Tja Svempa!


Och hej vänner. Vi vaknade sannerligen till ett snöinferno imorse. Gatlyktorna svajade oroväckande, rutorna knirrknarrade och bilarna stod på kö i drivorna. Gulp. Min mest primitiva del av hjärnan tog över och jag och ungarna barrikaderad oss med filtar, kuddar och varm choklad på behörigt avstånd från de värst vindpinade fönsterrutorna. Med armarna runt barnen och Familjen Hedenhös på tv bestämde jag att vi skulle stanna inne idag medan stormen busade klart utanför. Jäkla Sven att komma här och hålla på.
 

Men efter ett tag, när vi käkat spagetti, eldat ett knippe ljus och lajvat julkalendern i timmar (jag har rollen som buttra farmor, Ian är farliga stadsministern och Iris coola Stella) yrkade barnen ändå på utgång. Och efter att ha bedömt läget som relativt oftarligt kämpade vi oss ut i blåsten och drivorna. I 20 minuter blåste vi än hit än dit och förfrös våra stackars näsor och fingertoppar innan en räddade ängel i form av Jocke uppenbarade sig runt husknuten och kunde locka in Iris till värmen igen. Iris, som förr var en snowhater av rang har nu fullkomligt accepterat sitt öde som nordbo och tagit snön till sitt hjärta. Vilket ju kan vara himla praktiskt tänker jag.

Synd att jag själv inte riktigt är där än...



Nu är det kväll och vi har precis skjutit tallrikarna med resterna från fredagsmiddagen ifrån oss, lagt ungarna och väntar in Kristinan Luuks "Vart är vi på väg?"-fråga. Så vi hörs imorgon.
 
 
 




Kommentarer
Postat av: Bella

Mysigt med snö! Skicka hit lite med posten?

2013-12-07 @ 21:10:54
URL: http://imsogoingfrench.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback