Att börja träna.


Gosh.
Här ligger jag med träningsvärk i mjukrumpan. Och i magen. Och i ryggen. Och i benen. Framförallt ska jag säga, i benen.

Jag har nämligen börjat ta tag i kroppens fysiska förfall efter graviditet nr 2. På många plan älskar jag min kropp så otroligt mycket mer nu efter graviditeterna då den har visat på förmågan att att bära och föda två friska barn på 3,5 och 4,5 kilo. Starka fantastiska kropp!

Men kondition och fysisk styrka har fått stå åt sidan under graviditetetna och efteråt. Min kropp ÄR och kommer alltid att vara märkt av barnafödande, både utseendemässigt och känslomässigt. Putmage och bristningar är inget jag lider av, jag gillar de tvärt om. Krigsskador liksom :) Men nu jävlar är det dags att kriga tillbaka kroppen som jag vill att den ska KÄNNAS. Hur den ser ut är lite skit samma, a eller ja... Liiite mindre maghull och bättre hållning skulle självklart vara välkommet om det kom på köpet liksom. Men styrka och energi är mål ett och två.

Vad gör jag då, för att uppnå den hör typen av träningsvärk jag ligger och brottas med just nu?

Jo serrni. Lyssna nu.


Först springer jag två gånger i veckan à ca 5km/pass. Har hunnit med tre löppass hittills och springer 4e imorgon. Och det har gått jävligt bra! Känns i kroppen att löpvanan finns, trots uppehållet, även om konditionsnivån bör jobbas ordentligt på.

Sen kör jag också 15-30 min hemmaträning fyra gånger i veckan. Övningar med kroppen som verktyg, samt lätta vikter som komplement. My god, här kommer träningsvärken ordentligt vill jag lova. Pust!

Och så minst två långa och raska (helskotta vad jag avskyr det ordet) förmiddagspromenader på ca en timme en och en halv, med vagnen när Iris när på fsk. Detta började jag med direkt efter förlossningen.

Mer gör jag inte.
Maten låter jag bli att pilla med. Äter så varierat som möjligt och alltid så jag blir mätt. Jag ammar ju för sjutton! Lite mindre sött och försöker tänka på om jag verkligen är sugen än att bara äta "gott" av vana. Pizza slutar jag liksom aldrig med. Varje söndag - det är tradition!

Med det här har jag som mål att känna mig stark, frisk och energifylld till sommaren. Absolut inga beachkroppsdrömmar, nä nä. Inga andra än att kunna njuta till fullo av sommaren -13, tillsammans med mina barn och min stärkta kropp.



Här kan man barnvagnspowerwalka av bara sjutton.



Kommentarer
Postat av: Diana - Level Up!

HÄRLIG jäkla inställning och underbar freking bild!!

Tips är att direkt gå in o regga dig på Funbeat för att få belöningen att registrera träningen efter varje pass. Man blir så stolt när man ser sin lilla månad med massor av små träningar som är utförda:) if i can see it- it happend, liksom;) och så lägger du till mig som vän;)

2012-11-13 @ 15:28:35
URL: http://levelup.blogg.se
Postat av: Rebecca

Underbar inställning!

2012-11-15 @ 14:33:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback