Kvälls snäll

Spyr upp fyllan som försökte stjäla mitt liv. Aldrig nånsin sett en sil, aldrig nånsin rört en spruta. Flaskan är min andra sida, mitt skittso jag. Kan svära mig fri men aldrig bytas ut. Ärligheten ljuger mig rätt i ansiktet medans mina fingrar gräver efter luft. Byter kostym, skiftar färg, lägger mig på din sida sängen och viskar förlåt.



Snäll kväll släpp inte in mig. Snäll kväll låt mig få vara i fred. Snäll kväll låt solen bränna mig.



Svagheten tar tag om min hand och klämmer den hårt. Minnet slår mig, ångesten äter upp mina rester och tvingar mig ut. Tvivlet ringer och bokar tid men vägrar berätta vart. Tveksamheten knackar som vanligt på tidigare än tvivlet. Stormen sprider sig i en fart som får mig att skaka. Jag ropar men får inget svar. Letar men finner bara bevis. Ropar igen och en röst utan tröst viskar förlåt.



Snäll kväll lås min dörr. Snäll kväll krossa mitt glas. Snäll kväll väck mig med din fågelsång.



Var inte meningen att fimpa på hennes kjol. Såg inte hans öl. Hatar att stå i kö. Vem fan har inte knäppt skjortan fel och glömt att stänga gylfen? Det är inte mitt blod. Vilka pengar? Vadå för taxi? Kukpolis! Har du tändare? Bastu. Bordell. Korv med mos. Efterfest?



Snäll kväll släpp inte in dom. Snäll kväll tänk på mig. Snäll kväll gör min natt kort. 



Nattfrossan gör mig kall och skaver som en sten i skon. Det onda håller på att förgöra sig själv medans jag letar efter botemedel. Min kropp är ett virus.

 

Snäll kväll bli imorgon. Snäll kväll viska förlåt.


Kommentarer
Postat av: Anonym

oj vad mörkt, men bra! självupplevt?

2011-10-27 @ 14:57:55
Postat av: Anonym

GRYM du är! :D :D :D låter som en låttext, Det är det det är va?

2011-10-27 @ 15:04:51
Postat av: Anonym

snygg text!!!!

2011-10-27 @ 18:14:51
Postat av: Emma

Hej Joakim!

Du är ju jätteduktig! :)Men det här var egentligen lite för mörkt för min smak men men... alla är vi olika! Men duktig kan vi slå fast att du är! Ser fram emot fler texter! Kul med ett samarbete er emellan! Jätterolig idé :D

2011-10-27 @ 21:45:39
Postat av: Hampa

låter som nått av thåström men ändå unikt

bra jobb!

2011-10-27 @ 22:02:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback