Hemma hos oss får man leka med maten.


Under en av alla de ca 100 sjukdagar vi haft sedan jul (omöjlig mattematik - jag vet, men känslan är den) en väldigt rastlös sådan, bestämde jag mig för att hitta på lite pedagoiskt pyssel för en tvååring här hemma. Potatistryck var det som kom till mig, och jag rev fram ett gäng potatisar som låg och slog rot i köksskåpet och satte igång.

Först karvade jag ut små mönster. Pilligt, men underhållande. Körde basic, så blomma, hjärta, stjärna, cirkel, halvcirkel och... nått som skulle föreställa ett träd. Jaja. Träd är härliga i alla former.


Sedan duttade jag ut lite färg på tallrikar och ropade med min mest upprymda stämma: "Iris kom och kolla vad vi ska göra i köket! Jättespännande!" (nu för tiden måste man låta som att det är typ det roligaste i heeeela väääärden som kommer ske innan ungarna sliter sig från Toca Boca). Och se där, redan efter 5 sekunder hörde jag ljudet av små springade barfotafötter mot parketten. 



Och Iris lät sig nöjas och började ivrigt hoppa upp och ner och tjuta "POTATISAR VI SKA LEKA MED POTATISAR! JAG ÄLSKA DET JÄTTEMYCKET!" - trots att hon aldrig gjort detta förr, vilket jag kan svära på. Men härligt att hon blev nöjd (här kände jag mammapoängen klirra in på kontot). Sedan tog den största tryckprocess sedan Gütenberg uppfann boktryckarkonsten sin början. Jag var i himlen, potatistryckshimlen.



Iris önderhöll sig också och var säkert stilla och på samma plats i typ 20 minuter, vilket sällan, om faktiskt aldrig, hänt förr...?



Detta lilla alster skapade hon och var mycket nöjd och vi tejpade gemensamt upp det på barnrumsdörren. "Min finaste potatistavla" säger hon stolt nu och pekar med ett knubbigt finger mot den där den sitter och bröstar malligt upp sig. Och man kan ju förstå att hon är stolt. Se bara:



Mamman skapade också några skönheter och hade ett tag planer på att typ inkläda varenda liten centimeter av hemmets väggar i dessa tjusiga trycktavlor. Sedan sansade jag mig, valde ut två och har som plan att köpa en liten svart IKEA-ram och hänga upp över Ians säng:




HÄR finner ni grundinspirationen via bästebloggen DIY or DIE.
 

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Kul med potatistryck!! :)

(Doucare på Quizkampen också, om du undrade vem du spelade mot :P)

2013-02-08 @ 17:44:21
URL: http://doucare.nu
Postat av: Tiger

Härligt att kunna inspirera! Och snygga tryck!

2013-02-11 @ 13:25:14
URL: http://diyordie.elleinterior.se
Postat av: Sandra

Vad roligt! Det där gjorde en annan också när man var mindre. Kreativt pyssel är bra pyssel!

2013-02-18 @ 01:42:47
URL: http://rockgrodan.com
Postat av: Ditte

Tack för många varma, skrattiga och igenkännande tankar! Är nu hela 64 år och njöt till fullo av att för första gången läsa din blogg. Och som jag läst....
Härliga tankar, uttrycksfullt språk och precis som det är...utan krusiduller.
Jag njuter!
Blir en återkommande läsare!
Och igen! Tusen tack för att jag får vara med i det som händer hos er!

2013-03-15 @ 23:37:26
URL: http://akker.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback