Typisk måndag


Barnen slog i dag upp sina klotrunda blå lite om vartannat - med start från 03.30 och framåt. Först Ian, sedan Iris, sedan Ian igen, sen Iris, Ian, Iris, Iris, Ian, Iris och tillsist båda.

Vi lämnade värmen mellan lakanen vid sex. Då var barnen redan trötta på app-mutor och youtubefilmer. DET ÄR TRÅÅÅÅÅÅKIT I SÄNGEN skanderade Iris i volym som en mindre jetmotor. Jahapp. Där var vi oense.

När jag sedan serverat dem båda frulle, satt på tre olika filmer innan kl 7 (det är ju så sablans svårt att bestämma sig när en är tre), varit patient på ett sjukhus (fantasisjukhus - don't worry), gått för att leta upp adventspyntet på vinden med två barn i släptåg, kånkat ner funnet pynt samt av Iris 78 återfunna leksaker, bytt lampor i ljusstakar och batterier på talande nallar (varav det sistnämnda bytet på Iris bestämda begäran), lyssnat på sjungande nalle i två timmar, velat göra en Philofix med nallenfan, avstyrt ungefär 20 mindre bråk och två stora samt torkar upp minst en och en halv liter mjölk från parketten fick jag själv äntligen tugga ner nått i magsäcken. Länge leve ägg!

 
 
Sen ställde jag mig och predikade för barnen på en stol:

- Nu är det såhär mina småtofsar att jag, eder ömma moder, inte orkar med fler rackartyg från er sida idag. Jag är slutkörd och min gott-humör-buffert har slagsida. Jag tänker nu utlysa ett demokratiskt val där vi bestämmer dagens aktiviteter, röstningarna räknas genom handuppräckning. Jag röstar även i pappas ställe eftersom han inte här och så kan föräldrar göra. Ok? Ok.

Vem röstar för "lite lugn och ro åt mamman i familjen där hon kanske kan få gå och bajsa ifred och spela en bana candy crush utan att något barn samtidigt försöker knöla ner fjärkontrollen till TVn i vattenklosetten och det andra vilt skrika på hjälp pga hänger och dinglar med en hand i vägghyllan?"

*lyfter mina två händer*

*barnen blinkar nollställt*

- Jaha. Då blev det lika... Men det gör inget för i Sverige måste en faktiskt vara 18 år för att rösta, så era röster räknas inte ändå. HAHAHAHAHA IN YOUR FACE KIDS! *dansar hela vägen till toan*

Och efter 5 minuter ifred (eller vem försöker jag lura, givetvis var de med mig där inne, trots röstnederlag) kännde jag mig återställd i själen och tillsamans bestämde vi att vi skulle köra en repris på förra veckans pannkakslunch. Vilket vi gjorde. Dagens bästa beslut, för blåbärssylt kan liksom aldrig bli fel hur en än gör. Iris testade i och för sig att ha lite på soffan, vilket ju kanske inte var blåbärssyltens bästa ställe att vara på, men helt fel var det ändå inte. Det blev liksom en fin liten måndagstatuering på en annars ganska tråkig möbel.

 




Kommentarer
Postat av: Mira

Älskar ditt sätt att skriva :) Sitter och småfnissar på bussen ;)

2013-11-26 @ 07:42:42
URL: http://miramalin.wordpress.com
Postat av: Mira

Älskar ditt sätt att skriva :) Sitter och småfnissar på bussen ;)

2013-11-26 @ 07:42:48
URL: http://miramalin.wordpress.com
Postat av: Kristin - Lilla vicke Vide och hans knäppa morsa

Tur att det inte är måndag hela veckan (fast pannkakor med blåbärssylt varje dag hade ju inte vart fel)

2013-11-26 @ 11:03:26
URL: http://kristinsandgren.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback