Detta har hänt.

Eftermiddagen är här och det är torsdag, vilket innebär att min sambo har dragit iväg på fotbollsträning och jag och fjunet är själva i våningen. 

Ofta innehåller våra ensamtimmar en hel del lek. Men också en hel del mamma-mutar-barn-med-Tom & Jerrykex-och-film, för att det är så förbannat tråkigt att leka "laga mat" i Iris rum i fyra timmar.

Ungen delar, sträcker fram en plastpaprika, säger - Mamma äta!, jag låssastuggar i mig paprikan, ungen delar någon ny matbit (sof ofta skulle skära sig nått fruktansvärt med paprikan i verkligheten, typ jordgubbsglass), sträcker fram, säger - Mamma äta! jag låssastuggar i mig glassen till paprikan med god min, ungen delar nått nytt, typ kycklingben och.. ja ni fattar.

Leka med sina barn i alla ära och bekräfta att deras lek är bra och härlig, javisst! Skitbra.
Men med handen på hjärtat, alla föräldrar. Det är ofta vääääääldigt tråkigt. Det får man tycka och ändå va en bra förälder. Så de så!

Unge nummer två, den i magen, har idag också fått för sig att det är dags att fly sitt bo. Då genom bukväggen. Hen har sparkar och sparkar och sparkat och boxat och buffat på en enda punkt hela dagen. Säg 15 cm från naveln åt vänster. Jag vet inte hur flyktförsöket ser ut att gå från insidan, men från utsidan börjar det bli lite tröttsamt. Då och då buffar jag tillbaka, men eftersom det verkar vara en kaxig baby som huserar i magen resulterar mina tillbakabuffar ofta i en replik av snabba sparkintervaller som kan pågå i upp mot 10 minuter. Den här graviditeten ser ut att bli en viljornas kamp.

Men det är bra med en stark personlighet.









Kommentarer
Postat av: Emilia

Det får man absolut tycka!! Även den här förskolläraren tycker de där lekarna är himla tråkiga, haha. Jag brukar skoja om att jag är en förskollärare som inte gillar att leka ;) Jag finns där såklart när barnen vill ha med mig i leken men brukar inte "lägga mig i" deras lek, varken när det gäller stora eller små barn.. Så vida barnen inte håller på att slå ihjäl varandra eller så :)



Kram på dig och tack snälla du för dina fina ord om min blogg, jag blev så glad!!

2012-04-19 @ 20:37:48
URL: http://eemiliaas.blogspot.com
Postat av: carolina -bakar bebis i magen & cookies i ugnen - vecka 37!

Riktig tigerunge!

Jag blev rejält feedad under picknicken kan jag säga, men jag hade ju turen att det var riktiga grejjor den här gången....Ikeas tyg-mat är sisådär ;)

2012-04-19 @ 21:01:28
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Em

Haha, du får mig så ofta att skratta.

Och en så förbannat söt unge du har!

2012-04-19 @ 22:02:49
Postat av: jessica

åh, vilken härlig blogg du har. fick adressen av elin & vi har faktiskt träffats en gång på hennes födelsedagsfest. då hade du iris i magen & jag sa någonting om att du passade sjukt bra i ditt röda hår. :] så kul att se bilder på iris för ellie pratar ju en del om henne. & grattis till lilla nya. du verkar att vara en toppenförälder. kram / jessica

2012-04-19 @ 22:47:42
URL: http://jessicaglarbjerg.blogg.se/
Postat av: Cissi

din unge är den sötaste jag sett <3<3

2012-04-20 @ 09:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback