Mat och möte.


Hei amigos! Lite stressad. Jag ska nämligen vara iväg på ett möte om en kvart och här sitter jag byxlös och oklar. Typiskt mig. Dessutom har jag en liten person som står brevid mitt vänstra lår och intensivt vässar naglarna mot min bara hud. Risp risp risp. Aj!

Varför jag inte är klar? Jag var ju tvungen att äta såklart, vilket kan ta tid då en är urhungrig. Likadant varje höst, att jag blir nå så jävulskt hungrig alltså! Nån mer som känner igen sig? Kan det ha nån ting med arvet från våra förfäder och deras årliga mission att fylla på näringsdepåerna inför årstiden-som-inte-får-nämnas-vid-namn, månne? mvh hobby-teoretikern

 
Nyss slängde jag i mig ett gäng nudlar med satay, vilket var smarr. Men! Är så trött på kött.
Och eftersom vi gärna vill utöka vårt vegetariska receptutbud här hemma, och eftersom jag ska iväg en sväng här nu och inte vet när jag kommer tillbaka, kan ni väl under tiden roa er med att slänga in några bra och asgoda veggo-recept åt oss? Gissar på att ni sitter inne på ett helt gäng! För visst gör ni?






Kommentarer
Postat av: Josephine Foto

Bönbiffar. Mixa t.ex. Kidney och kikisar(efter smak och tycke) med ägg, ströbröd, kryddor, lite vitlök. Klicka ut i en stekpanna i med mycket olja och stek på båda sidor. Mycket smarrans.

Rödbetor gratinerade i ugn med chèvre och honung är en oslagbar klassisker. Förkoka några färska rödbetor i ca 1 timme, skär upp dem i valfri form och lägg i en form/plåt. Drös på på chèvreost, honung, salt och peppar och kör in dem i ugnen tills du tycker de ser färdiga ut. Helt gudomliga!!

2013-08-21 @ 13:54:39
URL: http://fotografjosephine.blogg.se
Postat av: hantverksbloggen.blogg.se

Min egna lilla uppfinning är att koka exempelvis tagliatelli (annan avlång pastasort går också bra) och sedan sätta i lagom mycket valfri mjukost, tänk mjukost från Bonjour. Antingen kan man nöja sig med det, eller så kan man slänga i lite oliver och annat gott. Hur barnvänligt det hela är törs jag inte svara på, men fort går det att laga i alla fall!

2013-08-21 @ 14:07:18
URL: http://hantverksbloggen.blogg.se/
Postat av: jonna

Tipsar om en blogg istället. En fantastisk blogg. lillamatderiven.blogspot.com

2013-08-22 @ 09:47:26
Postat av: Ellen

Mitt bästa tips är bloggen vegoriket.se. Jag är inte vegetarian men blir fruktansvärt inspirerad av recepten i bloggen. Lagade en lasagne med mandelpesto från bloggen och det var den bästa lasagne jag har ätit, väl värd det extra jobbet med att göra egen pesto.

2013-08-22 @ 11:09:21
Postat av: Erika

Mitt bästa tips är nog Ernst lyxpytt som är jättegod även utan köttet! Kan inte svara på barnvänligheten, det beror ju lite på vad dina ongar är vana vid :) Men den är supergod!!
Här är länken: http://www.recept.nu/ernst-kirchsteiger/varmratter/gronsaker--potatis-och-andra-rotfrukter/ernsts-lyxpytt-med-rodbetstzatziki/ :D

2013-08-22 @ 13:26:41
URL: http://pinkdots.blogg.se
Postat av: Julia - Chasing Vintage

Världens bästa veggietacos:

Stek ett gäng tunna champinjonskivor i smör och vitlök. (kanske persilja också om man har, och vitt vin!)
Öppna en burk majskorn (eller frysta i påse, eller avskrapade från majskolv)stek dessa i lite olivolja och burrito/fajitas/tacokrydda
Skiva en avokado

Ta fram såna dära smarriga mjuka tacobröd (enchilladas?)
Dunka i lite av varje, plus alla typer av sallad, tomat, gurka, liknande gröna saker man vill ha.

Häll i lite creme fraiche med vitlök/peppar/salt

ÄT! Så himla vansinnigt gott.

2013-08-22 @ 15:13:44
URL: http://chasingvintage.se
Postat av: Josefin

Har ett tips på en megagod veggi-pasta!
Du behöver: pasta, mascarponeost, pinjenötter, spenat och soltorkade tomater.

stek pinjenötterna i en stekpanna så de blir lite bruna o lägg sen på en tallrik bredvid. häll i mascarponeost, pinjenötterna och soltorkade tomaterna (som du kan klippa i lite snabbt i mindre bitar) och sist även spenaten.. låt koka upp! ät! SÅÅÅ GOTT. Mums :)

2013-08-23 @ 13:33:39
Postat av: Elin E

Bloggtips med massa recept: http://vegoriket.se

Annars bör ni prova dessa: https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/vegetariska-frikadeller/

Men glöm inte att krydda på lite extra! Frikadellerna är jättebarnvänliga eftersom texturen är väldigt köttlik, de går fort att göra, de blir många små bullar och de är JÄTTEGODA! Vi gjorde en stor laddning till vårt vegetariska julbord :)

2013-08-25 @ 12:55:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback