Jag, en knarkare

 

Jag sitter hemma när suget slår till. Suget efter ett rus. Jag reser mig och börjar rafsa omkring i skåp och lådor. Jag vet att vi ska ha lite hemma. "Men vart fan är.. vart har vi lagt...?" irriterade tankar samtidigt som hjärtat börjar skena.
*dunk dunk dunk* 

Jag måste ha nu. Måste ha NU! Efter en stund får jag motvilligt inse att det är slut. Det finns inget hemma. Avgrund.

Vad fan gör jag? Hur ska jag överleva? Jag sätter mig på golvet, med ryggen mot väggen och drar upp knäna under hakan. Stänger ögonen och vaggar, fram och tillbaka. Och så! Från en plats långt bak i hjärnan kommer det till mig. Stället där jag vet att det säljs. Yes! Knyter handen som i seger. Snabbt drar jag på mig jackan. Händerna darrar, kan knappt dra igen dragkedjan. Abstinensen är stark.

Hukande skyndar jag nerför trapporna. Möter en granne som inte hälsar. Ut i snålblåsten och regnet. Fy fan. Men suget driver mig vidare. Alltid. Tra hojen ner till centrum, snabbt snabbt trampar jag. Väl där slänger jag cykeln infrån mig, sneglar över axeln. Kusten klar! Hastar in. Korridorer och långa gångar. Människor som inte möter min blick. Lysrörsbelysning. Längst in hittar jag det jag kom för. Räknar pengarna i fickan. Ja, det räcker. Men affären drar ut på tiden. Nån innan krånglar med krita och avtal. Skyyyyynda! Jag trampar i på stället. Biter mig hårt i läppen.

Men så äntligen, äntligen har jag det i min ägo. Vilken jävla fest. På parkeringen utanför, gömd bakom en bil, stillar jag suget och allt blir bra igen.




 

Kommentarer
Postat av: Malin

HAHA så gott så jag förstår dig!!!!

2013-10-24 @ 21:56:34
Postat av: aasaandqvist.blogg.se

HAHA, du är så himla bra på att förklara saker för så är det ju alltid med pepparkakor! :)

2013-10-24 @ 22:19:29
URL: http://aasaandqvist.blogg.se/
Postat av: Sanna

Hahaha jag blev lite orolig först ;D

2013-10-25 @ 07:58:37
Postat av: lady

Vilken härlig blogg du har! Du skriver på ett uppfinningsrikt och roligt sätt :)

2013-11-01 @ 00:07:45
URL: http://ladyanonymous.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback