Bildkavalkad götet style



Onsdagen den 31 juli 2013, klockan 10.06 klev en förväntansfull förstagångsresenär med färdmedlet tåg in i en kupé. Det var livat!


...i ca 15 minuter. Sen blev det som vanligt lite kinkigt med stillasittandet/ljudnivåhållandet. Tur att treårsföräldrar ofta är så pass synska att detta kunnat förutspås och diverse mutor och lockbeten kunde halas upp i tid.


Efter att ha tävlat i "kan Göteborg bäst", och gått fel båda två, kom vi efter 40 minuter äntligen fram till hotellet, kunde slänga in väskorna och knatade sedan direkt vidare till dagens slutdestination Liseberg där Iris direkt blev hedersmedborgare i den självständiga republiken Kaninlandet. Vilken fest!


Och där blev vi sedan kvar 13-23. Ojojoj, denna lilla karusellfantast! Hon rusade mellan attraktionerna, den ena vildare än den andra och vårlade: "JAG VILL ÅKA DENNA! OCH DEN! OCH DEN DÄR JÄTTELÄSKIGA! ÄR DET MIN TUR SNAAAAAART?!?!"
Och vi vuxna tråkisar ba: "Ööh eh... nä.... Stå i kö först"

Stå i kö var inte riktigt Iris grej. Och stå i kö med en Iris som inte uppskattade att stå i kö var inte riktigt vår grej.
Men vi kämpade på och det var det värt för att se de där 15 sekunderna av glittrande ögon och höra det lyckligaste magpirr-tjuten någonsin. Att Iris somnade av utmattning i vagnen när det mörknat för länge sedan med kaninöronen på svaj och popcorn strödda i knät var liksom ett kvitto på hur bra dagen varit.


Dag två började inte sämre den när alla barnen på hotellet blev uppraggade av en busig kanin som absolut skulle starta dagen med ett pass kurragömma i trädgården.


Sedan fortsatte vi hit. Men det var inte riktigt Iris kopp med te. Eller ja, låt mig lista hennes favoriter:

1. Lekskeppet utanför
2. Långhalsen utanför
3. En blinkande polisbil (våning 3)
4. Dinosaurieshopen (våning 4)
5. Två stycken dinosaurier i utställningen som inte var "för leskia" (våning 4)

Inga naturvetenskapliga tendenser hos den ungen inte.

"Jeteleeeeeskiiiiit! Faktiskt"
 
Och eftersom vi inte ville plåga vår dotter med mer experiment, akvarium och rengnskogssafaris begav vi oss iväg för att hälsa på Alfons Åberg istället.


Och det, mina vänner är mitt hetaste göteborgstips för er med glin mellan 1,5-5. Perfekt målgruppsanpassat för människor som gärna åker rutschkana inomhus, gillar att klättra i trädkojor, flyga helikopter och är baddare på att laga låtssasmat av luft. Skulle Iris förstå ordet höjdpunkt hade hon lätt angivit detta besök som just det om hon fick frågan.


När det sedan nalkades stängning hos Alfons, men fanns ytterligare en timme kvar att tillgodose innan tåget rullade hem mot slätten igen, bejakade vi vuxna några av våra personliga intressen som snabbast.

Jocke: Livsnjuteri på uteservering med ett glas vuxendryck
Tilda: Klädinköp till sig själv IFRED

Iris hängde helst på Jocke när hon fick välja. Då med barndryck i sitt glas givetvis. Sedan blev det som vanligt lätt språngmarsch tillbaka till tåget och 1 2 3 tjoff! så var vi hemma igen.




Kommentarer
Postat av: Zombie - Devouring Brains Since 1984

Vad mysigt ni verkar ha haft det :)

2013-08-02 @ 10:38:50
URL: http://voodoobunny.se/blogg
Postat av: Sofi

Jag vill vara Iris och växa upp med er! Lyllo den ungen!

2013-08-02 @ 22:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback