You're not coming home tonight.



Alltså, så illa är det ju inte. Kör bara lite gräsänkestil i helgen. Dubbelkänsla: lite jobbigt, lite gött. Men ärligt talat var ensamhelg utan karl bättre förr, innan man fick barn. Då kunde man ju i alla fall intala sig att: Nu jävlar blire leva loppan hela helgen. Äta favvomaten själv i soffan, spela dånhög musik och tid för att slänga igen dörren och dra iväg på över-dan-äventyr utan att kolla läget.

Men nu är det lite mer inblandat. Närmare bestämt grymmaste, bästa, finaste Iris som behöver mamma och då blir det värre. Inte det att det är jobbigt att vara själv med Irre-Pirre, men själva ensamansvaret känns när Jocke inte är hemma. Ja, jag kommer antagligen packa min lilla väska och flytta hem till mamsen över helgen. För jag är inte så cool längre. Inte så tuff som jag brukade vara. Jag är en nybörjarmamma med ett ylande wild-child runt benen. Då är det lätt at fly hem till någon som varit med i gemet länge.

Jocke håller på att packa. Frågar: Godkänt? om någon tröja. Frågar: Vart är de? om ett par brallor. Och jag hummar lite och kastar avundsjuka blickar på ett upprymt åka-bort ansiktsuttryck. Önskar nog lite att det var jag som skulle iväg och packa ner föräldrarollen i en väska att hänga över axeln. Låter gött.

Men så slänger jag en blick på Iris som sitter på golvet, fortfarande i randig pyjamas och käkar majskrok med hela sin själ och då värker hjärtat till av glädje över att få vara hemma med lill-tösen. Inte vill jag packa någon väska. Bo på hotell. Gå på match och på krogen. Jag vill vara hemma med Iris. Vi kan leva loppan pappafritt. Äta favvomaten i soffan, spela lagom hög musik och slänga igen dörren för över-dan-äventyr. Just like in "the good old times".
Aa, eller nästan i alla fall. För det är ju typ 1000 miljoner gånger bättre nu.


Kommentarer
Postat av: Anonym

jaaa! älskar när du skriver långa texter. du ärså himla bra!!

2011-04-08 @ 16:37:19
Postat av: Hynna

du och din kille verkar ha, utifrån vad du skriver, en härlig relation. jag är avundsjuk då mitt förhållande inte alls flyter bra såhär.

2011-05-26 @ 08:51:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback