Dagordningen.

08.00- Vi startade dagen med grötfrukost för Ian. Det låter ju i teorin bra, bara det lilla kruxet att Ian hatar gröt i praktiken.



- Hahaha, tror du verkligen att jag tänker äta den där skiten morsan? skrattade han och krökte skeden ur min hand, likt en liten Uri Geller, och hånflabbade sedan gott. 

- Ge hit några smörgåsrån istället. Då får du se på nån som kan äta!
Sagt och gjort. Efter 5 var han nöjd och tydligen börjar Curling-VM rätt tidigt i år...



09.00- Efter det att grötspottandet upphört, kexmassakern klingat av och Iris målat en Pollock i yoghurt över sin halva av bordsskivan var det tydligen någons uppgift att reda upp i röran. Det var visst inte Iris som skulle fixa den biten, inte heller Ian kände sig manad och vad Jocke beträffade bafann sig på lagom avstånd ifrån hemmet. Sådeles återstod enbart jag, och suckande tog jag på mig ansvaret för uppröjning. lade under tiden Ian på mattan i rummet brevid och lät Iris löpa fritt över hemmets golv. 

Ljudet av en boll som studsar, pling och kling och tjolaving blandat med glada barnrop genljöd strax luften. Nåja, de har ju kul. Men nä Iris, jag tror inte att det var Ian som välte korgen som du så ihärdigt påstod när jag frågade vems briljanta idé det tilltaget var.



11.00- Jocke kommer hem och vi går ut. Ian prämiärsitter i vagnen. Stora bebisen nu! (livmodern skränar efter fler)



13.00- Efter att ha utfodrat Skövdes alla rultiga gräsänder äter vi husmans på resturang. En trevlig sådan och till råga på allt ytterst barnanpassad. Jippi!


14.00- Iris river stället och vi bestämmer oss för att betala och traska hemmåt (livmodern tystnar).


16.00- Iris hoppar in i farmors bil och drar till badhuset och Jocke hoppar in i vår och drar på match. Spela fotboll nu? Ja, jag vet,idrottsmänniskor är galna. Jag och Ian sitter istället i soffan, målar naglarna i "Hot Coral". Jag alltså, inte Ian. Hans babyflagor till naglar får växa till sig nått år - sen blir de regnbågen som Iris. Om han vill. Han kanske vill ha glammit rött, eller tufft svart, eller french manicure. Fast det blir nog på tok för pilligt och svårt... Eller så vill han köra nagel á natural och det går ju givetvis bra det med.


18.00-  Nu kramdansar vi över parketten till Kjell Höglund, Ian och jag, och väntar på Iris som kommer om fem minuter. Klumpen lägger sin lilla kind mot min och smackar nöjt och jag nynnar med i texten:

"Dina kyssar smakar smultron och mjölk
drömmen ska brinna om ett annat liv
låt ditt hjärta slå ett extra slag
låt oss hoppas att det snart blir dag"



Och nu, precis nu, rycker någon i dörrhantaget och skriker "MAMMA JAG ÄR HEMMA KOM OCH ÖPPNA JAG VILL HA GODIS!" i brevinkastet. Så här rundar vi av.



Kommentarer
Postat av: Molly

Denna blogg! Så himla underbar!! Tack för alla glada timmar framför datorn <3

Svar: Haha! Varsågod, om det är så man uttrycker sig efter sånna här fina kommentarer. Hoppas att du ska trivas i fortsättningen också! :)
OPROFESSIONELL

2013-03-04 @ 21:44:16
Postat av: M

Underbart inlägg! Du är duktig!

Svar: Tack!
OPROFESSIONELL

2013-03-04 @ 23:39:18
Postat av: Karin

Åh! Älskar den låten och vilket fint inlägg! Kram

2013-03-05 @ 07:14:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback