Frågor del 2 - Allmänt



Hur går det med miljö-/ekotänket? Hur lever ni miljösnällt enligt dig? Kram
Tackar som frågar :) Det går bra. Urbra faktiskt!
Saker och exempel jag spontant kan komma i frågan hur vi lever miljösnällt är:

- En vegetarisk vecka i månaden + en vegetarisk dag resterande veckor. Att dra ner på köttkonsumtionen är nödvändigt, speciellt då vi i detta otroliga välfärdsland har typ miljoner andra alternativ att stoppa i oss än just mängder med kött. Att vi inte slutat helt med kött är... för att det är så förjordat gott! (guilty) Men dra ner, det fixar vi galant.

- Bytt ut följande produkter mot ekoalternativ: kaffe, bananer och vindruvor (tänk då även på russin och vin), mejeriprodukter, kött och potatis.

- Handlar mycket second hand/begangnat. Inte allt, men i mesta möjliga mån.

- Dragit ner på konsumtionen betydligt. Behöver vi verkligen äga allt? Nä. En kan låna, hyra och samsas om grejerna. Betydligt hållbarare.

- Åker bil i minsta möjliga mån. Du har ju två ben som funkar galant att transportera dig med. Iallafall kortare sräckor. Och cykla och åka buss är också coolt (har dessutom inget körkort själv, så för mig är det superlätt att inte åka massa onödig bil).

- Minskat på plast och gift. Plast är skit- det är sen gamalt. Samma gäller för gift i... ja typ allt. Kolla upp, vi kan alla giftrensa lite. Sen är det himla himla himla bra att panta och sopsortera också. Glöm inte det i förmån för annat.

Vi går i stort på känslan att alla kan göra något för att vara snälla mot miljön.
Testa, det är inte alls svårt!

 

Vill ni bo i S-town hela livet eller kan ni tänka er att flytta till Göteborg? Ungefär snarast? (Eller helst, lite utanför Göteborg åt mitt håll ;))
Åh! Absolut skulle vi kunna tänka oss Göteborg (då helst brevid er vid nya huset nära havet - såklart!) Men kruxet ligger i att vi redan fått smak, och därefter mersmak, på småbarnslivets goda dvs närhet till släkt/vänner och i förlängningen också en uppsjö med barnvaktsalternativ ;) Höhö. Skämt och sido. Göteborg blir säkert ett starkt alternativ när barnen blivit lite större.



När känner du dig: 

Allra stoltast? När barnen får beröm (lever genom barnen javisst) eller när jag har jobbat bra samt får uppskattning för min person.
Allra snyggast? På väg hemmifrån ut på nått kul, med ett halvt glas göra-sig-i-ordning-vin inanför lillvästen och nykammad lugg. Då! Eller när jag kollar på våra bröllopsbilder. Vilken puma han gifte sig med, Jocke.
Allra mest tillfreds med livet? När jag beskådar min familj lite på avstånd.
Allra argast? När jag läser sånt här. Eller ser sånt här. Och farmförallt sånt här. Då slår jag ashårt på soffkuddarna och vrålar: GAAAH VARFÖR ÄR VÄRLDEN SÅHÄR JÄVLA VIDRIG?! i affekt.


Hur hittar du modet att kalla dig feminist öppet? Jag försöker våga så ofta jag kan, men upplever ibland att jag känner mig utsatt iom det? Snälla hjälp mig att våga :) Kram och tack för en bra blogg
För mig har det aldrig varit svårt. Jag tänker som såhär:
Feminismens kontenta är en strävan efter jämställdhet på alla plan, dvs socialt, politiskt, ekonomiskt, akademiskt för alla människor oavsett kön. sexualitet, etnicitet osv. Det kan inte vara något negativt eller något som folk egentligen vill ifrågasätta (annat än antifeminister, rasister och andra PUCKADE DÖMHÖVVEN) och har folk ett problem med att jag eller du kallar dig för feminist, ligger det ofta en i okunskap eller fördommar i botten. Alltså ligger problemet med feminism hos dem än hos dig, och i förlängningen bara blir det enbart their lost. Klart du ska våga! Kram

Sofia
(...) Och så undrar jag vad du älskar att göra bara för dig själv, ett svar om du har en timme, ett annat om det gäller en kväll och ett tredje om det är en helg!

En timme: Äter i lugn och ro.
En kväll: Går ut och dricker vin med polare
En helg: Vilar, skriver, lyssnar på musik, läser, långpromenerar, ja typ allt sånt därn't klyschigt en kan komma att tänka på som förälder och samt som jag har ett uppdämt behov av att göra och som inte riktigt kan tillfredställas ordentligt under en timme eller en kväll.

En till fråga! Vad pluggar du?
Just nu: Genusvetenskap. Distans. Väver in det i min marknadsföringsutbildningstjotabläng.

Camilla:
Exakt vad är det för företag du och Moa ska starta tillsammans? Vad kommer ni att sälja/göra/tjäna pengar på? 
Eftersom vi inte startat upp, och därför är lite rädda om affärsidén osv. kan jag inte gå in EXAKT på vad det är vi ska göra, mer än att säga att vi ska pyssla med konsultationer, marknadsföring för sociala medier, föreläsingar samt limma ihop allt med podden.





Så Malin och Lois/Ohemul

Se ovan. Där har ni när-jag-blir-stor-ska-jag-bli-jobbet (om än i lite flummiga ordalag):


Tjing!





Kommentarer
Postat av: J

Hehe, strålande- hoppas att de växer upp fort! ;)

Vi lär väl inte bo kvar där då dock i och med att min smak för det beskrivna också är stark. Så- vad sägs om Stockholm 2020?

2013-10-20 @ 12:58:04
Postat av: J

Säg till om ni behöver hjälp med att titta igenom affärsplan, kontrakt etc förresten! Låter som en toppeninriktning för er :).

2013-10-20 @ 13:00:37
Postat av: Emma

Tack för kloka, ärliga och vettiga svar! Jag läser gärna mer om både feminism och jämställdhet och miljö/eko/secondhand. Jättespännande och otroligt viktigt. Skönt att få fler ord att sätta på sina egna tankar och argument när man försöker påverka sin omgivning. Podda gärna om det också! :D

2013-10-20 @ 21:10:42
Postat av: Jennifer

Du får sluta vara så rolig. Jag skrattfrustade just ut snor på min banan!

2013-10-21 @ 18:52:45
URL: http://provoceramera.blogg.se
Postat av: Josefine

Men alltså bilden! ♥ Ni är ju bara för vackra!

2013-10-21 @ 20:23:22
URL: http://yohseefeen.blogspot.de/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback