Helgdagarna som gått


Tjena kompisar!
En skulle ju kunna tro att med lov blir det mycket tid att knåpa ihop litterära mästerverk här på bloggen, men betänkt då att hushållets två minstingar OCKSÅ har jullov. Så det blir faktiskt betydligt mycket mer tid på att koka makaroner (det enda de äter nu för tillfället), ligga på trasmattan i barnrummet och köra leksaksbil i rusningstrafik, lajva att jag är Glasögonsmurfen/Gargamel/Gammelsmurfen och annat skoj. Och med skoj menar jag tråkigt. Jag är absolut ingen lekförälder. 


Annat vi gjort är att slänga ut den där julen och, till Iris absoluta förtjusning, plundra granen på smällkarameller och polkagrisstänger. Äntligen! Ge mig nu vår och tulpaner och annat färgglatt på direkten tack.
 
 
Sen har vi vuxna varit iväg på 60-årsgalej. Alltså två samanslagna 30-årsfester för två fantastiska människor. Temat var sport och uppdraget var maskerad. Jag kliade länge mitt huvud innan jag bestämde mig för att vara engelsk os-ryttare (pga snygga sportstil och att jag ej ägde något sportigare). Jocke var boxare med sminkad blåtira, och jag kanske har en karriär inom sminköseriet då två av varandra oberoende personer bekymrat frågade Jocke under kvällen vad han råkat ut för. Bra betyg åt mig och min lelle pensel alltså.


Såhär såg jag ut (minus hjälmen, som var så tung, och spöet, som var så farligt, att jag lade undan dem båda ganska omgående). 

 
Men nu är sista dagen på det här lovet kommen och jag hör hur barnen barnen tisslar och tasslar om "föjskolan" och "kåååmpisarna" de ska få träffa imorgon. Och jag omfamnar verkligen den där vardagen som följer med konceptet förskola. Lov i all ära, men jag blir knäpp i skallen av all tid jag har ansvar för att göra meningsfull åt familjen. Pallar liksom inte trycket.



Kommentarer
Postat av: Jessica

Haha, gillar verkligen hur nästan allt på bordet står på höger sida och inte vänster!

2014-01-06 @ 15:50:13
URL: http://isaelle.blogg.se
Postat av: astrid

Längtar också tillbaka till skolan/vardagen nu, och jag har inte ens barn.
Att underhålla två barn i typ två veckor kan ju inte vara det lättaste.

2014-01-06 @ 16:41:22
URL: http://envig.blogg.se
Postat av: spiderchick

haha EXAKT så där ser en dressyr-ryttare ut, det är min fulla övertygelse. Stallet nästa?

2014-01-07 @ 12:06:57
URL: http://spiderchick.nu
Postat av: Annica

Åh älskar att du är öppen med att det inte alltid är helt enkelt att vara hemma och stå för meningsfull underhållning för småbarn :) hyfsat ny läsare och kommer garanterat fortsätta! Så skönt att läsa blandningen av din ärlighet och ironi :)

2014-01-07 @ 12:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback