Frågor del 1 - föräldrafrågor


När känner du dig som världens bästa/sämsta förälder?
Bästa:
När barnen skrattar, mår bra är, mätta, rena, trygga och sams.
Sämsta: Efter att jag fräst åt dem en halv dag och de nu ligger och sover och jag vill re-winda dagen och bara lyssna, klappa, krama och ha outtömligt tålamod. Då gör det ont.


Några tips för att överleva kombinationen bebis som inte sover på nätterna (9månaders bebis) samt begynnande trotsålder? 
Asså, nä. Jag är sämst på sånt där. Bryter ofta ihop och skriker in i en kudde. Men - försök få tid för dig själv. Gå ut och gå eller kom hemifrån och gör saker som är kul - UTAN barn. Och ta varannan natt! Även om det är du som är föräldraledig (eller din partner). Tänk såhär; att vara hemma med barn är ett jobb, precis lika viktigt (om inte viktigare) och svårt (om inte svårare) att sköta bra med sömnbrist som vilket annat jobb som helst.


Förstår att du är stolt över dina barn hela tiden men finns det tillfällen som det värker extra i mammahjärtat av stolthet? När dem gör nåt tex.
Ooo ja! Här kommer några exempel:
- När jag märker att stora är en fin kompis.
- När vi går på utvecklingssamtal och BARA får höra hur fantastisk stora är på fsk eller när förskolepersonalen tar mig åt sidan för att ösa beröm över storbarnet rent spontant.
- När lilla lär sig nya saker genom att bara iaktta och härma sin syster.


Vill ni ha fler barn eller räcker det med två? :)
Ja. Det vill vi jättegärna ha. Fast rent spontant känner jag att jag ALDRIG vill vara gravid igen... Men barn är väl ett paketerbjudande, och vem är jag att bara plocka det göttigaste liksom? Fast fördel på graviditetssidan: uppleva en förlossning till - coolast ever. Men vi har bestämt att vi väntar några år med nummer tre eftersom det finns saker vi känner starkare för att göra de kommande åren än just göra/bära/föda/ta hand om ännu en bebis. Men säg om fyra fem år?

Rebecca skriver:

halloj! 
Undrar hur man på bästa sätt överlever övergången från enbarn- till tvåbarnsfamilj. Här blir det en bebbe till i vinter och jag är lite smått rädd inför det stundande kaoset. Hur överlevde ni?
Oj. Det vet vi knappt själva... Nä, nu ska jag inte skrämmas. Det var inte alls så farligt som vi hade hört ryktesvägen. Jag tyckte personligen att övergången från noll till ett barn var betydligt mycket jobbigare än från ett till två. Du är ju ändå redan inne i den psykotioska värld som kallas föräldraskap den här gången. För oss gick mycket på känsla och erfarenheter från innan och vi slapp lära oss hur en är förälder helt från grunden. Men ska jag ge ett konkreta råd skulle det vara följande:


- Var ett team. Ta ansvar tillsamans och var lyhörda för varandras signaler. Jobba ihop istället för att slita var för sig.
- Sov (i pass) och ät. Sov en timme när det behövs och ge din partner samma möjlighet. Fyll på med mat (pizza är också mat om ingen orkar laga samt bra med mat du kan äta med en hand).
- Köp läget. Det blir som det blir. Det kommer aldrig var 100% utmärkt. Ingen skam i det.
- Tänk: "det går över". Skillnaden från med första är ju ett en faktiskt vet att det är SANT. Alla fashelveten, tandsprickning, kolikpanik och annat skit går ju över. Och du har gjort det förr, det är inget nytt. Du grejar det för du är en superhjälte!

Grattis till nummer två föresten! <3



Jag undrar hur ni valde namn till barnen, vart fick ni inspiration ifrån? Vi ska få vårt andra barn nu i vår och har svårt att komma på ett namn som passar till Sixten.
Med Iris var det ingen direkt tanke. Vi hade faktiskt typ bestämt oss för ett annat flicknamn, men så slängde Jocke ur sig: "Iris är ett fint namn" över middagsbordet en vecka innan hon kom, och ja ba: "HAHAHAHHAHAHAH! IRIS? HAHAHAHA är du galen? Kommer aldrig på fråga!"  För att sedan se när hon föddes att det faktiskt VAR en Iris och att jag typ ÄLSKADE det namnet mest i hela världen.

Ian är döpt efter Ian Curtis

Och nu verkar det ju som att vi får köra på namn på bokstaven I, så inte ett ev syskon skulle känna sig helt utanför i barnaskaran. Nästa unge ska nämligen heta Idde (är vi bergsäkra på). Så du kan få snegla på mina finaste namn som inte längre "passar" om du vill:


Axel
Otto
Jack
Alve
Vide
Finn

Estrid
Nike
Stella
Janis
Stina
Py

(och Sofia, här är alltså alternativen)


Kommentarer
Postat av: Ida

AHHHH! Om vi får en lillebrölla till S är vi bergssäkra på att han ska få heta Otto. Fler twinspoäng till oss!

2013-10-19 @ 19:10:45
URL: http://idaekw.se
Postat av: Sandy Bergström

Kul att du har Py på listan! Det heter min lilla skrot, själv var jag inne på Elvira då pappan utbrister att det nog är en Py. Såklart det var de :)

2013-10-28 @ 11:21:14
URL: http://saandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback