Retroaktiv prisförståelse


Hej kompisar! För några veckor sedan spankulerade jag runt i en modeaffär. Låt oss kalla den för.... HM. Jag var på jakt efter ett par svarta byxor. Efter att ha cirkulerat golvet några vändor, klämt, känt, suckat och varit ickenöjd med flertalet såg jag plötsligt en ställning jag inte lagt märke till tidigare. Där hängde svarta byxor av modell skitsnygga - PÅ REA! *änglar kom ner från himlen och kastade glitter och färska blommor över ställningen* Jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg prislappen - 50 spänn för ett par skitsnygga perfekta brallor!? OMG och allt det där.

Minns att jag tänkte att de nästa va för bra. Varför kostar ett par jätteperfekta byxor bara 50 kronor? Men den tanken slog jag snabbt ur hågen när jag provat, älskat och betalat.

Men nu, några veckor senare är det helt glasklart. Tillåt mig punkta:

1. De drar till sig ludd nå' jävulskt.
Gå förbi ett dammkorn och vips så sitter det på brallan. Betänk att en människa med genmsnittlig rörlighet går förbi ca 2.000.0000 dammkorn om dagen. Betänk alla dem på mina byxor.

2. Har en knäppt dem är de OMÖJLIGA att knäppa upp.
De har en liten smidig dragkedja i sidan. Mycket smart och snyggt kan tänkas. Men för att dragkedjan ska hållas på plats krävs det att en knäppen en liten, liten, liiiiiten knapp bakom dragkedjan i ett minimalt litet knapphål. Ok, knäppa dem går relativt lätt, men knäppa upp? Det är jämförbart med att bryta sig ur Alcatraz. Minst sagt. När en är t.ex kissenödig är den eganskapen hos en bralla INTE att rekomendera.
 
3. De har inga fickor.
Fickor = en småbarnsförälders viktigaste verktyg för att klara dagen. Att gå hemifrån utan russin, nappar och näsdukar är som att skickas ut i djungeln utan machete, tändstickor och rep. Du är dödens. D.Ö.D.E.N.S.

Och nu är det helt glasklart för mig varför de kostade 50 kr, för mer kan en väl inte begära för ett par luddiga, utbrottssäkra, kissfläckiga och ficklösa brallor? Egentligen borde de varit helt gratis.

 
 

Kommentarer
Postat av: J

Hahaha, åh, igenkänningsfaktorn!

Svar: Haha :)
OPROFESSIONELL | allmänt awesome

2014-05-09 @ 10:25:10
Postat av: Ida

Hahahahahaha,kan riktigt se det framför mig! Har gjort likande köp alltför många gånger!

Svar: Att en aldrig lär sig! :)
OPROFESSIONELL | allmänt awesome

Postat av: Stina - Tillvaron.se

Haha, +1 på den! Jag lär mig aldrig.
/Fyndar´n

Svar: De har sina knep, affärerna ;)
OPROFESSIONELL | allmänt awesome

2014-05-09 @ 14:52:12
URL: http://tillvaron.se/stina
Postat av: Victoria Utbult

H&M borde betala sina köpare för att bära deras ficklösa byxor. Fickor är det bästa som hänt kläder någonsin! Varför kan inte tillverkare av damkläder inse det?

2014-05-09 @ 16:06:36
URL: http://vicachu.webblogg.se/
Postat av: Lina

Men nuuu ska jag sprida frälsningen! De bästa svarta jeansen hittas på Vero Moda av märket Pieces! Bra stretch, lagom tjockt tyg, håller färg, högre midja, tighta som fään.

2014-05-09 @ 21:28:54
Postat av: Gunilla'bonusmamma'

Tänk om du lagt ut många hundra lappar o de ändå va skit,då över lever man femtio lappen

2014-05-09 @ 23:13:13
Postat av: Anna

Eller så beror det låga priset på att en underbetald kvinna sytt dom i ett land långt borta från din verklighet.

Svar: Den problematiken är jag väl medveten om.
OPROFESSIONELL | allmänt awesome

2014-05-10 @ 19:42:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback