar och skor. Ja, vi var faktiskt så lyckliga att Iris tävlingsprang ca 14 varv i hemmet "på tid" mot Ian och vann varje gång. Och jag och Jocke tävlingsåt 14 bullar var. Också det "på tid". Vem som vann? Ledtråd: Jag.

Slutsats - I vår familj kan en tävla i precis allt.
Och - 14 bullar ger magknip.
 
ajaj

 
 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Känner igen mej i dendär tävlingsfamiljegrejen. Ägnade liksom hela jul åt att försöka svälja superkryddan piri piri för att "det ger poäng". Skönt att man inte är ensam.

2014-02-12 @ 09:52:22
URL: http://mittimellanbarn.com
Postat av: Sofia Ekström

Alltså hon verkar va en så skön unge, såklart namnsdagen förvandlas till internationella irisdagen, ropen skalla, grattis åt alla!

2014-02-12 @ 09:54:29
URL: http://ekstromsofia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback