Uppumpad julkänsla


Jaha kompisar. Hur är det med julkänslan? Här är det sådär i ärlighetens namn. När all snö snöpligt regnat bort och termometer visar +6 känns det inte alls som om det är dan före dan före dan före dopparedan. Inte alls faktiskt. Mer som slutet av oktober. Men vad kan jag göra åt vädret? Inget. Inget alls. Och julen sitter väl ändå inte i en halvmeter snö, knarr under skorna och röda pulkaåkningskinder...(jo) Jag försöker intala mig det iallafall.

 
Men eftersom vädret jobbar emot min julkänsla får jag själv jobba stenhårt på andra fronter för att pumpa upp den lite. Så nu har vi gått all in på julen här hemma. Ljusen brinner, klapparna ligger färdiga och gömda i garderoberna, granen står så grön och grann i grottan eh... stugen och barnen fick jullov igår. Mitt lov började på eget bevåg redan i onsdags - the benefits of egenföretagare/hemmajobbare.

Dessutom gjorde jag och Jocke det mest juliga en kan tänka sig igår. Vi åkte till Ica Maxi och julhandlade tillsammans med typ 28.000 andra skövdebor med grötcravings, skinksug och nötknäpparambitioner. Det var... svettigt. Dessutom är jag gift med en person som får rå-ångest och svimningskänslor av att trängas med folk. Han blir likblek och lite skakig i knäna av blotta tanken, så jag fick muta honom med en timmes egentid efteråt för att ens få honom från parkeringen och in i affären. Men allt gick bra och vi fick tag i det vi mest av allt behövde. En halmeter korv tillexempel. (OBS skämt - vem köper en halvmeter korv!?)

 
Och idag ska jag och barnen göra julgodis. Jag föreställer mig det hela som en idyllisk scen i nån Astrid Lindgren-julspecial då vi med hucklen om huvudet, förkläden och mjöl på näsan står och knådar skrattandes vid köksbordet i skenet av levande ljus. Men jag gissar på att det som vanligt kommer vara mest svett, panik och kladd överallt. Dessutom är jag skeptiskt till att mjöl används vid godisbak. Samt vet att mina godisgörsrskills som längst sträcker sig till smällt blockchoklad med puffat ris i. Men ändå.



Och köpt godis är ju ändå godast om ni frågar mig.
Vilket ni gör.






Kommentarer
Postat av: Rebecca

Hoppas ni får ett mysigt julbak! God jul! :)

2013-12-20 @ 12:12:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback