Fredag

Varför snurrar jorden alltid åt fel håll när jag vill le rakt in i solen? Vad är det för mening med en Gud om världen ser ut som den gör? Gud borde i såna fall få sparken och börja stämpla. Undrar vilket fack han är med i? Barnatårar skriker tyst efter hjälp från en beväpnad tonåring hög på krig. Skala ner på era tal ministrar och ta ett kliv ut. Håll ett möte utomhus eller snurrar jorden åt fel håll för er också? Stackars land. Fördärvade värld. Jag ger dig en sista chans.  

 

 

Hädanefter ska jag bara bada i den skuggiga delen av poolen.

 

 

En dator full med barnpornografi, en stulen bil och ett krossat fönster. Var finns ni? Var finns du? En kvinna kliver ut från ett hotell i röd klänning och hoppar in i en taxi. En trettio år äldre man kliver ut från samma hotell och hoppar in i en annan taxi. Människor på väg till jobbet går runt med vapen och larm i sina väskor. Åskan dånar ända in i märgen. Marken skakar så man blir alldeles stel. En man med hund skjuter vilt omkring sig och säger att han siktade på fåglarna som skrämde hans hund. Barn hoppar i vattenpölarna från gårdagens skyfall medans en man iakttar dom och ler. Klockorna från kyrktornet ekar ut i tomheten. Är ditt skift redan slut?

 

 

Hädanefter ska jag bara bada i den skuggiga delen av poolen.

 

 

Varför plockar du bara dom giftiga blommorna för pojke? Varför vill du ha taggar under din kudde? Klockan är tre, här är ekot. Långa tåg med skrikande optimister vandrar gatan fram. Jag sitter hellre stil och röker. Se dig omkring och räkna alla leenden. Blommorna kommer ändå vara vissna innan du hinner önska att dom inte var det. Du kammar luggen sned. Knäpper skjortan ända upp och tar dig ner till bussen. Ställer dig i kö för att sedan ställa dig i ett hörn. Slipper helst prata för tårarnas skull. Tar bussen därifrån men åker inte hem. Du åker för att plocka nya blommor i hopp om att hon ska vara där. Hon sover. Det står i tidningen. Mannen som sköt fåglar siktade inget vidare.

 

 

Hädanefter ska jag bara bada i den skuggiga delen av poolen.

 

 

Vattenpölarna har torkat upp men mannen sitter kvar. Han har glömt att knäppa gylfen. Politikerna fortsätter hålla sig inne trots vårvärmen. Klockan är fyra, här är ekot. En kvinna i svart klänning kliver ur en taxi och in på ett hotell. Vem kan man ringa? Solen skiner. Fredag halv fem och folk går ur huse till bolaget. Alla betalar med svarta pengar och dricker med röda läppar. Tänder du grillen älskling?

 

Kyrkklockorna har tystnat. Är du också på väg hem? Åker du kollektivt? 

 

 

Hädanefter ska jag bara bada i den skuggiga delen av poolen. 

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag älskar dig mer och mer för varje text !

2013-02-07 @ 08:58:31
Postat av: Henke

Helvete vad du är grym! Uppdatera oftare alternativt skaffa egen webbplats! dina texter är värda det =)

2013-02-07 @ 21:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback