Valborg.


Hej vänner! Idag är det valborg och jag hoppas att ni ska iväg och göra något roligt, alternativt vara hemma och göra något mysigt. Nån kanska ska kika på nån eld. Nån ska sjunga i kör om vintern som rasat och allt det där. Nån ska ikläda sig studentmössa. Nån ska ladda upp sin demonstrationslusta inför imorgon. Nån ska gå på fest. Och nån ska kanske skjutsa sitt barn på fest. Nån ska ta sin första fylla.

Snälla du, lilla någon med siktet inställt på första fyllan. Ta hand om dig ikväll, och ta hand om varandra.

Jag minns hur der var. Man hade tisslat och tasslat i skolan hela dagen. Nån hade fixat häxan. Nån hade ett paket cigaretter. Nån hade ordnat skjuts av brorsans kompis flickvän ut till elden. Vi var många som skulle med men vi var bara en som fick åka till sjukan. Blåslagen och borta. Rånad, hotad, illa tilltygad och ledsen. På tok för liten och jätterädd. Telefonsamtalet dagen efter var en knytnäve i magen. Vi hade lämnat och hen blivit kvar. Samvetskval och tårar.

Kom ihåg att det bästa man kan ha är en vän som aldrig lämnar dig ensam. Som trots att du fått i dig en burk bärs för mycket stannar hos dig, ringer någon trygg och klappar dig på ryggen under tiden. Så om du så nödvändigtvis känner att du måste dricka av den där häxan ikväll, gör det med människor du kan lita på. Kram




Kommentarer
Postat av: Sandra

Väl skrivet Matilda! Hoppas du har haft en mysig Valborg. Själv har jag "firat" med en lite febrig femmånders och godis till mig ;-)

2013-04-30 @ 23:01:56
URL: http://glagla.blogg.se
Postat av: Milla

Bra text! Hear hear sister!

2013-05-01 @ 01:10:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback