En lek med döden.


Lilla Ian har börjat få för sig att han välsingnats med odödlighet. Vi föräldrar försöker förklara att det så inte är fallet, men han måste gång på gång motbevisa oss. Vad han roat sig med senaste tiden?

1. Förgifta sig själv med sesamfrön.
Ja, i ärlighetens namn kanske det här var mamman i familjen som hade ca noll koll på livsmedeslsverkets rekomendationer angående sesamfrön till små barn.
Resultat: Magknip & kräkningrar.
Åtgärd: Pga misstänkt nötalergi hos mkt litet barn - tömma hemmet på nötter.

2. Sätta klistermärke i halsen.
Ni vet hur läskit det är med småprylar och bebisar? Ni vet hur man finkammar hemmets alla ytor efter varenda liten möjäng med en radie under 3 cm? Ni vet hur man ser varje liten objekt som ett tänkbart kvävningsvapen? Blanda in en 2,5-åring i den ekvationen.
Resultat: Noll komma noll luft in.
Åtgärd: Lugna pappan avlägsnade lilla kliserlappen med ett flinkt finger. Sedan - tömma hemmet på smågrejer.

3. Försök till störtdyk ut soffa.
Det kvittar hur bra uppiskt en har, han ska kasta sig med huvudet före från soffan. Han bara måste. Det är som en intre röst talar til honom i Stig-Helmer-termer: "Du kan flyga, du är inte rädd" och han blint lyder. Om vi funderat på att ta honom ur soffan och placera honom ensam på golvet? Jo, tjena. Ni vet inte hur det barnet kan vråla sin vilja igenom.
Resultat: Blixtsnabba reflerxer hos båda föräldrarna, samt Iris. Nä-ä Ijan inte hoppa!
Åtgärd: Tömma soffan på kuddar och placera dem längst golvet.





Kommentarer
Postat av: J

Haha, vi har: näää Teellaa inte ha den, potta! Alltså, spotta ut div klistermärken etc som han stoppar in... hela tiden. Plus alla leksaker i hela världen eftersom de ägs av B. Och napparna också.

Svar: Haha. Bra med en liten polis :)
OPROFESSIONELL

2013-05-07 @ 19:52:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback