Föräldratalanger.


Saker jag utvecklat till någon typ av konstform sedan jag fick barn.

1. Brygga kaffe
Kaffekokaren bemästrar jag nu mer i beckmörker, med en hand, med en gapskrikande bebis på ena armen och en morgontrulig tvååring runt benen. Fylla kanna, hälla över, fixa filter, måtta pulver, sätta på. Pang pang! 15 sekunder max!

2. Dricka kaffe
Om jag är bra på att brygga ska ni se mig dricka. Herregud vilken ruttad kaffedrickare jag är nu. Alltså, jag dricker inte kaffe - jag halsar det. En kopp tömmer jag på fem klunkar, ni vet som ett glas vatten efter träning. Klock klock klock klock klock aaaaaah *drar baksida hand över munnen*. Bring on some trots right now. I'm redo as hell.

3. Amma
Att amma första barnet var ingen konst. Långtråkigt möjligtvis och en känsla av att sitta fängslad i soffan men ingen större fysisk utmaning. Annat är det nu! Andra barnet ammar jag i farten, gärna ståendes eller jagandes tvååring som fått tag på diverse olämpliga saker/klättrar på diverse olämpliga ställen. Sitta still? Vem fan har tid med det?

4. Somna fort
Förr låg jag länge och filosoferade om livet på gott och ont innan jag somnade. Kände täcket omsluta mig och hur bekväm kudden var. Nu hinner min kropp knappt snudda vid lakanen innan jag somnar. I språnget ner börjar jag snarka. Zzzz.

5. Köra barnvagn i offentliga miljöer
Om barnvagnskörning vore en tävlingsform skulle jag lätt ligga i det absoluta toppskiktet bland dess utövare. Jag kan utan svårigheter manövrera en 30 kilo tung syskonvagn med en hand runt tvära hörn, genom snäva hyllpassager och i zickzack förbi långsamma pensionärer och söliga lunchshoppare samtidigt som jag stoppar tillbaka nappar som åkt ut och hjälper Iris med sugröret till en festis. Nemas problemas liksom!

Vilka skills har ni utvecklat som föräldrar? Nu har ni tillfället att skryta lite med dem.




Kommentarer
Postat av: Madde

Härligt inlägg - som vanligt!
Själv känner jag att jag har blivit grymt bra på att effektivisera ABSOLUT allt!
Som nu denna höst när jag pluggar 75%, jobbar 120%, har ett barn som tränar 3 ggr i veckan + matcher på helger och ett annat barn som tränar 2 ggr i veckan. Och på toppen har jag en man som är bortrest mycket så jag kör markservice till 98% själv. Jag säger inte att det är lätt - men det går! Och när jag då hör kollegor som är slut efter en 8 timmars arbetsdag undrar jag i mitt stilla sinne vad de gör av de resterande 16 timmarna på dygnet!?!?

2012-10-18 @ 17:24:27
Postat av: POOS

Fasen vilken grym text :D
Du skriver för jäkla bra!

2012-10-18 @ 17:25:03
URL: http://www.POOS.blogg.se
Postat av: Ida

Ah! Antar att det kanske är talanger som växer fram vid andra barnet, för jag har inte ens börjat dricka kaffe ännu. Och är ännu sämre på att somna fort. Har till och med fått utveckla en strategi där min man sover ner mig. Så fort han har fått vår dotter att somna.

2012-10-19 @ 21:23:11
URL: http://iekw.hanapee.com
Postat av: Pyttianna

Få på och av stor syskonvagn på bussen helt själv är en skull jag utvecklat förutom de du skrivit, Gud vad jag känner igen mig!!

Tack för idag!

Kram!!

2012-10-20 @ 00:15:47
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Renata

Hahahha vilken underbar blogg...

Jag har blivit grymt duktig på äta FORT sådär som du dricker kaffe!

Svar: Haha tack! Jo det är jag också en hejare på, men den förmågan hade jag redan innan barnafödande. Kan tröma värsta tallriken på 2 minuter!Så det gills inte riktigt i mitt fall.. ;)
OPROFESSIONELL

2012-10-30 @ 12:44:50
URL: http://renatas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback