Ett presenttips


Hej vänner! Jag tänkte passa på att flika in att jag har ett jättebra tips till er som ska ge en present eller julklapp åt ett barn och kanske typ inte alls känner för att ge en plastleksak som ändå ligger bortglömd i ett hörn av barnrumet om en vecka. Eller en tröja föräldrarna förfasat håller upp när du gått och viskar: "Fy fasen vilken hiskelig färg. Vi borde bett om kvittot."

Ge ett medlemskap i en bokklubb istället!
Vi, eller rättare sagt barnen, fick förra julen ett medlemsskap i Barnens Bokklubb av sin morfar med fru och det har varit så otroligt uppskattat av oss alla i familjen att varje månad få en leverans till dörren med jättebra och fina böcker.

Och vet ni? Barn som får höra lästa sagor och uppmuntras att läsa själva få ett betydligt utökat ordföråd än barn som aldrig läser. Ett gott ordföråd och ett utvecklat språk är något vi alla kan ge våra barn, det är de värda de små tofsarna. Och har en inte råd eller lust att gå med i en bokklubb finns det ju flera sätt. Att gå till närmsta bibliotek och skaffa ett asgrymt lånekort tillexempel och i och med det få tillgång till enorma bokskatter. Hygglo bibblan!


 





Kommentarer
Postat av: Zombie - Devouring Brains Since 1984

Men hörru! Det är ju ett skitbra tips, tack! Jag har en brorson (idag 6 månader) som jag varit lite fundersam över vad jag skall ge just för att han redan får så mycket kläder + leksaker av alla andra, och böcker är ju en superduperidé :D

2013-10-24 @ 15:57:35
URL: http://voodoobunny.se/blogg
Postat av: Ida

GRYMT!

2013-10-24 @ 17:08:46
URL: http://idaekw.se
Postat av: Anna-Marita

Bra tips! Blir perfekt julklapp åt min systerson som dessutom är mitt gudbarn. En julklapp som aldrig tar slut liksom! Tack så hemskt mycket för idén.

2013-10-24 @ 17:50:51
Postat av: Erika

Som blivande bibliotekarie tycker jag faktiskt att besök på bibliotek är super ;D Och med den sjunkande graden av duktiga läsande barn och ungdomar så tycker jag att det känns bra att du ger dina barn möjligheten att utveckla sitt ordförråd och en större chans att lyckas i framtiden. Både läsning och skrivande utvecklas av att bli läst för/läsa som barn, också förstärks närheten mellan förälder och barn! Mer läsning åt barnen! (Skönt att en så stor bloggare som du tar upp detta!)

Svar: Ja, vi jobbar år samma håll! Jag känner att ett rikt språk är makt och jag vill mer än gärna ge mina barn det, makten att kunna uttrycka sig och förstå andra. Superviktigt - speciellt idag då så otroligt mycket av den information vi får genom data och telefon är skrivet språk.
OPROFESSIONELL | allmänt awsome

2013-10-28 @ 14:01:49
URL: http://pinkdots.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback