En gårdag i bilder.

 
 
 
Eftersom Jocke den här veckan praktiserar undersköterskeyrket ute i arbetslivet och att det tydligen görs bäst på kvällarna ger det oss ändå rätt schysta dar just nu. När jag ruskat liv i den här lilltofsen, som tidigare brukade tassa upp i ottan men på senare dar lagt sig till med att sova typ skitlänge, och fått iväg hene till förskolan passade jag på att svänga förbi affären på hemvägen.

Gör det mig till en kufisk person, det faktum att jag fullkomligt älskar att handla på morgonen? Bara jag och nån enstaka panschis som spatserar mellan hyllorna, doftar på nybakt bröd och smygklämmer på avoccadon. Om jag passade på att köpa blommor och ytliga tidningar? Jepp. Såklart.



Hur går det med vegetarieriet då? Jo tack bra. Igår svängde jag till exempel ihop en tomatsås med skogschampinjoner, quarnfärs, parmesan, och basilika. Det blev dögott! Även Jocke - Kung av Kött gav den två tummar upp och bad om mer + gjorde matlåda på't.

Jag funderar allt mer på att liksom alltid hitta vegetariska alternativ till köttäteri. Och det finns ju många! Och det är så otroligt gott också. Och roligt att laga. Leve grönsaker!



Ian kör dock inte veggostyle, även om en kan trot av bilden att dömma. Kalkonen, gurkan och ärtorna hade han redan hunnit pillat i sig när jag fick iden att föreviga det lilla plocket. Om han leker vid matbordet? Vad grundar ni den tanken på? Jaså, leksakerna säger ni... Mjo. Det kan så vara.



Sen åkte pappsen iväg till jobbet och jag och lillfjunet knallade de 500 ljumma meterna till förskolan för att hämta Iris. Väl där visade hon oss "den magiska kojan där vi bor alla barnen och ger varandra kramar och lagar godis och sjunger". Fint ställe lixom. 

 
Eftersom jag visste att kvällningen var långt ifrån kommen och jag hade egenansvar över barnen fram tills deras små huvuden lagts tillrätta på kudden i sängen, tänkte jag göra det lätt för mig och stanna ute så länge det bara gick. Frisk luft och energi som släpps lös i skogsdungar och sandlådor brukar snabba på läggningsprocessen väsentligt.



Och när vi kom hem låg ett litet piggt brev på dörrmattan och sa Välkommen hem! Innehållet sa ännu mer peppande och fina saker. Tack Cornelia <3

 
Efter sån otrolig F!npost blev jag såpass glad och nöjd att jag proklamerade filmkväll för barnen. Vi åt macka och popcorn i soffan framför Iris favoritfilm Riddare Micke - En liten hjälte (eller som Iris säger Hiddare Nicke - en liten mjälte).

 
Och när småbönorna tillslut slumrat in ängnades resterande kväll åt bildbehandling av beställningsjobb i sällis av den här spotifylistan.

Över och ut.
 



Kommentarer
Postat av: Elin

Går att göra jättegod "färs" på rivna morötter, majs och röda/gröna linser istället för quorn - mycket billigare i slutändan! När jag gör storkok a la studentlyx händer det att jag slänger i lite konservchampinjoner också. Kantarell- och spenatlasagne är också en feeet hit.

2013-08-29 @ 14:20:32
Postat av: Lisa

Men åh vad fint noooninpåslakan (läses mumin). Du känner möjligtvis inte för att dela med dig av vart ni hittat det? Har en nooonigtokig soon to be 2 åring som skulle älska det.

2013-08-29 @ 23:17:48
URL: http://lisanow.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback