#8emars




Idag, en viktig dag. Internationella kvinnodagen *fanfartut*

Det ska vi givetvis uppmärksamma dagen lång. Jag tänker faktiskt inte gå in närmare på varför det behövs en kvinnodag. Det går det alldeles utmärkt att använda kunskap, sunt förnuft och google till. Eller en bok. Eller ännu hellre flera böcker.

Feminism är en kunskapsfråga och att Sverige INTE är jämställt är fakta. Det är givetvis skitjobbigt att höra på folk som dagarna i ända vill hävda motsatsen, att Sverige visst är jämställt och att feminismen är onödig och att den gått på tok för långt (hahahhahahahhahhahahha liksom). Så det skippar vi tycker jag och fortsätter att peka ut fel, orättvisor, diskriminering, sexualisering, objektifiering, hot, sexuella övergrepp, våld och hat mot kvinnor istället. Så som vi alltid gör och kommer fortsätta göra tills det inte behövs längre. Det skulle tydligen vara 2205 enligt rapport. Så då känns det ju extra viktigt att föra vidare det till barnen, eftersom de ska föra vidare det till sina eventuella barn och att de i sin tur ska föra det vidare till mina eventuella barnbarnsbarn - som KANSKE kan få uppleva hur det är att leva i ett jämställt land (vi kan ju givetvis hoppas att det går snabbare än så).

Och ja, jag har givetvis redan stälts inför frågan om varför det inte finns någon internationell mansdag. *himlar med ögonen* *gör kräkljud* *samlar mig*

Och som svar på det kan en välja följade svar:

1. För att det finns 364 stycken. Varje dag utom just 8e mars är internationella mansdagen (åter igen - se på nyheterna, läs en bok osv)

eller

*kollar i almanackan*

2. 19 november - internationella mansdagen! Varsågod att uppmärksmma bäst ni vill.

 






Kommentarer
Postat av: Jenny

Åh! Heja heja! Lyssnade på en diskussion mellan några "trögfattade" killar om att de är orättvist med en kvinnodag... Ville bara skrika att det är alla andra dagar. Män är inte nedtryckta på samma sätt som vi kvinnor är, även om de förekommer att män blir nedtryckta. Heja att denna dagen uppmärksammas i media. Tycker alla människor med en hjärna borde våga kalla sig feminist. (alltså alla människor?)

2014-03-08 @ 13:01:49
Postat av: Isa

<3

2014-03-08 @ 20:04:19
Postat av: mirijam

Och de som klagar på att det inte finns en internationell mansdag är säkert samma människor som blir sura över att bröstcancer får mer uppmärksamhet än vad prostatacancer får, trots att män också kan drabbas av bröstcancer medan cirka noll procent kvinnor får cancer i prostatan. Samt: MEN ENGAGERA ER DÅ I PROSTATACANCERFRÅGAN OM DET ÄR SÅ JÄVLA VIKTIGT FÖR ER och då ba: "eh nä men alltså jag tänkte mer generellt". Åh, orkar inte.

Svar: Amen eller hur! Otroligt mycket gnäll och ingen verkstad.
OPROFESSIONELL | allmänt awesome

2014-03-10 @ 11:43:29
URL: http://mirijam.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback