Matminnen i hungerland.

 
Här sitter jag och är aphungrig. Noll i kylen som tilltalar min magsäck kombinerat med  mina matlagningsskills samt förmåga att äta med ögonen. Så jag får helt enkelt hålla tummarna för att Jocke svänger ihop nått gott när han behagar att komma hem. Hoppas det blir snart... *avgrundskurr från magen*

Under tiden jag väntar på min ädla riddare roar jag mig med att lista det godaste saker jag ätit under mitt snart 25-åriga liv (utan inbördes ordning givetvis):

1. "Pastabollar" i nån form av sjukligt varm tomatsås med ost.
Detta åt jag typ varje dag under min tid som utbytestudent i Italien. När jag och värdkamraten kom hem från skolan stod det alltid två rykande heta tallrikar med detta ljuvliga på köksbänken i det veronska hemmets kök. Samt en sprudlande glad italiensk mamma som nöp oss i kinderna och hetsade oss att äta. Vilket vi gjorde. Jag under andakt, värdkamraten under djupa "gud vad du är tråkig som aldrig varierar dig morsan-suck".

2. Iskall filmjölk med Kelloggs Cornflakes i mammas TV-soffa.
Detta åt jag typ varje dag då jag inte var utbytesstudent, utan bara vanlig högstadie- samt gymnasiestudent. Det kanske låter torftigt, men alltså de två perfekta smakerna samanblandade i en. Syrligt och sött. Flytandfe och krispigt. Kallt och skafferivarmt.

3. Min gamlamormor Stinas köttbullar.
Går inte att beskriva. Så gott var det alltså. Typ som om hon malt ner lite av himmelriket och format bollar av. Typ så.

4. Filmjölkslimpa på mitt eget dagis 1991-1993
Är det inte konstigt hur en kan komma ihåg hur bra en jäkla brödbit smakade för 22 år sedan? Eh jo. Därför måste den varit liksom asgod.

5. Färskpotatis.
Varje sommar.

6. Vanlig potatis.
Varje höst.

7. Allt som pappa grillar.
Han hade liksom kunnat grilla ett bildäck och det hade blivit gott. På med lite marinad och en klick tzatziki bara.


*kurr kurr kurr kurr*



Kommentarer
Postat av: Josephine Foto

Bildäcket känner jag rent spontant sådär att jag nog hade bangat. Men annars så.

2013-06-18 @ 20:51:51
URL: http://fotografjosephine.blogg.se
Postat av: Elin

Mormor Karins köttfärslimpa! :) Hoppas ni mår bra! Ses om fem veckor <3

2013-06-18 @ 22:47:28
Postat av: Erika

Alltså. Stinas köttebullar!! Jag är kär! Mums va dom är goda

2013-06-19 @ 01:12:56
Postat av: Anonym

Mmmmaaat!

2013-06-19 @ 12:17:13
Postat av: Camilla

Hej! Jag undrar hur man gör i bloggdesignen för att en lång rubrik inte ska smälta samman med texten när det blir dubbla rader? Han du möjligvis någon aning om detta? Tacksam för svar! Heja dig!

Svar: Inte en aning? Ett tips, om du inte får ordning på det, kanske kan vara att innan du börjar inlägget gör en till två blankrader högst upp. Innan texten liksom. Snabblösning! :)
OPROFESSIONELL

2013-06-19 @ 21:36:29
URL: http://allagillarmig.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback