Ian två månader.


Tänk va. Två månader som bara rusat iväg. Hisnande, kittlande, otroligt.

På två månade har du redan visat vem du är, vad du gillar och tvärt om. Du har redan fått en massa färdigheter och vaknat ur spädbarnsdimman.

Du gillar att ligga på randiga kudden i soffan. Gillar storasysters röst och ansikte men inte hennes vassa små nypor. Gillar pappas skratt och mammas lukt. Gillar musik och kranen som spolar. Älskar att sova, helst hela nätterna.

Du gillar inte blåst, när pappa nyser eller mormors hund Charlie. Du är inte heller så förtjust i skötbordet eller att byta blöja. Att ligga själv i ett tyst rum går absolut inte för sig, nej liv och rörelse ska det vara. Och du avskyr att bada, skulle du få bestämma hade du varit världens lortigaste unge.

Redan kan du skratta med ljud och hålla överkroppen lyft när du ligger på mage. Följer oss med blicken när vi går. Äter fint ur flaska, gillar nappen men älskar mest att snutta med filtar. Lägga dem i ansiktet och sen vira in hela kroppen.

Sist vi mätte och du var 6 veckor var du 6400 g tung och 61 cm lång, alltså lite av en bjässe. Imorgon får vi nya siffror.

Du är glad, lugn och nöjd. Du är gosig och social men gillar också att ha tid ifred. Du är perfekt.

Vi står fortfarande och nyper oss i armarna, tror att vi drömmer. Det är så lätt och rakt igenom härligt att vara förälder åt dig. Vi tampades med din storasyster i fyra ganska förfärliga spädbarnsmånader. Ångest, tårar föräldraförtvivlan pga sömnbrist och oro har nu bytts mot bebismyskvällar man tidigare trodde var påhittade, glädje och lugn. Mycket troligt att det är en kombination av lugn bebis och tryggare föräldrar. Men ändå - tack Ian för allt. Tack för att du gör det både lätt och roligt att vara dina föräldrar.


Kommentarer
Postat av: Pyttianna

Så fint skrivet!! Härligt att ni får njuta nu under spädbarnstiden. Man får nog en av var sort. Felix var ju som Ian lugn som en filbunke och Klara hade vi det lite bökigare med. De första två meanderna var hon totalt onöjd jämt och de kommande två var ganska svängninga. Sedan två månader tillbaka är hon nu mer tillfreds med livet! :)
Tän vad snabbt tiden går, de blir stora så fort!!

Kram på er alla!! <3

2012-11-05 @ 14:46:43
URL: http://www.pyttianna.se
Postat av: Alabama

Åh, vad härligt inlägg! Nästan så att jag känner mig stark nog att våga skaffa en till i framtiden <3

2012-11-05 @ 20:56:59
URL: http://www.alabamasthlm.se
Postat av: Helmina

Underbart skrivet om en underbart söt Ian!

2012-11-05 @ 23:17:29
Postat av: Rebecca

Guuuud vad söt han är er lille Ian. Ian är ett så himla fint namn tycker jag också :)

2012-11-06 @ 12:01:20
URL: http://rebeccasliv.worldpress.com
Postat av: Sanna - en svart ko ger också vit mjölk

Fina unge! <3

2012-11-06 @ 17:54:23
URL: http://shesasaint.blogg.se
Postat av: Sandra

Mycket söt son ni fått :D Kolikbarn är inte så lätta att handskas med.. Jag var visst ett. Vände upp och ner på hela familjens sovvanor. Skrek i princip dygnet runt i 3 månader. Höll på att driva alla till vansinne.. Tur att sånt släpper! :D

2012-11-06 @ 21:06:35
URL: http://rockgrodan.com
Postat av: J

Med all respekt: det är nog verkligen mest Ian som är fantastiskt! Blir och blev så otroligt psykad av alla som tyckte att tvåan var lättare för att de blivit lugnare (bättre) själva.

För JAG fick ju världens drygaste tvåa och hade världens enklaste etta. Jag känner mig helt stagnerad och värdelös (bättre nu). Och så kan det väl inte ha varit?! Tänker jag nu- med lite distans. Men sommaren är bara en tjock dimma av ångest över att inte vara en proffsig omföräldrerska utan en blöt fläck av stress och oro.

Med det sagt så är jag så glad (eller ok, mest avundsjuk) på att ni fick en enklare bebistid denna gång. Go Ian!

2012-11-06 @ 21:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback