2012 in review.

Januari: Året började med en ny frissyr och ett nytt litet pirr i magen. Pirret, som skulle visa sig bli Ian, var än så länge hemlig för de flesta och vi bar tillsamans runt på hemligheten och fnissade åt den. Tvåbarnsföräldrar - knäppt! Det var kallt, Iris var liten, rund och ständigt ständigt ständigt förkyld.



Februari: Jag köpte stora kläder för att gömma magen som nu var lika stor som i 5 månaden med Iris och var jättetrött mest hela tiden. Jag hade äggmackecravings och sprang mycket på Campus. Retorik och Kognitionsvetenskap var ämnena på schemat. I slutet gick vi och slängde fram hemlisen i magen. Grattisropen ville aldrig tystna.




Mars:  Vi åkte till göteborg, ett glatt gäng, och levde livet fullt ut en helg. Vi fick se lilla nya i magen för första gången med lemmar på plats och ett pickande hjärta. Vinterkräksjukan lamslog familjen i fyra dagar och jag planerade och genomförde Jockes 25-årsfest i topphemlighet. En lyckad kväll med 50 gäster och ett födelsedagsbarn rörd till tårar. Yes.




April: Jag och Jocke besökte den kungliga hufvudstaden. Vi packade för caféhäng och söderströg i vårsol med fick uppleva vinterstorm och isvindar. Men fint hade vi det ändå. Mycket häng i svärisarnas nya stuga där vi sa att vi skulle hjälpa till med renoveringen men mest blev sittande mot solvägg. Magen växte på och jag fick min första av barn egenplockade snödroppsbukett. Härtat smälte likt den sista snön.




Maj: Värmen kom. Jag pluggade omänskligt mycket, la till Marknadsföring på schemat, började gå på MVC tätare och räknade hjärtslag och magcentimetrar. Jocke spelade mycket fotboll och jag och Iris hängde med fina vänner vid sidan av ett gäng fotbollsplaner. Det stora frukt och isglass krejvet slog till. 





Juni: Med sommaren kom Max & Gemma från New Zeeland och det planerades för stundade bröllop. Varmt, skönt och ljuvligt försommaraktigt. Jag var trött, men grejade fullpoäng på alla vårens kurser och fick stipendie och pris. Nöjd. Midsommar firades, solnedgångar i Vänern beskådades och grillat kött avnjöts med citronvatten. EM i fotboll och världen stod still i två veckor. Vi drömde om en egen trädgård men snyltade gott på andras. Juni 2012 du magisk månad.




Juli: Jocke hade fyra veckors semester och vi åkte på vår allra första familjeresa. Den bar till Småland, Astrid Lindgrens Värld och vackra Västervik. Vädret var sådär men livet var fulländat. Iris utvecklad en passion för gnuggtatueringar och fyllde armar och överkropp. Jag räknade ner mot förlossning och fyllde 24 den 19e.

 

Augusti: 21 dagar kvar tänkte jag och bar magen med ömmande höfter och svullna ben. Iris firade sin andra födelsedag med pompa och ståt och inen bebis kom och jag som oroat mig för att barnen skulle fått dela - tänk så fånigt. OS började och slutade. Augusti var till ända och ingen bebis kom. Tungt, tröstlöst och asjobbigt.

 


 
September: Det gick en dag, det gick två, tre och fyra. På den femte blev jag, efter en fyratimmars drömförlossning med ett något andlöst slut, mamma för andra gången. Ian, världens mest fantastiska fanns nu till. Jag blev friad till och svarade ja. Tre veckors återhämtning med en liten storasyster med känslorna på sne' kom till ända i och med en fin resa till Danmark för att fira svärmors 50-årsdag.




Oktober:
Jag, Ian och Iris försöte så smått att reda ut hemmakaoset och landa med hedern i behåll i tvåbarnsvardagen. Väntar på panikångestattack, men den uteblir. Pjuh! Ian är lugn och trygg från start och jag mår prima. Iris börjar "tycka om lillebror". Hjärtat går sönder av kärlek. 

 
November: Jocke säger upp sig till årskiftet och söker utbildning. Jag tar upp träningen och slår löprekord efter löprekord. Heja Jocke och heja mig!



December: Ian fyller kvartal. Snön vräker ner. Vi köper vår första julgran och pyntar upp hemmet. Jag gör ett bra klipp. Julafton kommer och barn nummer äldst fylls av både förtjusning och tomteskräck. Ian sover mest hela tiden fylld av julefrid. Ett fantastiskt, stormigt, känslosamt år går in på sin absolut sista dag och vi blickar med gott mod framåt nästa.



Nyår firar vi hemma i mysbrallor med tända ljus, tomtebloss och lammfilé och rödvinssås. 
Vi ses 2013.

Kommentarer
Postat av: Malin

Tänk så mycket som hinns med! Otroligt! Vad ska -13 bringa med sig tro? :)

2013-01-01 @ 03:19:51
URL: http://lennonsroom.wordpress.com
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn

Fin resumé! Gillar slutet med mysbrallor, tomtebloss och lammfilé! ;)

2013-01-01 @ 13:25:04
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se
Postat av: Sanna - en svart ko ger också vit mjölk

Ett helt fantastiskt år!
Tycker vi har börjat det nyaa otroligt bra!
Puss mina fina älskade vän

2013-01-02 @ 21:12:13
URL: http://shesasaint.blogg.se
Postat av: Caroline

Vilken årsresumé! Det var mitt typ 3:e lästa blogginlägg från dig och nu är jag hooked! :) Hoppas du får ett fantastiskt 2013! /C

Svar: Haha! Ja, jag han med mycket -12. Och -13 lär väl knappast bli sämre. Tack och välkommen hit!
OPROFESSIONELL

2013-01-07 @ 16:08:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback